• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Może nie opłacili serwera i wyłączyli :D a tak poważnie to SoundWave musiałby wejść bo my możemy tylko domniewywać co się stało. A miałem zamawiać... :(

Poczekamy. W końcu będą musieli uruchomić :biggrin:

---------- Post dodany o 13:38 ---------- Poprzedni post o 11:32 ----------

Stronka już działa, ale nowości żadnych na niej nie ma.

Czy w STX można by zamówić fronty do wysokotonowców z innym rozstawem otworów do zamocowania?

Nie wiem - podejrzewam, że nie. Zapewne zamawiają fronty z już gotowym otworowaniem i nie wiercą tego u siebie. Choć, kto wie - zapytać nie zaszkodzi.

Tak, fronty da sie kupic. Sam mam w zapasie do PJ i PC bo glosniki lubia mi spadac :/

Z innymi otworami raczej nie zamowisz bo nie maja na to czasu.
Fronty wykojuja sami, tylko maluja w zewnetrznej firmie.

Czy STX ma w planach wprowadzenie do oferty waveguide dla swoich głośników kopułkowych? Najlepiej jakby tubka była podobna do WG148R

Masz kupę dziwnych pytań jakbyśmy byli forum firmy STX. Pytaj się u źródła.

wkn4wdb150ulmxkoxih3_1376848931.jpg

jakis czas temu sprawdzalem czy mozna GDWK PC stosowac zamiennie z GDWK PJ

tym razem sprawdzilem caly projekt zwrotnicy - NOWY GDN 14 SCX + GDWK PC

jak widac na wykresie mozna zastosowac zwrotnice irka i da sie tego sluchac.
jednak ma to swoje wady. wokal i wysokie tony potrafia zagluszac namiastke basu z tego glosnika...

UWAGA - GŁOŚNIKI W ZGODNEJ FAZIE!
jedyna roznica w stosunku do oryginalnego projektu

nowa zwrotnica wymaga troche czasu

---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post o 20:06 ----------

94fa2pntgppd69oinzwo_1376856417.jpg

taka delikatna roznica w glosnosci a juz basu jest duzo wiecej w odsluchu ;)

Jak wygląda sprawa z przypadku projektu 3-drogi stx? rozumiem, że pc również w tym przypadku wymagało by korekty zwrotnicy, a co z resztą przetworników czy też się zmieniły?

2 tygodnie temu z nudów poskładałem skrzynki dla 14scx i pc + oryginalny projekt zwrotnicy i potwierdzam, że da się tego połączenia słuchać i nie jest tak tragicznie. Paweł, mówisz że lepiej jest w zgodnej fazie - muszę przelutować i posłuchać.

Jestem tego pewny, składałem ostatnio 3-drogi i oprócz pj, zmienił się także gdm i musiałem przerabiać zwrotnice. Parę tygodni później STX wprowadził także nową wersje GDNa, która ma całkiem inne parametry.

Powrót