• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnica: prosze o pomoc. Rozmieszczenie elementów

Reakcji
0
Witam. Miałbym do was mało prośbę. Mógłby mi ktoś w najprostszy sposób rozrysować jak poumieszczać poszczególne elementy na płytce aby wyglądało to w miarę estetycznie. Wiem że jeżeli ja się za to wezmę będzie to wyglądało jak wielka plątanina. Będe Bardzo wdzieczny
pl18xt7.gif

Pozdrawiam

Próbowałem znaleźć gotową ale niestety nie udało mi się..a moja wyobraźnia chociaż rozwinięta to tutaj niestety nie pomoże, Chciałem rozdzielić osobno wysokotonowy i nisko bo mam terminal na 4 wtyki ale już sobie odpuszcze.. reguł będe spokojnie przestrzegał

[ Dodano: 2010-02-10, 21:14 ]
Mam jeszcze kilka pytań związanych z tą zwrotnicą w Polinku sa 4 rodzaje rezystorów,przeczytalęm ze najlepsze są metalizowane tylko które wybrać, akurat na nich nie musze oszczędzać :wink: .Druga rzecz to nie do końca wiem o co chodzi bo na planszy chyba powtarza sie rezystor 2.2 ohma, ja Niedowidze czy tam ich aż tyle nie ma
pl18wo0908xt25tgkitcalci.gif

wojtek528 napisał:
Chciałem rozdzielić osobno wysokotonowy i nisko bo mam terminal na 4 wtyki ale już sobie odpuszcze.. reguł będe spokojnie przestrzegał
w tym przypadku sie nie da
one dzialaja "na krzyz"
te filtry sa troche skomplikowane jak dla mnie :???:

a co do rozmieszczenia - masz ju te elementy?
jak nie to czekaj az je dostaniesz

wojtek528 napisał:
w Polinku sa 4 rodzaje rezystorów,przeczytalęm ze najlepsze są metalizowane tylko które wybrać, akurat na nich nie musze oszczędzać
jakl nie musisz oszczedzac to kupuj bezindukcyjne 10w

wojtek528 napisał:
nie do końca wiem o co chodzi bo na planszy chyba powtarza sie rezystor 2.2 ohma, ja Niedowidze czy tam ich aż tyle nie ma
1,5; 2,2 i 2,7 sa do wyboru na wysokotonowke. od ich wartosci bedzie zalezalo jak glosno glosnik zagra - jest to zaznaczone na schemacie

Wiec musze zmienic terminal..elementów jeszcze nie mam rozgladam sie za rezystorami, w polinku dostane te bezindukcyjne? Z góry dzieki za pomoc :wink:

[ Dodano: 2010-02-11, 22:59 ]
Do wyboru mam Rezystory drutowe (ceramiczne) SQP 5, 10 i 20W(5%), metalizowane RSS 5 i 10W(5%) oraz Superes KNP 1% 5 i 10W

nie musisz zmieniac terminalu.... mozesz wykorzystac tylko dwa zaciski z czterech

Powrót