Kubik87 podaj posty, w którym wyraźnie opisuję STXa tak jak podałeś.
I zaczyna się "łapanie za słówka" ale proszę:
18awx jest duzo lepszym glosnikiem nic 8935a mam oba wiec mam porownanie jesli robilbym kolumny teraz to zdecydowanie wybralbym awxy na niskosrednie
i twoja odpowiedź która sugeruje co myślisz o tej opini:
- ja to odczytuje w ten sposób: "chłopie Ameryki nie odkryłeś też tak sądzę"
Co do reszty zachwalających firmę STX to przytaczać nie będę bo wystarczy zobaczyć każdy nowy wątek na temat: "Jakie kolumny do......." zakładany przez nowych userów i odpowiedzi w nim padające.
Żadnej konstrukcji nie pokazałeś.
I chyba nie pokaże bo przyznam się że zawiodłem się na tym forum jak i znacznej części ludzi na nim piszących. Myślałem że jest to forum "szalonych pasjonatów" dłubiących po nocach w piwnicach swoje dzieła, a tu takich ludzi jest mało ale za to fanbojów STX-a, ludzi traktujących je jako źródło zarobkowe (patrz robienie skrzynek na zamówienie, projektowanie zwrotnic za kasę itp) jest multum. Może kogoś obrażam ale dla mnie to powinno być forum dla tych pierwszych a nie drugich - a potem się dziwicie czemu nie ma dopływu "świeżej krwi". Patrząc na to forum od dłuższego czasu wysuwam też wniosek taki że panuje tu kolesiostwo i kółka wzajemnej adoracji. Wystarczy skrytykować jednego a reszta jego "przyjaciół" przyjdzie mu z odsieczą. Osoby które mają odmienne zdanie od tego menstreamu panującego na diyaudio.pl są powoli i systematycznie atakowane tak że w końcu "dają sobie spokój" i skupiają się na swoich sprawach lub nie odzywają się na forum w ogóle.
Masz coraz więcej na temat STXa do powiedzenia a w ogóle żadnego produktu w rękach nie trzymałeś.
A skąd wiesz że nie trzymałem? Pierwsze kolumny na STX-ach zbudowałem dla kumpla w 2004 r do katowania na imprezkach, przez moje ręce przeszły też SCX, SC, kevlarówki, i 18 AWX i o ile przy zwykłym wzmacniaczu typu sony ES, HK , Yamahach A-xxx,AX-xxx brzmią całkiem, całkiem to podłączając je do Caspiana obnaża się wszystkie wady tego głośnika (18AWX) w stosunku do zwykłego Seasa CA18. Dodam też żeby nie że jestem nie osłuchany że gdy większość z forumowiczów słuchała altusów czy co tam mieli na przełomie lat 90' i 2000 ja miałem zaszczyt słuchać Yamach NS-1000M
Jeśli nie to może jakiś ban na przemyślenie co kto faktycznie pisze co się komu zarzuca?
Na temat nieprzychylny STX-owi napisałem 3 posty ale dziękuje, sam się zbanuję i nie będę się na forum wypowiadał. Moją intencją i zamiarem nie jest bycie cierniem w czterech literach moderacji i propagatorów jedynie słusznej firmy
Proponuję się pohamować albo zmienić forum skoro ciągle to musisz czytać o tym stxie...
I to się nazywa brak cenzury

Stare mądre powiedzenie mówi "
Kiedy wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak one". Ja nie będę na siłę żeby się komuś przypodobać wychwalał tego co mi się nie podoba.
I tak powinno zostać,bo nie powiesz mi że seria AWX jest zła.
Za tą cenę STX nie ma konkurenta,i o to się rozchodzi,o cenę danego produktu i jego dźwięku.
No właśnie w tej cenie nie jest zła ale twierdzenie że jest na równi z Seasami czy lepsza od 8935a jest już lekkim przegięciem. Gdyby to było jeden raz ale wmawianie takiego stwierdzenia pojawiają się nagminnie i co ciekawe wypowiada je ciągle ta sama grupa osób na zmianę. Nasuwa się więc na myśl idea że te osoby mają w tym jakiś cel.
Na koniec zadam pytanie na temat związany z AWX-em: Zawsze zastanawiało mnie jak jest z wytrzymałością czasową tego produktu - na szafie w pokoju leży Seas z końca lat 80' i jest w stanie gabinetowym a jak będzie z AWX-em po np5 latach? Tego nie wiem ale coś czuję że się porozkleja albo zawieszenie stwardnieje i 150zł pomnożone przez ilość głośników zakupionych do projektu pójdzie do kosza.
Życzę sukcesów w projektach a także dalszego nakręcania spirali zachwytu nad firmą z Józefowa i czekam na żale wylewane na innych forach związane z STX-em przez userów którzy dali się omamić panującemu na tym forum szemranemu marketingowi.
Żegnam
Kubik87