• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotki do klonów totema - próbował ktoś 2 rząd?

Witam po pewnym czasie nieobecności. Jednak ta unitra odpada. Albo kupię/zrobię symka albo jakis wzmacniacz używany. Przespałem się z myślami co by tu wybrać, i zastanawiam się nad tym czy zwrotnice od ARN 150 8Ohm + PJ będą dobre do 2xARN 130 02/4 + PJ. Pawel S. Chyba gdzieś pisałeś że to z grubsza podobne przetworniki i zwrotka mogłaby pasować? Chodzi mi głównie o minimalizację kosztów (takie 2 glosniki juz mam)

mskojon napisał:
zastanawiam się nad tym czy zwrotnice od ARN 150 8Ohm + PJ będą dobre do 2xARN 130 02/4 + PJ. Pawel S. Chyba gdzieś pisałeś że to z grubsza podobne przetworniki i zwrotka mogłaby pasować?
wystepuja minimalne roznice zwiazane z ich budowa ale ogolnie to sa prawie identyczne glosniki. ale jak brzmia to niestety niewiem

testowalem yoshiego zwrotnice pod 2xARN 150 i jakos to gralo gorzej :???: moze jakby tlumik poprawil jeszcze troche (mniejsze tlumienie) to byloby ok

Powrót