• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnica do ARN 188/05/04 & SC10N

Reakcji
65
Ponieważ jest kilka konstrukcji na tych głośnikach postanowiłem napisać temat w którym proszę o zaprojektowanie zwrotnicy do podanych wyżej przetworników. Ponieważ w pomiarach moich kolumn wyszło jak by kolega KILLER robił zwrotnice z Kalkulatora (zastosowałem jego schemat) :) więc proszę o zaprojektowanie zwrotki z prawdziwego zdarzenia :) Czy mogę na kogoś liczyć ?? Pozdrawiam

Jeśli dałem do złego działu Proszę o przeniesienie, jeśli taki temat był (w co wątpie po moich poszukiwaniach) to proszę u usunięcie.

melisław napisał:
A może zastosować po prostu tą do ARN 150 i SC10N
to mialo by wiekszy sens niz branie od killera

ploter, przeciez miales sprzet pomiarowy - czemu go nie wykozystales?
zlozylem wczoraj zwrotnice strojona i byloby wszystko OK gdyby nie przelaczniki - musze teraz kupic nowe.
jak juz sie troche obeznam z tym to moglbym sie tymi glosnikami zajac w ramach nauki ;)

Zbyt drogi to sprzęt był a nie chciałem go uszkodzić pozatym po 10tym pomiarze wyskoczyły Mi błędy :( Muszę wziąść kolumny do szkoły i tam sprawdzić na Auli :) wtedy wiarygodnie zobaczę jak wygląda charakterystyka. Pozdrawiam

Powrót