Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DAC diy czy może coś z gotowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DAC diy czy może coś z gotowych

Witam, piszę z zapytaniem jaki DAC najlepiej by się sprawdził do codziennego słuchania muzyki. Głównie zależy mi na tym by ominąć kartę muzyczną w komputerze która jest spod znaku VIA. A że korzystam z słuchawek 5.1 to niestety wszystkie wtyki mam zajęte, dlatego też szukam rozwiązania jak ominąć ustawienia 5.1 na stereo. Najlepszym rozwiązaniem było by podłączenie DAC'a pod USB,ale rozważam też DAC z wejściem cyfrowym (RCA lub optycznym). Prosiłbym o jakieś rozwiązania. niestety wyszukiwarka nie akceptuje słów które mają 3znaki.
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Kup EMU :P
    - taniej
    - lepiej
    :)

Skomentuj

Ale z tego co się orientuje Emu nie ma wejścia cyfrowego. A przydało by mi się bardzo w moim przypadku. Domyślam się ze DAC działa z wszystkimi systemami,ale lepiej mieć drugie rozwiązanie. @raven1985 a z jakiego ty rozwiązania korzystasz ?

Skomentuj

emu 0404 ma we. cyfrowe.
        Ja mam emu i mój robiony dac ale on nie jest do kopiowania :)

Skomentuj

A ktoś z forumowiczów ma inny pomysł lub korzysta z innego rozwiązania ? I podzieliłby się swoją opinią...

Skomentuj

Powiedz może ile jesteś w stanie wydać bo jednak EMU w niższym segmencie cenowym to najlepsze co może być a w wyższych - no cóż, powiedźmy, że te wyższe zaczynają się od 1k PLN i 2k+ PLN za Magic DAC Plus.

Ale coś czuję, że nie chcesz tyle wydawać więc EMU to naprawdę świetne DAC'e za taką cenę.

Skomentuj

Lampucera Maxi
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                Lampucera Maxi
                Z odpowiednią kostką i zasilaniem naprawdę przyzwoity DAC, nawet bym powiedział, że ambitniejszy :)

Skomentuj

A powiedzcie mi jak wygląda sprawa EMU na PCI ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                    A powiedzcie mi jak wygląda sprawa EMU na PCI ?
                    A jak ma wyglądać? EMU 0404 jest też na PCI i PCIe.

I to całkiem przyzwoicie też - miałem kiedyś EMU 0404 na PCIe ale niestety spaliła się.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                      Lampucera Maxi
                      Wiesz może (lub ktokolwiek wie) gdzie u nas można ją kupić lub wersję mini? Na ebayu w Chinach mają tylko wersję mini. Dobrze by było gdyby u nas można było gdzieś ją dostać :)

Skomentuj

A na allegro kupiłem
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          A jak ma wyglądać? EMU 0404 jest też na PCI i PCIe.

I to całkiem przyzwoicie też - miałem kiedyś EMU 0404 na PCIe ale niestety spaliła się.
                          Chodzi mi o to czy to jest to samo, czy może się czymś różni że ludzie wolą zewnętrzną.
                          Dużo osób poleca emu i tyle, a zawiele nie pisze o jej odmianach.

Skomentuj

Znalazłem taki wątek na temat E-MU 0202 USB
                            Do rzeczy. W związku z przesiadką na 64-bitowy system (Siódemka) planuję wymianę karty dzwiękowej. Aktualnie posiadam E-Mu 0202 USB, która oficjalnie nie wspiera żadnej wersji W7 ale sterowniki z Visty dają radę na wersji x86. Czytałem jednak, że w przypadku x64 nie jest tak kolorowo.
                            Czy ktoś może zaprzeczyć potwierdzić to co wyżej jest napisane ?
                            Dodam że ja korzystam z W8 64bit

Skomentuj

Mam W7 64 bit i karta działa, sterowniki jakieś udało mi sie zassać z sieci. Jedynie jak komputer sie uspi muszę kartę włączyć i wyłączyć. Masz do mnie 13km, jak chcesz to zapraszam sprawdzisz sobie EMU 202.

Skomentuj

Lampucera nie przyjmuje gęstych plików po USB. Dla mnie to ją skreśla na starcie.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przyjmuje, chyba że piszesz o 24BIT/352.8kHz :)

EDYTA: zapomniałem o 24BIT/192kHz
                                  Last edited by Hermes; 14.07.2013, 19:15.
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

...a czy, ktoś z Was miał " bliską styczność " z układem ES9018, lub z takim kitem: http://www.ebay.pl/itm/ES9018-32bit-...item1e7a06e896

Skomentuj

A to ma w ogóle wejście USB? Bo jakoś tak szukam na fotkach i nie widzę.

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 20:04 ----------

Tutaj widać miejsce na płytce http://archiwumallegro.pl/dac_lampuc...615583622.html
                                      Ale jeśli tam rzeczywiście jest kość BB PCM2902 to ona na pewno nie wspiera gęstych plików.
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie każda ma

---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post o 20:08 ----------

Gęste pliki na układzie Tenor TE7022L chodzą
                                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                        X