Yoshi_80
Pan Paweł
No widać kolega zna się lepiej, więc niech działa dalej
.

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja sie z tym zgadzam. A co do wyglądu, to podobny efekt, ale bardziej estetyczny dałoby pochylenie przedniej ścianki.. Myślę, że duże znaczenie dla prawidłowej sceny ma zgranie fazowe głośników... nawet kosztem wyglądu.
Taki filtr to bardzo dobra sprawa. Skoro juz robisz aktywne BSC, to dlaczego nie zrobisz w pelni aktywnej zwrotnicy? To tylko dwa op-ampy wiecej.Jak podkręcę gałkę wzmocnienia basu we wzmacniaczu tak na ok +3-4 dB to jest ok zatem koniecznie trzeba podłączyć aktywny filtr do baffle stepu. Już przygotowuję projekt preampa z selektorem na 4 wejścia. Regulowanym filtrem do BS w zakresie od 0 do -6dB. A także biorącym pod uwagę szerokość przedniej ścianki kolumn.
Czekamy więcJak skończę projekt tych kolumn to zrobię relację z budowy do odpowiedniego działu.
8" woofer daje wiecej basu w closed niz 6-7" w br. Wystarczy zrobic symulacje.. Czy dobrze myślę, że jeżeli dodam powiedzmy trzydziestkę tonsila w obudowie zamkniętej i pozwolę jej grać tak do 300 Hz to powinienem mieć tyle basu ile wycisnąłbym z tych 13-tek, które posiadam ale w obudowie bassreflex?