• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

2 tygodnie temu z nudów poskładałem skrzynki dla 14scx i pc
masz moze wiecej czesci do zwrotnic? bys odsluchal i ocenil moje projekty...

Jesteś pewny? bo o ile pjotka ma tylko nową nazwe to srednio i nisko maja stara w nawiasie, może to tylko kwestia wprowadzenia nowego nazewnictwa?
wszystkie SC i SCX maja nowe membrany. niektore glosniki sa calkowicie przeprojektowane.

jak juz pisalem slucham obecnie nowego GDN 14 SCX i jest lepszy od poprzedniego ;)

Z jednej strony dobrze z drugiej trochę szkoda no ale może ktoś pokusi się w przyszłości o zbudowanie zwrotnicy w wersji 2.0:)

W jakimś temacie ktoś napisał, że ten F.A.PC. gra adekwatnie do ceny w porównaniu do AWX... Chyba Luszti to napisał ale nie dam sobie ręki odciąć.

W cenie AWXa jest Wavecor TW030, ktory zjada wszystkie domowe wysokotonowki STXa na sniadanie.

Ja mam tego PC z gdn-em awx i powiem ze gra bardzo przyjemnie,niestety nie mogę się wypowiedzieć o kopułce awx bo jej nie słyszałem ale pc do budżetowych bardzo mi pasuje osobiście,może kiedys go wymienie na wavecora tylko znowu zabawa ze zwrotką:)

Moim zdaniem nowy aluminiowy STX gra lepiej od słynnego Seasa 27BFCG.
Odnośnie Wavecor jak dla mnie każdy gra gorzej od kopulki AWX, jedynie Morele są wyżej z tych średnich poziomów cenowych- tak ogólnie.

Też mam alu tweetera STX i moje uszy nie słyszą problemów jakie miał wspomniany Seas z ferrofluidem czy też bez. Ten alu STX gra jakby był z jedwabiu a nie z aluminium i to jest jego niebywałą zaletą.

Powrót