woj999 niestety ale kłamiesz, przeczytaj co napisałeś
Gdybym wziął głośnik seasa i okazałby się, że zamiast katalogowych 176mmm +/-0.4 ma 178mm byłaby na tym forum burza i słusznie.
2mm różnicy dla AWX GDN18 jak się dowiedziałem jest fizyczną niemożliwością gdyż forma ma 173,4. Również się dowiedziałem że te kosze 15 i 18 z aluminium są produkowane pod Warszawą a nie w chinach.
Dowiedziałem się również że można ten kosz doprowadzić do wymiaru 184 ale jednorazowo to znaczy podgrzać do do temperatury około 450 stopni i wtedy zmierzyć.
Zauważyłem że podany seas ma gorszą tolerancję niż STX. Dla wysokotonówki jest aż 0,6 mm, w STX jest 0,5. Dla podanej seasa nikotonówki jest tolerancja 0,8mm, dla STX według moich zmierzonych i tych dziś w STX przez STX jest maks. 0,8mm.
I co z tego że seas podaje +/- skoro możesz kupić dwa głośniki różniące się od siebie o 0,8 mm. W STX podają jak widać tolerancję w tak zwanym +, jak dla mnie bardziej słusznie niż w seas gdyż otwóru podfrezowanego nikomu się jeszcze nie udało zmniejszyć

Można jedynie zwiększyć

Powiedzili w STX żebyś odesłał ten głośnik żeby zrobili ekspertyzę ponieważ sami są zadziwieni jak można było wtrysnąć kosz większy od matrycy
Kończąc ten śmieszny wątek okazało się że STX ma mniejszą tolerancję niż Seas, prócz egzemplarza woj999 ale miejmy nadzieję, że woj nie da zawygraną i udowodni że jego kosz ma 184mm

Czekamy na rozwój tej śmiesznej sprawy.
Kolejny przykład amatorki Pana konstruktora:
Po wysokotonówkę brak bo była w oddzielnej komorze
Nawet nie chce mi się tego komentować tak jak poprzednich nieudolnych wpisów tego Pana. Jak masz nie podrodze z STX to omijaj szerokim łukiem. Pisanie że głośniki tej firmy do bani, że obudowa tej firmy do bani upewnia mnie w przekonaniu że jesteś na tym forum w temacie o STX na konkretne zamówienie. Może zmienię zdanie jak pokażesz zmodyfikowane FX-300. Można jakieś fotki?