• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zniszczony (?) lakier po myjni

Toż przecież nie jestem Januszem żeby pieniądze wyłudzić.
No najgorsze jest to że nie mam żadnego potwierdzenia, bo mycie było za kupon.
Właściciel ma nagrania z tej myjni i mówił że je oglądał.
Byłem dziś u poleconego mechanika, facet pastą przetarł i wychodzi na to, że to schodzi tylko trzeba poczekać czy znów nie zmatowieje.

Panowie ale przed każda jakakolwiek polerka należy sprawdzić grubość lakieru głownie w tych bardziej wrażliwych miejscach
Maska z przodu czy przednia cześć błotników
Inaczej nie podchodzi sie z pasta do samochodu bo moze sie okazać ze mamy piękny podkład

No to Marios coś tam wie😀 będzie dobrze. Dopolerujesz całą przy okazji, ten kolorek fajnie wygląda jak się świeci.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Łukasz, fabrycznie na tych szkodach było wystarczająco grubo 😄

jak polerka zadziala to jedziesz z wlascicielem myjni do najlepszej firmy zajmujacej sie plerowaniem i niech on za to placi! ;)

A co on lakiernik że ma oceniać stan lakieru? to pewnie zwykły człeń z pośredniaka, a praca najprostsza pod słońcem. Szef mu każe przygotować roztwór i myć.

Jeżeli zlecam jakiejś firmie usługę i płacę za to, chyba mogę oczekiwać że zostanie ona wykonana profesjonalnie i według jakichś standardów. Nic mnie to nie obchodzi kto tam pracuje. Jako klient oczekuję że pracują tam ludzie którzy znają się na rzeczy. A jeżeli nie, to niech firma odpowiada za swoich pracowników i za ich błędy.

Tak jak pisałem wcześniej, ja bym nic nie ruszał. Podstawił samochód do tej myjni i ładnie poprosił żeby doprowadzili samochód do poprzedniego stanu, chociaż by takiego w jakim był przed myciem.

Jeżeli nie chcesz się w to bawić, zrób jak koledzy radzą. Pasta lekko ścierna, potem polerka dobrym woskiem. Ale najpierw wykonaj próbę w mało widocznym miejscu na lakierze. To jeżeli ma być tanio. Jak ma być dobrze to wtedy firma detailingowa, może podpowiedzą Ci co zrobić. Jak się rok temu pytałem o cenę polerki samochodu, to mówili 400-600 zł w zależności od wielkości auta. Ale przed takim zabiegiem, dokładnie sprawdzali stan lakieru i jego grubość.

Tak to by wyglądało w stanach zjednoczonych, a nie u nas. Zobaczymy jak koleś będzie chciał o tym rozmawiać.
Będę dzisiaj dzwonił.
Przez noc spolerowany fragment nie zmatowiał.

Ostatnia edycja:
Tak to by wyglądało w stanach zjednoczonych, a nie u nas. Zobaczymy jak koleś będzie chciał o tym rozmawiać.
Będę dzisiaj dzwonił.

U nas wygląda to tak samo, każdy sąd ci to przybije.

Po to oddajesz do profesjonalisty by ten wykonał robotę profesjonalnie i nic nie spieprzył.

Dopytam z resztą radcy przy okazji :)

Ostatnia edycja:
Jak nie wydał rachunku (a scythe1123 ma świadków) to jeszcze mu skarbówka może wejść ;-)

Taa...
Ciekawe kto pójdzie sie podłożyć bo dodam odrazu, ze jemu tez grozi kontrola 5 lat do tylu

Dupa, Panowie z myjni zaproponowali polerkę za 150zł...
Muszę się przejść do rzecznika praw konsumenta.
Może to wystarczy.

Stwierdzili, że mają atestowane woski i że zrobili to zgodnie ze sztuką i nie poczuwają się do winy, bo lakier był w złym stanie według nich.

Ostatnia edycja:
Nie masz paragonu to nie masz gdzie iść
Temat założyłeś a podatkowej rzeczy nie przypilnowałes :(

Oni chcą 150zł za polerkę i że niby to obniżona cena w ramach rekompensaty.

lklukasz dlatego chcę się skontaktować z rzecznikiem praw konsumenta, żeby się dowiedzieć co z tym zrobić.
A tak poza tym mam świadków.

Ostatecznie kupię jakąś pastę i sam to wyczyszczę robiąc im odpowiednią reklamę.
Dobrze, że to nie jest nowy samochód...

Ogólnie to dziś się dowiedziałem od typa, że po myciu jakiejś babie odpadł lakier i że niby też to była wina lakieru oczywiście.

Ostatnia edycja:
Pisałem ci juz cos o świadkach

Jak kolega poszedł i miał twarde dowody na jedna osobe mająca nielegalna działalnośc gospodarcza to zapowiedzieli jemu i świadkom tez kontrole 5 lat do tylu... i na tym skończyło sie ich rumakowanie

Powrót