• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnice polaris 200,120,80

Reakcji
0
Dzień dobry,
Czy ktoś podejmie się modyfikacji zwrotnicy aby zmienić głośnik wysokotonowy?
Posiadam polarisy 200 jako Fronty w kinie domowy wraz z marantzem sr5600.
Na centralce mam polaris 120 w którym planuje zrobić inną obudowę na tym samym strojeniu i pojemności ale żeby był w formie MTM i na leżąco i również z innym głośnikiem wysokotonowym.
Jako efektowe mam polaris 80 w których też chciałbym zmienić głośnik wysokotonowy a jak zajdzie potrzeba to mogę je wymienić na polaris 120.
Te kolumny nie są najgorsze ale tweeter to totalne dno, piach, piach i jeszcze więcej piachu o scenie nie mówiąc a o najwyższych rejestrach nie wspominając.
Mam nadzieję że pomiary tych kolumn ktoś na forum posiada ale w ostateczności mogę spróbować je zrobić.
Pozdrawiam Bartek

Ostatnia edycja:
bardzo lubie te glosniki, ale obawiam sie ze cena bedzie na tyle wysoka ze calosc traci sens :(

Paweł S. -Cena modyfikacji zwrotnic czy nowych głośników na górę?
marian -Mam do Ciebie kawałek także gdybyś był chętny to mogę wpaść z wizytą i porobić pomiary przy okazji bym się czegoś nauczył.

Powrót