• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zwrotnica do hds 180 i xt19 ( projekt od hds 180 i xt25)

Reakcji
0
Witam

miałem zakupić hds 180 plus xt25 ale z braku kasy zakupiłem hds 180 i xt 19 no i pojawił się problem - opierałem się na zwrotnicy poniżej wklejonej przez jednego z użytkowników forum

czy mogę jej użyć biorąc pod uwagę zmianę xt25 na xt19 . Głośnik prawie identyczne ale prawie robi dużą różnice

będę wdzięczny za wszelką pomoc nie mam miejsca i czasu na bawienie się od zera w projektowanie zwrotnic - a może ktoś ma zwrotki do takiego zestawu chciałby go udostępnić lub nawet wykonać (wolałbym zaawansowanych użytkowników forum)

Pozdrawiam
Milo222

ps. jeżeli powinno być w dziale elektronika proszę o przesunięcie i sorki

no to tak brzydko mowiac "dales dupy" :|
kto oszczedza ten 2x traci!! niedosc ze niema do tego zwrotnicy to chyba te glosniki do siebie nie pasuja :/
XT19 ma niska efektywnosc a w dodatku trzeba go ciac calkiem wysoko. tak wiec wg mnie niemozesz tej zwrotnicy zastosowac.
ale moglbym ja przetestowac na XT19 i napisze czy wytrzyma (ale niewiem czy w ten weekend dam rade to zrobic)
zwrotnice mozesz i tak wykonac (moge to zmontowac jak chcesz) bo przyda sie do oryginalnego projektu :P

Pawel S. napisał:
no to tak brzydko mowiac "dales dupy" :|
kto oszczedza ten 2x traci!! niedosc ze niema do tego zwrotnicy to chyba te glosniki do siebie nie pasuja :/
XT19 ma niska efektywnosc a w dodatku trzeba go ciac calkiem wysoko. tak wiec wg mnie niemozesz tej zwrotnicy zastosowac.
ale moglbym ja przetestowac na XT19 i napisze czy wytrzyma (ale niewiem czy w ten weekend dam rade to zrobic)
zwrotnice mozesz i tak wykonac (moge to zmontowac jak chcesz) bo przyda sie do oryginalnego projektu :P

w internecie kilka osób pisało, iż jest to całkiem przyjemne zestawienie głośników choć niestety nikt nie podzielił się projektem zwrotnicy :neutral:

w ostateczności zawsze mogę dać xt 19 na centralny choć wolałbym robić już kolumny na tym co mam - się będę musiał zastanowić :roll:

Szkoda że w tak głupi sposób zaoszczędziłeś 50zł...
Poproś Irka to może zaprojektuje Ci zwrotę do tych głośników.

Powrót