Czyt: ideologięOczywiście można do tego dorobic odpowiednią historię![]()

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czyt: ideologięOczywiście można do tego dorobic odpowiednią historię![]()
Te filtry 6dB to ukłon nie wiem w czyją stronę bo docelowa grupa odbiorców i tak nie będzie wiedziała o co kaman a ci którzy wiedzą, raczej nie będą w tym upartywać obietnicy wielkiej jakości dźwięku bo ta jak wiemy leży raczej gdzie indziej.
Moim zdaniem dla zwykłego zjadacza chleba to nic nie mówi a jak juz wchodzimy w aspekty psychologiczne to też nie jestem pewien takiej argumentacji bo trzeba pamiętać o zasadzie więcej=lepiej. Skoro gdzieś jest 3 rzędu a tu 1 rzedu to jest czegoś 3x mniej. Tak łopatologicznie to chyba nie za dobrze jak czegoś jest mniej ![]() Ktoś chwalący się fitlrem 3 rzędu moze napisać, że "Zastosowano filtry 3 rzędu, które dzięki swej wyższej skutecznosci fitlracji są najodpowiedniejsze do stywnych kompozytowych głośników. Filtry te precyzyjnie wydzielają pasma poszczególnych głośników co pozwala wyższą wierność i precyzję przekazu. Głośniki pracują w najlepszym dla nich zakresach częstotliwości a dzięki skutecznej filtracji nie są obciążone sąsiednimi pasmami co czesto ma miejsce przy filtrach niższych rzędów. Wyższa skuteczność fitlracji pozwala również zredukować potencjalne problemy fazowe występujące w pasmach wspólnych, widoczne podczas pomiarów zestawu pod kątami. Dzięki temu kolumny te są mniej czułe na ustawienie i gwarantują nienaganną jakość przekazu nawet w trudnych warunkach mieszkaniowych w których nie zawsze możemy sobie pozwolić na wydzielenie niemałego przecież miejsca dla zespołów głośnikowych" Jak wspomniał Racjonalny, ideologię można dorobić dowolną ![]() | ![]() |
Jak wspomniał Racjonalny, ideologię można dorobić dowolną . Na niektórych widzę, że już podziałała.
Ja to widze tak. Koszt opracowania odpowiednich glosnikow ponosi producenty ("wydatki na badania i rozwj"), ale dzieki temu moze obnizyc cene dla klijenta. Na pierwszy rzut oka - paranoja, dlaczego producent ma sam z siebie dawac pieniadze, zeby klijent mial taniej? Co to on organizacja charytatywna?Wiecej czasu i pieniedzy pochlonie praca nad odpowiednim przetwornikiem, niz dodanie do zwrotnicy paru elementow dla wyzszej filtracji.
Co do dorabiania ideologi, kazda firma audio jakas dorabia. Bo to banalnie proste. Wszystko ma wady i zalety, podreslamy wiec wady piszac jakie to wspaniale i wyjatkowe kolumny zrobilismy, a o wadach "niechcacy" zapominamy. I w ten sposob mozna wypromowac szerokopasmowke ARZ jako przetwornik audiofilski ![]() Zreszta tak jest we wszystkim - kiedys myslalem, ze zrobie idealne kolumny bo beda takie i taki, a nikt na to nie wpadl. Guzik prawda. Im bardziej odchodzimy w jakas skrajnosc tym wiecej wad wylazi z drogiej strony. Wiec doszedlem do wniosku, ze najlepsze beda kolumny "zwykle". Podobnie ze wzmacniaczami - czytalem np. o teoriach wzmacniaczy bez sprzezenia zwrotnego i znow przeszlo mi przez mysl, ze zrobie taki, bo to jest super, a nikt an to nie wpadl. Wpadli i to dawno, a ze nie produkuja, to znaczy ze istnieje ku temu konkretny powod. Wiec wzmacniacz rowniez mam "zwykly". Jak to powiedział Yoshi - tu nie ma drogi na skroty ![]() Nie wiem co ja sie taki wylewny zrobilem :mellow: | ![]() |
No popatrz, na Troelsa
I w ten sposob mozna wypromowac szerokopasmowke ARZ jako przetwornik audiofilski
:thumbup: Accuhorn.Nie wiem czy w tym zdaniu chciałeś przypomnieć jego drugie zakamuflowane znaczenie.
Sredniotonowy tam jest z serii AWX ?
Z tego co pamietam, okolo 2200zl.....
Chyba już lepiej dołożyć te 200zł