• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Wygląd trochę klockowaty, ale na pewno jest to najlepsza kolumna na STX-ach.

Szkoda tylko że przy tak dużych kolumnach moduł średniowysokotonowy ma tylko 89db.

Myślę, że kwestia gustu i pomieszczenia. Moje 3drogi wydawały mi się u mnie spore... Jak wstawiłem je do znajomego, to po prostu zniknęły i wiem, że dzisiaj tylko te podane przez PMów miałyby tam prawo bytu, aby były zauważalne... :)

Swoją drogą cały czas mi chodzi po głowie obudowa focal utopia z dwoma średniakami w układzie MTM...

Jeśli zwrotnica jest dobrze zrobiona to prawdopodobnie jest to najlepsza kolumna na STX-ach. No chyba się nie mylę prawda? :)

Graja ladnie, w ciemno nie chce kupowac, komplet tych stx to 350zl wiec moze sie pokusze o zmiane jesli ktos pochlebnie je oceni, glownie interesuje mnie to jak zagraja na srednicy w ukladzie mtm z dosc wysokim podzialem.

88 + 59 = 294zl/komplet na stereo

czyli jakies 500-600zl na kolumny

szkoda ze z czasem krucho bo bym kupil ;)
jak ktos dzisiaj sie nie zadeklaruje to je kupie - 2-3 tyg i zagraja

Powrót