sprawdz jeszcze cos z pomiarow irka. zobacz czy jest tam np HDS152 + xt19
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Masz na myśli CLIO za okł. 5000 zł czy o jaki sprzęt Ci chodzi ? co np. było by mi potrzebne ?zaopatrzyc sie w sprzet pomiarowy
nie tylko dwie sztuki = jedną pare Vify C13WG-08-08to masz 4 glosniki?
napisz do nich maila. z tego co wiem od dluzszego czasu ich nie majair0nhide napisał:Vifa D27TG-05-06 może na akkusie go nie ma ale na loudspeakershop.eu "JESZCZE" jest
jezeli ciebie na to stac to jak najbardziej polecamir0nhide napisał:Masz na myśli CLIO za okł. 5000 zł czy o jaki sprzęt Ci chodzi ? co np. było by mi potrzebne ?
problem w tym, ze wiekszosc kopulek zaczyna grac poprawnie od 2-3khz, a i wiekszosc midwooferow trzeba filtrowac przy tych 2-4khz, bo powyzej maja break-upy czy inne cuda. czestotliwosc odciecia wynika tez z kierunkowosci midwooferow i o ile 13cm pod katem ch-ki maja calkiem poprawne powyzej 3khz to juz dosc powszechnie stosowane 18cm kuleja przy wyzszych czestotliwosciach. stare unitry-tonsile byly czesto wysoko filtrowane - czasem nawet na 5khz, a nawet wyzej, tylko ze wtedy kierunkowosc midwoofera dawala o sobie znac - trzeba bylo siedziec naprzeciwko glosnikow, bo inaczej dupa blada i dzwiek byl zupelnie inny od tego, jaki bysmy oczekiwali. mam takie z gd 12/5/2 i gdwk 9/80, odciecie na jakichs 7khz no i niestety juz wtedy kierunkowosc zabija brzmienie i scene. inna sprawa ze ta kopulka przy takim cieciu gra sluchowalnie. na ciecia poza zakresem 2-4khz mozna sobie pozwolic w dzisiejszych czasach raczej tylko z szerokopasmowkami.Dzielenie pasma na poziomie 3khz tez jest co najmniej niepoważne ponieważ 3khz to pasmo najbardziej słyszalne i rozróżniane przez nasze ludzkie ucho
Henkel moment: smarujesz obudowę i fornir, czekasz 10min aż klej zrobi się suchy, kładziesz, dociskasz przez godzinę i gotowe. Uważaj jak będziesz kładł, fornir łapie od razu i nie da się oderwać bez uszkodzenia forniru.
czekasz 15-20min az wyschnie calkowicie w dotykuDIGIPROCOMP napisał:Henkel moment: smarujesz obudowę i fornir, czekasz 10min aż klej zrobi się suchy, kładziesz, dociskasz przez godzinę i gotowe
oj tutaj mozna sie spierac - wg mnie moment jest bardziej drazniacy :???:damiani napisał:mement śmierdzi mniej niż butapren, ale też śmierdzi
Brawo ! Podobuje mi się acz kol wiek ja bym jeszcze frezowałDIGIPROCOMP napisał:http://diyaudio.pl/viewto...t=13649&start=0 zobacz zdjęcia.