Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie, właściwie poza seasem i Wavecorem nikt tego nie podaje. Rozumiem że jest to napięcie bez podłączonego głośnika?Pomiary modułu impedancji zawsze SineSweep 2.0V
ktoś ma w planie zrobić zwrotkę 17scx + alx i ewentualnie podzielić się na forum?
Pomiary modułu impedancji zawsze SineSweep 2.0V
No i dobrze bo jest to sygnał podstawowy ." fundamental"
Pomiary modułu impedancji głośnika nazwijmy je aby było łatwiej MI - w celach katalogowych , porównawczych ( jak zwał tak zwał ) wykonuje się w polu swobodnym z unieruchomionym głośnikiem.
Zmiana napięcia na wyższe nie zmienia nam wyniku tak jak ma to miejsce przy np. FR czy bardziej HD. 2.0V nie ja wymyśliłem - to ogólnie stosowana norma na świecie. Napięcie na tyle niskie ze można swobodnie mierzyć nawet delikatne kopułki i na tyle wysokie aby pomiary większości głośników Hi-Fi były wiarygodne.
A co robi zmniejszenie napięcia ?? dochodzi do przekłamań i braku czytelności niektórych aspektów pomiaru.
Dla mnie glówny problem, pomijając jakość tych pudełek i brak foli czy pianki, jest ich wielkość. Po prostu głośnik luzem leży w nich pod kątem naciskając krawędzią na tekturę nie mówiąc już o zadziałaniu siły zewnętrznej.Co do przesyłek bez zmian...
Kawalek dociętej gąbki z góry i po problemie. Nie wiem jak jest pakowany awx ale przy budzetowych głośnikach typu scx to pewnie każdy grosz robi różniće i stąd te oszczędności.Musieli by również dołożyć dystanse żeby głośnik nie leżał na membranie.
dostałem prywatną informacje o jednego z czytających że nie może zrozumieć co oznacza słowo "wyrafinowane" brzmienie.Węglówki w jednakowej aplikacji grają bardzo podobnie. Im tańszy być mniej "wyrafinowania" Chociaż wyrafinowanie to Duże słowa dla tanich głośników