• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zwrotnica, rozmieszczenie elementów

Reakcji
15
Witam

Ponieważ mam słabą wyobraźnię chciałem prosić was abyście mi sprawdzili czy to tak ma wyglądać. Te czarne i zielone kropki mają przedstawiać miejsca lutownicze na listwie montażowej. Porozmieszczałem elementy ale nie jestem do końca pewny czy dobrze. Proszę o sprawdzenie. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Kamil

Zawsze robiłem na pająka a z ta listwą moja wyobraźnia jakoś słabo pracuje.

http://img526.imageshack.us/my.php?image=35201868fy8.jpg

Wydaje się, że wszystko jest poprawnie.
Tylko nie wiem po co jest ta zielona kropka między rezystorem 4ohmy i kondensatorem 12uF.

kondrax, wyglada na to ze wszystko ok :).. mozesz zamienic tak zeby kond 1uF i 15uF lutowac nie do drucikow ale obydwa do listwy w tym samym punkcie itd ale to tylko kwestia gustu, do akustyki nic nie wniesie.

Dzięki koledzy, nie potrzebnie ten jeden kwadracik zrobiłem zielony miedzy rezystorem a kondensatorem, to miało być tylko miejsce lutowania żeby elementy miały się czego trzymać. A nad tym kondensatorem 1uF to zobaczę jak mi wyjdzie z miejscem na sklejce gdzie go dam.

Powrót