• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Strona STX'a przez pewien moment była niedostępna - teraz wchodzę - jakiś "lifting", nowe zdjęcia chyba (z tego co kojarzę) - jeszcze nie wiem czy nowe głośniki doszły - dopiero się rozglądam - "nowe" GDN 20-SC - ale nowe chyba tylko ze zdjęć :glare:

Po dłuższym "rozglądnięciu się" oceniam, że dobrą wiadomością jest, że ceny chyba nie podskoczyły... Szerokopasmówki nadal nie widzę

tyle że gdzie elementy do zwrotek, terminale br i inne dodatki ?? zostały tylko przewody na stronie...

Osobiście zmniejszyłbym obudowę do 25L i stroił na 35-37Hz bo zejścia takowego nie brakuje, a kop jest dobry a może być tylko lepszy

my opracowalismy 2 obudowy
do niskiego sluchania 25 litrow strojenie 31-32Hz
do szybszego bitu 23 litry ok 35Hz

Fajny pierdziel polecam. Tylko zawieszki dolne lubią się odkleić Góra się trzyma (skoro nie odpadła teraz przy prostowaniu się to chyba jest git )

w pierwszysch sztukach gora tez sie odklejala - poprawili
odeslalem im 2-3szt z odklejonym dolnym resorem i mieli to poprawic
czy poprawili? nie wiem - nic sie jeszcze nie odkleilo :p

Dawid, robiłeś tunel BR czy membrana bierna?

z MB tez sie bawilismy
w ok 15 litrach schodzi nisko... ale niestety wymaga 2 MB zeby dac glosniej :???:

To jest ten sam głośnik tylko w starej i nowej nomenklaturze oznaczeniowej - była już o tym mowa w tym wątku.

Wiem, ale troszeczkę dziwnie to wygląda. Moim zdaniem, jeżeli jeszcze mają zapasy to powinni najpierw je sprzedać, a później wprowadzić głośniki ze zmienionym oznaczeniem bądź nakleić nowe oznaczenia.
A na pewno powinni zrobić zdjęcia głośników z nowymi oznaczeniami, bo na obu stronach są zdjęcia AWX`ów :P
Wiem, że czepiam się szczegółów, ale potencjalny klient niepotrzebnie zastanawia się o co chodzi...

A trochę bardziej kumaty klient zna serię AWX i takiej szuka...i dzięki podwójnemu oznaczeniu znajduje. Więc nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma.

Wiem, czepiam się szczegółów co nie zmienia faktu, że takie postępowanie jest bezsensowne... tylko ten jeden konkretny głośnik jest pod dwoma oznaczeniami więc na pewno nie chodzi o wyróżnienie serii awx.
Przyznam Ci rację, że nie ma co się sprzeczać z byle powodu więc nie ma tematu. ;)

I wchodzę na tę zakładkę "Szerokopasmowe", a tam dalej "gumno"... No szkoda - to czekam

Nie ukrywam, że jak zobaczyłem tę zakładkę to już się ucieszyłem, że w końcu są szerokopasmówki...i zawiodłem się tak samo jak Ty :/

Co się stało z głośnikami GDN-14-100-8-SK? Nie ma już ich w ogóle?
Potrzebuję jedną sztukę, bo w jednym z egzemplarzy w moich kolumnach cewka zaczęła czasem ocierać o magnes. Nie zawsze to się zdarza, dopiero teraz to usłyszałem. Po przyciśnięciu górnego zawieszenia palcem z jednej strony na razie mu przeszło. Rozcentrował się? Można to naprawić w STXie w razie co?

Chciałbym ewentualnie kupić 1 szt SK "na zapas" :)

Ostatnia edycja:
Powrót