Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór forniru... DYSKUSJA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dodatkowo musialbyć zabejcować apricot na ciemniejszy odcień ponieważ on jest granatowo-szarawy

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
      Dodatkowo musialbyć zabejcować apricot na ciemniejszy odcień ponieważ on jest granatowo-szarawy
      To już nie problem ..

A teraz ostatnie pytanie o ile w tym temacie można takie zadać ;p mój sub ma wymiary :

Ścianka górna i dolna x2 szer: 41,5cm , dł 46cm
      ścianka boczna x2 szer: 45,5cm , dł 57,5cm
      Ścianka Front oraz tylnia farbowana
      Więc ile sztuk na stronie potrzebował bym sorry ale jestem cieniutki w matmie ...

Skomentuj

jak masz chęć na fornir to poszukaj w necie, allegro itp sprzedają na liście więc dobierzesz co chcesz.

Skomentuj

Nie na temat...
          Jak zaczęliście gadać o okleinach to przypomniałem sobie chyba kolumny csbiczka oklejone tym carbonem. Moim zdaniem taką opcję też warto było by przemyśleć. Z tego co pamiętam to csbiczek nie narzekał na wychodzące spod folii niespodzianki.

Skomentuj

Szybkie pytanie - co to będzie za fornir? (sosna, buk?) Kupowałem dawno temu, na suba wystarczyło, na resztę zabraknie i muszę dokupić.

Skomentuj

nie można podejrzeć zdjęcia.

Skomentuj

Nie działa?

Jak kliniesz w http://i.imgur.com/BMcDC1v.jpg to widzisz zdjęcie?

Skomentuj

To jest jesion :) z twardzielą mam taki sam w subie

Uploaded with ImageShack.us
                  Last edited by ploter; 06.01.2014, 13:26.

Skomentuj

Witam, panowie pierwszy raz będę oklejał kolumnę fornirem modyfikowanym czy ten fornir jak dla nowicjusza będzie ok?
                    http://allegro.pl/okleina-modyfikowa...880575481.html
                    Grubość to 0,5 mm, bez fizeliny. Jaki klej ewentualnie zastosować do tego forniru?

Skomentuj

Na pewno modyfikowany będzie dla nowicjusza łatwiejszy.

Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz posta
                      Jaki klej ewentualnie zastosować do tego forniru?
                      A jakiej wielkości elementy będziesz fornirował?

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/3332/24jfzpxye...1366547444.jpg dokładnie takie wymiary :)

Skomentuj

Jeśli masz sporą ilość zacisków pokusiłbym się na klejenie wikolem.

Skomentuj

zaciski mam tylko cztery :(

Skomentuj

To mało, na tej powierzchni min. 8-10 szt, no i pozostają do oklejenie góra i dół.

Pozostają dwie opcje:
                              - butapren, poszukaj na Forum jest kilka sprawdzonych Pattex moment lub niektórzy stosują bohema, tańszy i też dobry.
                              - Klejenie wikolem na ciepło, więcej znajdziesz tutaj: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l-%C5%BCelazko

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                niektórzy stosują bohema
                                Polecam: Boterm GTA
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
                                  Po wpisaniu w googl.e plastikowa okleina zobaczyłem taki obrazek...... plastik ?

https://www.google.pl/search?q=plast...w=1280&bih=926
                                  to sa monitory ktore ja robilem a kolega lakierowal. to fornir + wiele wartstw wysokiego polysku

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Probował ktoś napuścić fornir samym olejem lnianym ?? Inaczej mówiąc pokostem ??

Skomentuj

Ja kiedyś ro biłem coś takiego.
                                      Olej był Scherell's Schaftol. Trzy warstwy co kilka dni szmatką nasączałem, później co tydzień kilka kropli na rękę i głaskanie.
                                      Efekt super, piękna satyna z takim małym połyskiem :).

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
                                        To już nie problem ..

A teraz ostatnie pytanie o ile w tym temacie można takie zadać ;p mój sub ma wymiary :

Ścianka górna i dolna x2 szer: 41,5cm , dł 46cm
                                        ścianka boczna x2 szer: 45,5cm , dł 57,5cm
                                        Ścianka Front oraz tylnia farbowana
                                        Więc ile sztuk na stronie potrzebował bym sorry ale jestem cieniutki w matmie ...
                                        Nie jesteś cieniutki tylko leniwy. Albo w 1 klasie podstawówki.
                                        Typowy liść okleiny modyfikowanej ma 250x63cm.
                                        Masz do oklejenia 4 ścianki których żaden z wymiarów nie przekracza szerokości liścia.
                                        Niezależnie jak będziesz kładł - nie przekroczysz długości 1 liścia, bo 57,5 + 57,5 + 46 + 46 < 263.

Skomentuj

Panowie, co to za fornir?

To jest chyba ten w powiększeniu:

...I ten:

Szukam i jakoś nie mogę namierzyć.

Skomentuj

Czaruję...