Temat poświęcony problemom związanym z wyborem forniru - zarówno od strony jego stopnia trudności obróbki jak i podpowiedzenia od strony spasowania wizualnego.
Bylem dzisiaj w Netto i spodobaly mi sie drewniane akcesoria kuchenne/ chyba z oliwy- bardzo fajnie kontrastujace wzory/ widzial ktos moze podobny fornir?
bardzo fajnie kontrastujace wzory/ widzial ktos moze podobny fornir?
Kontrastujące bo pewnie dobrym olejem nasączone :)
- Jesion twardzielowy albo dąb (jak się trafi taki )
- Santos
- Teak
właściwie ogolnie drzewo jak się trafi...
hej,
miał ktoś z Was doczynienia z fornirem naturalnym drzewo tygrysie?
mam dostep i mogę kupić za śmieszne pieniądze,
jak sie obrabia? jak elastycznosc? gr tylko 0,6mm
:flapper: Tez to widziałem kilka tygodni temu, ale zastanawiam się nad kupnem większej ilości na nowe podłogowki. Mi bardzo się spodobal ten fornir i wyslałem zapytanie do kilku sklepów o cenę i dostępne wymiary (cdo też ma na allegro). Na razie jeszcze i tak czekam do wiosny bo nie mam gdzie pracować a zbliża się zima. Może w Barlinku ktoś by mógł podskoczyć i zapytać czy mogliby takie coś załatwić? U mnie w wielkopolsce nigdzie w pobliżu nie mam dostępu do tartaku gdzie móglbym obejrzeć i wybrać fornir :(
hej,
miał ktoś z Was doczynienia z fornirem naturalnym drzewo tygrysie?
mam dostep i mogę kupić za śmieszne pieniądze,
jak sie obrabia? jak elastycznosc? gr tylko 0,6mm
Kolega kiedyś kupił. Piękny fornir. Miał z nim trochę problemów ale sobie poradził a fornirował pierwszy raz .
Może zbiorowe zamowienie? W CDO trochę drogo wychodzi. Ma ktoś dostęp do tanszego dystrybutora/ najlepiej jakby fornir był dużych rozmiarów i miał cętki tak jak na focie :)
Skomentuj