• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

dziwie sie tylko bardzo sztywnym zawieszeniom tego cuda (17-tki). Rezonans sporo poszedl do gory i jest to zapewne tez przyczyna rezonansow w zakresie 2khz i wyzej.

Co jak co ale ten 18 AKX piękny jest ;) No i magnes monstrum, aż dziw bierze ze cienkie ramiona kosza go utrzymują ;) Do tych głośniczków brakuje jeszcze jakiejśc 20 lub 25 na suba w podobnym stylu.

To teraz czekamy, aż irek przetrzepie mu membranke :D

dolphin123 napisał:
a czemu irek ma mu przetrzepac membranke? bedzie go napewno mial ?
asam go pomierzysz??;> tylko irek ma dostep do profesjonalnego sprzetu ;)

szczerze mowiac to ten glosnik zapowiada sie naprade niezle. jezeli bedzie brzmial na poziomie mniejszego brata to moze byc hit...
do niego juz koniecznie trzeba dac jakas vife
no i tym samym z cena 500zl za glosniki mamy piekne uzupelnienie zestawow pomiedzy tonsilem/tesla a vifa/peerlessem ;)

ta 22-jka wyglada bardzo obiecujaco. parametry ma niezle i sprawnosc nienajgorsza.

co? jak? gdzie? kiedy?
oni chyba teraz na biezaco je dodaja bo wczesniej dzisiaj to przegladalem i nic nie widzialem...

ojj tylko czekam na jakies zamowienie :D

choć te 22 to moze byc troche za mało jako uzupełnienie dołu tych 17..

No normalnie zabralo mi mowe jak ujzalem 18 akx piekny po prostu !!! Jeszcze tylko niskotonowca aluminiowego obiecywanego brak na liscie :razz:
W koncu cos sie ruszylo i stx ma juz wiecej glosnikow wartych uwagi poza 30ap, 15 ax i estradowym 30AE.
Pozdrawiam!!!

A mi to się widzi konstrukcja a'la cudo w załączniku na (na tweeter może pierścieniowa Vifka lub 9950-20, 2x nowa 18 i jakas kevlarowa 22 z STX by się przydała...:)), w obudowach wzorowanych na:
http://www.highendpalace.com/581e.jpg
Tylko z 2 basowcami na dole.

Wiem, że zwrotka zjadłaby kosztami, ale pięknie by się to prezentowało. No i wszystkie rejestry dobrze wypełnione:)

Załączniki

• gonik_19_214.jpg
    gonik_19_214.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 0
Powrót