• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Szczerze to nic więcej nie wiem na ich temat jedynie, co udało mi się ;) to ze przez przypadek wychaczyłem tą informacje na profilu facebooku Audio-Video PL. Pewnie STX wysyła tą nową konstrukcję do branżowych redakcji na testy;) aby coś napisali ciekawego.

Warto zwrócić uwagę w jakiej pozycji się mierzy . leżący vs stojący :

62gpxum7zyw7byrhwjsb_1398185955.jpg

Sprawdziłem doświadczalnie, że przyczyną niższego piku rezonansowego leżącego głośnika względem stojącego jest zatkanie otworu wentylacyjnego w środku napędu. Potwierdza to tylko zasadność stosowania go.

Konstrukcja powstała od A do Z na naszych głośnikach. Zupełnie nowa konstrukcja i nowy design. Co do paska to może się podobać bądź nie - sprawa gustu. Projekt powstawał od dość dawna (około roku).

Jak dla mnie to ten pasek pasuje. Mógłby być też nie czarny a aluminiowy.
Efekt psują trochę mocowania maskownicy;/

Ostatnia edycja:
Pogromco o widzisz Tobie się nawet LEDy do tego przydadzą. Żartuję oczywiście ale ten pasek niektórym się podoba i to rzecz gustu. Niektórzy forumowicze fornirują kolumny z czarnym paseczkiem między kawałkami forniru. W salonie jak chcesz kupić samochód to też możesz wybrać czy chcesz listwy na drzwiach czarne czy w kolorze nadwozia, tak samo z lusterkami i innymi dodatkami. Co prawda LEDy też możesz mieć;p

Recenzentami powinni byc potencjalni kupujący

Zgadza się, ale weź tu teraz takich znajdź i zapytaj, niby kogo i w jaki sposób? chodząc po ulicy i pytać przypadkowych przechodniów?
My przynajmniej jesteśmy w temacie :)

Oczywiście można w ogóle nie pytać, tylko robić swoje...

A mnie interesuje jedynie czy ten nisko-średniak będzie dostępny "luzem" i za ile
Odnośnie dostępności detalicznej jeszcze nie zapadła decyzja.

Planujemy wprowadzić kilka wariantów wykończenia - w tym bez paska więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Do recenzji poszła wersja z paskiem bo odróżnia się od tłumu.

Powrót