• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Juz sie zaczęło :)

Dolphin chyba nie potrzebne wyszedles przed szereg z nowymi glosnikami.

Teraz skrzynka stx'a jest napewno pełna zapytań :)

o prosze - a mi SW nie sprzedal takiego "news'a" :D
ale moze dlatego ze nie pytalem ;)

aha - SW, zapomniales wyslac mi 2 pozycji :p

Paweł zawieszenia położyłem są na 20stce (żeby się nie odkształciły) przejrzyj dokładnie paczki - czasami chłopaki dokładają coś do pudełka z głośnikiem.

małe wysoko tonowe też naszykowałem...
Napisz mi czego brakuje.

jak bylem w stxie to slyszalem bardzo przyjemnie brzmiaca tania szerokopasmowke
pytanie tylko dlaczego nie wprowadzaja ich do produkcji?

No wlasnie nie rozumiem dlaczego STX nie chce sprzedawac tego glosniczka bez obudowy sufitowej i trafa? Ma nawet calkiem fajne pasmo. Szukam czegos niedużego do projektu 5.1 taniego kina. Najchetniej szerokopasmowka lub coax, max 16cm.

Fanie gra ten coaxik, za te pieniądze. Kolega bardzo chciał głośniki w "półkę" do auta, pomijając sensowność tego rozwiązania stwierdziłem że jak ma wydać 3 stówy na plastik z allegro to już z dwojga złego stx będzie lepszy. I tak jest, gra ok, a w aucie to nawet basiku ma sporo :)

pjvspcpomiar.jpg

zaraz zrobie symulacje zwrotnicy z GDN 14 SK

---------- Post dodany o 21:06 ---------- Poprzedni post o 20:37 ----------

stxgdn14skgdwkpjpc.jpg

pomiar zrobiony w obudowie o szerokosci 18cm. GDN bez podfrezowania. odstep miedzy glosnikami ok 1cm (rozne rozmiary glosnikow wysokotonowych)

odsluchy dopiero jutro wiec nie wypowiem sie o roznicach w brzmieniu
ale zastanawia mnie poprawnosc tej zwrotnicy. albo zwrotnica nie jest do konca dopracowana, albo zmiana obudowy powoduje takie zmiany :/

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:06 ----------

przeciwfazy nie pokazuje, ale zgrywaja sie oba tak samo!
wiec jak nie bedzie wyraznej roznicy w brzmieniu to spokojnie mozna je stosowac zamiennie

Witam,

Pawle a masz może już T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X ? 14SK już pozyskałem i właśnie z nim chcę go połączyć w 5l OZ.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

nie, jeszcze nie
jak skoncze male monitorki to dopiero moze zamowie nowe
nie mam czasu zeby na biezaco je odsluchiwac

Hej, ma ktoś jakieś informacje kiedy w końcu będzie można kupić jakieś GDN-18-140 AWX, potrzebuję 2szt wersji 4ohm? Jak dzwoniłem 2 tygodnie temu to poinformowano mnie, że powinny pojawić się właśnie teraz ale niestety ciągle brak ich w magazynie...

Powrót