• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnica do GDWK9/80 i ARN150-03/8

Reakcji
0
Witam,

Robię monitory na przetwornikach z tematu. Konstrukcja BR 9l@46Hz. Mogę zrobić zwrotnicę na podstawie wyliczeń - mam starą książkę autorstwa pana Witorta o głośnikach i kolumnach - ale być może już ktoś zrobił do takiego duetu przetworników. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi:-) Zwrotnicę będę robił sam, tzn. będę nawijał cewki, montaż całości etc. Jeśli ktoś mógłby mi jakoś pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
martenn

taki zestaw chyba byl ale napewno nikt nie zrobil do tego poprawnej zwrotnicy...

jezeli dzialalby mi preamp i mialbym wolny czas to moglbym pomierzyc te glosniki bo mam do nich dostep... ale "...life is brutal..."

Zestaw był na pewno: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9478 , ale zwrotnica była wzięta z ZG30. Najwyżej będę bazował na wyliczeniach i postawię na minimalizm. To ostatnie często się sprawdza. Dziękuję za chęci:-) Chociaż może ktoś coś jeszcze wie i się podzieli wiedzą.

[ Dodano: 2007-09-25, 22:20 ]
A może chociaż jakieś sugestie odnośnie częstotliwości podziału? Jaką potencjalnie dobrze będzie zastosować do takiego duetu? Mile widziane wszelkie sugestie/porady.

Powrót