Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mamy niezły misz masz z tymi kondami:)
    Coraz mniej o accu E450 ale poniekąd to temat "zamówienia"...
    Także coby więcej nie zaśmiecać:
    Główne zamówienie dotyczy 47000uF/80V i jak tylko pojawią się w sklepie-ruszamy z zakupem!

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
      Mamy niezły misz masz z tymi kondami:)
      Coraz mniej o accu E450 ale poniekąd to temat "zamówienia"...
      Także coby więcej nie zaśmiecać:
      Główne zamówienie dotyczy 47000uF/80V i jak tylko pojawią się w sklepie-ruszamy z zakupem!
      Czekam tylko na listę i się zapisuje :)

Skomentuj

Zibi masz może PCB do tego zabezpieczenia na uPC?

Skomentuj

Pytanie trochę z innej beczki pod hasłem, "PREAMP" do 450...rozumiem że z oryginalnym rozwiązaniem pre nikt raczej nie będzie podpinał końcówek, część osób pewnie zupełnie bez, a część z preampem 408, są jeszcze jakieś opcje pośrednie ? dla znawców którzy słuchali, porównywali jak i co gra właśnie z 450?
          A może lampka...? w torze pre, może jakiś wtórnik na wejściu...miał ktoś styczność z takim rozwiązaniem ? jak to wypadło ?

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
            Pytanie trochę z innej beczki pod hasłem, "PREAMP" do 450...rozumiem że z oryginalnym rozwiązaniem pre nikt raczej nie będzie podpinał końcówek, część osób pewnie zupełnie bez, a część z preampem 408, są jeszcze jakieś opcje pośrednie ? dla znawców którzy słuchali, porównywali jak i co gra właśnie z 450?
            A może lampka...? w torze pre, może jakiś wtórnik na wejściu...miał ktoś styczność z takim rozwiązaniem ? jak to wypadło ?
            Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
            Co do tych pree, to mam tylko pcb do pree z 408 .
            Powstaje pree z modelu 2810 Łącznie z aava .
            Do szczęścia brakuje mam jeszcze http://www.ebay.pl/itm/DG211CY-Quad-...d035773&_uhb=1
            Już kupiłem , ciekawe czy to dojdzie do tej polski :) .
            Wszystko na razie w fazie rozwojowej .

.
            http://diyaudio.pl/showthread.php/23...l=1#post390205

Skomentuj

Myślę, że to pre by się świetnie nadało: http://www.edward-audio.pl/volcano/index.php
              Na AS właśnie montują zamówienie grupowe, jak kasa dopisze, to też się podłączam.

Skomentuj

---------- Post dodany o 13:06 ---------- Poprzedni post o 13:05 ----------

Volcano...projekt ambitny, godny uznania. Aczkolwiek to chyba nie ta półka co Accuphase...
                Poza tym wiecej w nim timerow, mikroprockow, i wyswietlaczy...niz samej uwagi nad torem sygnalu audio. Choc to tylko moje skromne zdanie.
                Last edited by micha7n; 07.02.2014, 13:08.

Skomentuj

W związku z zapytaniami na pcb płytek do E-450 już nie mam .
                  Mam płytki do P-4100 -210 zł - 3szt plus pcb protektorek P-7100 - 350 zł złocone chemicznie całościowo 3szt plus pcb protektorek, E-550 -170zł 2szt , A-45 - 300zł - 3szt plus pcb protektorek .- ostatni kpl.
                  P-5000 nie mam i na razie nie będę miał .
                  Pcb do 450 będę znowu miał ale będą jednokrotnie droższe , dlatego ze nie zamawiam normalnie na zapas tak dużych parti jak teraz . ok 170 zł kpl
                  Żeby było jasno, nie zamawiam pcb na setki tylko parę szt dla chętnych sobie złożyć i ceny są takie jakie są .

Skomentuj

U mnie powoli do przodu-450 ewoluuje:)
                    Podpięta pod docelowe trafo 1150 VA,sterownik Jaskiniowca i protektorek Pkrecz'a...decha na razie zostaje :) bo i tak będzie rozmontowana ale coś czuję,że nie nastąpi to szybko...

tak było:

a tak jest teraz:

nowy toroid:

Skomentuj

To i ja się pochwalę, chociaż nie ma zabardzo czym:

Tymczasowo tak musi grać, kondów dużych nie daję narazie bo młodemu bardzo się podobają a tak nie kusi.
                      Trafko z ampli denona 360W i cieplutkie trochę, radiatory też.
                      Ale dźwięk super.
                      Kolega robsont ma paczkę w drodze z naprawioną 450, więc pochwali się odsłuchami jutro.

Panowie: jedna bardzo ważna rzecz:
                      Przykładajcie się do montażu tranzystorów końcowych oraz dobrze jest się zaopatrzyć w zabezpieczenia zwarciowe,
                      ratują często przed kosztami napraw.
                      Last edited by dzwiedziu; 10.02.2014, 22:31.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                        Kolega robsont ma paczkę w drodze z naprawioną 450, więc pochwali się odsłuchami jutro.
                        Paczka dotarła i jestem już po wstępnych odsłuchach. Serdeczne dzięki dla kolegi Dźwiedzia, bez którego nie dałbym rady naprawić wzmacniacza. Accu wreszcie zaczął grać dłużej niż ostatnio, a więc dłużej niż 4 sekundy. Gra fajnie. Dotychczas słuchałem muzyki z pominięciem barwy, wiec brak pokręteł w niczym mi nie przeszkadza i nic w brzmieniu nie chciałbym zmienić. Jednak brzmienie e-450 w porównaniu do mojego starego pioneera a-447 nie sprawia że pioneer to kiepsko brzmiący złom, na co wskazywać powinna cena. Różnice można usłyszeć, ale spodziewałem się więcej WOOW...Słuchałem obydwu wzmacniaczy podpiętych jedynie do laptopa, więc być może zewnętrzna karta dźwiękowa jest wymagana do odkrycia wszystkich zalet Accu...Tylko teraz dostać E-MU w okazyjnej cenie graniczy z cudem...

Zdjęcie wzmacniacza i 2 punkty odniesienia- duży jest:)

Skomentuj

Generalnie wszystkie wzmacniacze Accuphase są wybredne zarówno co doźródeł jaki jakości materiału-obrazowo:co jest słabe ,będzie jeszcze słabsze jeśli przepuścisz to przez accu.
                          Robsont-podepnij pod coś w miarę normalnego,nawet CDeka,bo laptop to chyba jedno z najgorszych rozwiązań i usłyszysz różnicę.

Skomentuj

Ja wcale nie jestem rozczarowany, nie zrozumcie mnie źle. Po prostu może miałem zbyt duże oczekiwania. A tu zagrało "tylko" bardzo dobrze:) Mam odtwarzacz CD, ale we wzmacniaczu nie mam regulacji głośności, więc odpuszczę sobie na razie takie testy:)

Skomentuj

Załóż lepszy z tańszych potencjometrów i podepnij tego cd pod obydwa na zmianę i w tedy daj znać.

Skomentuj

To akurat tak jest, wszystko zależy od początkowego nastawienia względem naszych oczekiwań co do wzmacniacza.

Poza tym, zdarzyło mi się, że zintegrowana karta dźwiękowa w laptopie nie miała płaskiego pasma przenoszenia, do tego potrafiła obcinać pasmo przy 7-8 kHz.

Skomentuj

Słuchanie muzyki na integrze to jak jazda samochodem na kółkach od roweru, a szczególnie z przyzwoitym wzmakiem i kolumnami :-)

Sam mam emu0204, podłączałem swój sprzęt bezpośrednio w kartę muzyczną do laptopa i wydaje mi się, że wiem co piszę :-)
                                  Last edited by Adam_85; 11.02.2014, 21:36.

Skomentuj

Ja tez wiem co emu wnosi do zestawu. Bedac u LuSzTiego mialem mozliwosc porownywac flacki grane z tabletu i podobne pliki odgrywane z laptopa przez emu 0202.Mega roznica na korzysc emu. Wiec wiem co bedzie nastepne w kolejce do zakupow:) Niemniej wzmacniacz zostaje i czekam na zamowienie jakiegos pre do niego.

Skomentuj

W temacie przedwzmacniaczy i klonów accu trzeba sobie uświadomić ,że są to końcówki mocy tak skonstruowane ,że dopiero z odpowiednim pre pokazują pełnie swoich możliwości.
                                      Jestem w tej chwili poza domem i nie będę miał możliwości sprawdzenia konkretnie 450 ale słuchałem p5000 i p7100(topologia 450) i mam parę wniosków:
                                      -sam odtwarzacz CD : porażka,dźwięk nie do przyjęcia...
                                      -jakiś chiński kit na niewiadomym pga-spora poprawa i dźwięk do zaakceptowania ale nie polecam.
                                      -klon accu pre 408 dużo większa szczegółowość i poszerzenie pasma,duży skok jakościowy ale jak dla mnie zbyt ostro na górze i płaska scena.
                                      -końcówki bezpośrednio przez RCA z mydelniczki Logitecha SBT-naturalny,bez ubarwień można powiedzieć"audiofilski":) układ-dla mnie dobrze ale nijako
                                      -fabryczny pre Cayin(klasa high-end)-super dynamika,scena i detal i przy okazji nie wnosi nic do dźwięku-naturalny.
                                      -klon accu pre 406-jw.dodatkowo jeszcze więcej detali i zagęszczenie dźwięku-idealne zestawienie
                                      -pre Volcano jeśli ktoś chce cyfrowy potencjometr,który nie ma wad zwykłych a uwypukla tylko najlepsze cechy Accuphase,nic nie wnosząc od siebie to jest to również najlepsze rozwiązanie.Ponadto dźwięk jest czyściutki i detaliczny aż do bólu,sam miód i potęga filozofii Accuphase !

Są to moje(chociaż nie tylko) spostrzeżenia i wnioski po jakimś tam osłuchaniu się z tymi konstrukcjami.Być może ktoś miałby inne odczucia ale generalnie wniosek jest jeden:Accuphase potrzebuje przedwzmacniacza,Jakiego?To już każdy musi odpowiedzieć sobie sam,najlepiej słuchać i jeszcze raz słuchać:)
                                      Wymieniać się z kolegami i dopasowywać pod swoje preferencje a na pewno accu zostanie z Wami na długo !

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        Poza tym, zdarzyło mi się, że zintegrowana karta dźwiękowa w laptopie nie miała płaskiego pasma przenoszenia, do tego potrafiła obcinać pasmo przy 7-8 kHz.
                                        wyjście audio w laptopie nadaje się do skypa a nie odtwarzania muzyki , tylko karta zewnętrzna , nikt chyba nie ma wątpliwości.

---------- Post dodany o 10:51 ---------- Poprzedni post o 10:34 ----------

http://audiotrack.net/en/usb/528
                                        http://audiotrack.net/en/usb/2586
                                        audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                        http://www.rane.com/note160.html
                                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Panowie mam pytanie o trafo. Zdobyłem w sobotę trafo "audio" z podwójnym uzwojeniem wtórnym, to jest zamiast np 48/0/48 600W mam 48/0/48*250W + 48/0/48*250W na pcb mojego zsilacza mam podwójne wejscie. Czy mogę w takim układzie podpiąć po jednym z 48 i 0, czy muszę kombinować z dwoma pcb

Skomentuj

Czaruję...
                                          X