• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zna ktos te glosniki sony ?

Co do tego głośnika z mojego linku wyzej, taki mół troche choc sprawdzałem go tylko na 200W stk4048... :razz: Parametry podane w allegro się zgadzają za zmierzonymi niemal idealnie. Głosnik na pewno wymaga mocnego napędu i raczej budy nie wiekszej jak 35l
Basik całkiem przyjemny, niski poziom zniekształcen, przyjemne brzmienie jak na polipropylenową membranę przystało ;). Wychylenie ma naprawdę spore i nawet na maks. przesterze nic nie puka, może lekko lica o membranę. Z tym, że ja płaciłem za nie 70zł/szt. :mrgreen:

sam nie wiem co o nich myśleć...
jedne wyglądają spoko, inne mniej, całośc sprawia wrażenie raczej warsztatowej roboty,
ale byłoby fajnie gdyby ktoś kupił po parce każdego i pomierzył, posłuchał :)
Inaczej te dywagacje są nieco bezcelowe bo ciężko głośnik no oko ocenić :)

Sory,jak ten koles mysli ze ktos sie na to nabierze to chyba jest glupi.

"Dlaczego warto go kupić...Dlatego, że to jedyna okazja zakupu głośników z wysokiej półki, które pracują w kolumnach SONY po 2000-3000zł za tak śmieszną kasę"

Ze co? kolumnach SONY za 2000-3000zl? Chyba mini wiezach...glupi palant.

A to jest najlepsze:

"Parametrami przypominąją jedne z najlepszych głośników klasy HIGH END - AL170"

...powodzenie.

Powrót