Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ma ktoś może w swojej konstrukcji zwrotnice Jambo.Zastanawiam się nad zakupem J-3 dla głośników Tonsila.
GDN 20/80/2
GDM 12/60
GDWK 8,5/50
Może ktoś wyrazić swoją opinie?
Pozdrawiam
Zwrotnice JANBO sa dobrze wykonane z przesadna dokladnoscia i nawet parowane! Dla mnie to glupota bo zwrotnice dobiera sie do konkretnych glosnikow na podstawie pomiarow calej kolumny a nie samej zwrotnicy. Jak nie ma innych mozliwosci to mozna je kupic i ew cos pozmieniac.
GDM12/60 to bardzo chalasliwy glosnik i zakrzyczy ci tego niskotonowca. Pozatym to bardzo stary glosnik. Proponuje jakis GDN13 lub 16 z polipropylenowa membrana wtedy wizualnie zgra sie z niskotonowcem.
GDWK8,5/50 wydaje sie zbyt slaby do tak mocnej kolumny. Proponuje jakas kopulke 25mm.
GDN20/80/2 to kultowy glosnik ale drogi niedlugo STX wypusci GDN22-120-8SC ktory za 1/3 ceny dorownuje tonsilowi.
Ja juz mam tego STX-a i jest naprawde dobry. Zreszta Fs=32Hz a Qts=0,34 Vas=40dm3 wg producenta moje pomiary wykazaly 55dm3 i nawet nizsze Fs.
Glosnik ma bardzo lekka membrane i dobrze radzi sobie z impulsami do tego Xmax=7,7mm!!!!
Irku skad masz te parametry glosnika STX GDN22-120-8SC ?? bo na stronce sa inne te na strocne tez nie sa najgorsze z reszta, to gdzie teraz sa oficjalne parametry do glosnikow STX??
Ja mam Janbo SŁ-OT-U i jest jak dla mnie super.
Napedza GDWK 10/80/2 i 2x GDN 16/30/1.
Wiem dla jednych bedzie herezja podlaczac GDN jako
sredniotonowy, ale nie mam kasy na typowego srednitonowca
wiec poprostu owinolem dosc szczelnie GDNa i dziala jak bozia przykazala
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.