Kolmen, ciekawe podejście to Ty reprezentujesz, nie wnosisz nic tematu, a tylko krytykujesz wypowiedzi innych. Najpierw El_Liero, w którym to poście wykazałeś się swoim niskim poziomem wiedzy... bo od kiedy to kondensator jest elementem krytycznym w zwrotnicy aktywnej? oraz od kiedy taniej wychodzi zbudować wszystkie filtry pasywne? Zaprojektuj filtr o zboczu 12 lub 24dB przy 200-300Hz, dla powiedzmy 200W i zobacz ile cie wyjdą same cewki. Teraz krytykujesz mnie... gdybyś przeczytał ze zrozumieniem pozostałe posty to byś wiedział że jednak zaglądnąłem w dokumentacje lub filmy prezentujące możliwości wspomnianego urządzenia. Tym bardziej że nie odbiega ono funkcjami od tego typu urządzeń innych producentów z którymi miałem styczność. Brawo za Twoje zachowanie, rodem z elektrody....
Z góry przekreślasz urządzenie , którego nie widziałeś na oczy

Nigdy nie dotknąłeś

Nawet nie słuchałeś dźwięku z użyciem tej zwrotnicy

Nie zadałeś sobie trudu przeczytania instrukcji obsługi lub nawet dokładnego opisu możliwości

Bazujesz na opiniach innych zassanych z internetu

Wszystko powyższe świadczy o tym , że nie powinieneś zabierać głosu w ocenie sprzętów Behringera

Czyli jesteś dzieciakiem walącym bez opamiętania w klawiaturę aby zabłysnąć totalną niewiedzą
W systemie aktywnym najwyższe koszty generują końcówki mocy i przetworniki cyfrowo/analogowe
Do zestawów trójdrożnych potrzebnych jest 6 takich samych końcówek mocy

Chciałbym kiedyś przejść na system aktywny i wydaje mi się , że wiem jak tego dokonam
Nie jestem tylko pewien czy same końcówki (DIY) uda mi się zrobić za mniej niż 10k PLN
Podczas gdy komplet stereo końcówek z pewnością zmieściłby się w kwocie około 4k PLN
Jeżeli do tego doliczysz koszt zwrotnicy aktywnej (nawet takiego "biednego" Behringera) + 3 stereofoniczne DACki + analogówki do nich i preampy to kwota urasta do pieniążków o jakich wolę nawet nie myśleć

Przy tej różnicy kosztów kupienie dwóch cewek nawet za kilkaset złotych sztuka z pozłacanej taśmy czy platynowanego drutu jest wydatkiem znikomym
Dlatego twierdzę ( i nie tylko ja) że pasywny podział zawsze będzie tańszy i gorszy
Oczywiście gram od wielu lat na pudłach z podziałem pasywnym , ale kiedyś miałem okazję podłączyć to pod podział aktywny i usłyszałem nowe oblicze dźwięku które bardzo mi się spodobało