• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zmniejszenie otworu

• Autor wątku Autor wątku Rot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Frez pod kosz, gdy wsadzę głośnik to jest spory przeswit. Myślałem o tym pasku by go potem wyszlifować . Ogólnie jeśli pewność by była , że z czasem nic nie odpadnie itp to wyszlifował bym go na tip top.

Natomiast jeśli miało by się z czasem coś rozwarstwiać to nie będę ryzykował

A masz już otwór wyfrezowany, czy tylko na razie frez pod kosz?

A nie, czekaj, z Twojego opisu wychodzi że już otwór wyfrezowany.
Jest opcja taka żeby zaszpachlować frez od wewnętrznej strony, a potem znów przejechać frezarką, tylko musiał byś z powrotem wkleić ring na którym cyrkiel frezarki by sie trzymał.

Ostatnia edycja:
Mam już niestety praktycznie gotowa skrzynkę, chciałem ładnie zlicować głośnik z frontem :mad: , Głośnik ma wymiar zewnętrzny 171mm a ja zrobiłem frez na 175 i szpara jest. Tak zjeba***
Marian
Z czasem szpachla nie puści ?

Ostatnia edycja:
Samochodową testowałem we wszelkich konfiguracjach. Włącznie ze wzmocnieniami/wymianą drewna przy zawiasach starego drewna zeżartego przez korniki (zabytkowa szafa, ale w stanie tragicznym - nie dało się żadnymi tradycyjnymi metodami wykonać napraw). Wszystko dookoła się rozpada, szpachla siedzi :) Wg mnie możesz bez strachu. Delikatnie tylko przy jej szlifowaniu, bo jest twardsza niż mdf czy drewno, więc łatwo szlifując zrobić fale dunaju.

Ostatnia edycja:
Powrót