Nie trafiła. Rozumiem ty sobie radzisz z filtracją aktywna bo kupiłeś filtr beringera i już jesteś ekspert

. Nie no spoko, też sobie zaraz kupię (tylko nie wiem po co) ale też będę ekspertem na równi z Tobą

.
Ja bym wolał zobaczyć jakieś konkrety, dokonania kolegi a nie czytać o wspaniałości filtru beringera, który może sobie każdy kupić i coś tam poustawiać od czapki a potem chwalić się na forum czego to nie dokonał. Za przeproszeniem, to każdy głupi potrafi. To jest droga na skróty. Nie potrafię zaprojektować zwrotnicy pasywnej, samodzielnie zbudowana aktywna jest również za trudna ale jest rozwiązanie w postaci gotowca gdzie wystarczy coś tam poustawiać i będzie grało. Wow wielkie dokonanie

.
Pozatym zupełnie odeszliśmy od tematu którym nie były filtry aktywne ale to, ze podobno głośniki nisko-srednio tonowe nie nadają się do 200Hz podziałów. Chętnie bym usłyszał jakieś argumenty w tym temacie a nie jakieś spychanie na boczne tory. Zasłanianie się jakimiś firmami jako wzorcem to juz w ogóle obnażanie braku wiedzy i argumentów w temacie. Tak bo tak inni robią i już

. Z takimi argumentami faktycznie nie da się polemizować.
Widziałeś fotkę z moimi dziećmi to i widziałeś mój osobisty wyrób w postaci trójdrożnego Isophona PSL265, PSM120 i starej SKK10.
Byłem z nich zadowolony i teraz przy drugiej żonie i moich pociech dłubię sobie ponownie, tym razem cyfrowo. Nie muszę robić 10 zestawów na rok bo bym się zanudził. Jest to moje hobby od wielu lat ale mam też inne jak fotografowanie.
Tak idę na skróty bo lubię a nie jestem masochistą i nie mam za bardzo czasu na drogie pasywne rozwiązania.
Proponuje kup sobie taką zwrotnicę i będziesz miał okazję porównać w ułamkach sekundy różnicę pomiędzy podziałem 200Hz a 500Hz.
Wyższy podział brzmi bardziej otwarcie szybciej, oraz ma niższe zniekształcenia.
Mając tą tanią zwrotnicę będziesz mógł porównać filtry LR2 z LR4
Widzisz każdy robi jak uważa a frustracja wywołuje agresje a ta prowadzi do złych czynów jakim są cyniczne wypowiedzi.
Może boisz się stracić tak mozolnie wypracowaną pozycję tu na tym Forum.
Wracając do podziału to poszukaj w poważnych firmach i bierz z nich przykład. Adams, Kef, M-Audio.
ci panowie naprawdę są fachowcami.uważa i ma prawo nawet do błędnego zdania.
Uszanuj to.
Jestem przekonany o tym co piszę bo tak uważam, to czy to prawdzie opowiada jest inną kwestią.
- - - - - aktualizacja - - - - -
wybacz mi ale po twoich wypowiedziach twierdze że jesteś mocno wyalienowanym człowiekiem.
Powiedz, czy przypadkiem nie przesadzasz?
Wiesz są mechanizmy obronne, które mają na celu radzenia sobie z wewnętrznymi konfliktami w celu ochrony osobowości (ego), zmniejszenia lęku, frustracji i poczucia winy.
Jednym z nich jest projekcja.
Za skrajny przypadek przerostu mechanizmów obronnych można nawet uznać psychozy, w których wizja świata ulega takiemu zniekształceniu, że uniemożliwia normalne funkcjonowanie.
Pamiętaj o tym
A co do słabych części SMD to wnioskuję że masz taką zwrotnicę.
Szumy tej zwrotnicy są jedynie złym doborem parametrów jak nadmierne wzmocnienie słabego sygnału, a tak to ona ma szumy na poziomie -100dB