SERWIS - 29.11.2015 - ~21:00
Mamy pewien problem ze strukturą danych. Otóż po latach migracji, dziwnych wtyczek, upgradów coś się podziało w tabelkach i obecnie da się wpisać odpowiednią frazę w szukajce, która generuje vB DB error. Nie powoduje to wycieku danych czy innych security fleków, lecz jest to uciążliwe dla użytkownika gdyż 'wykrzacza' się strona i nie może on korzystać z serwisu.
Żeby to odbudować - cache postów, tematów, szukajki - musze wyłączyć forum żeby w trakcie tego procesu nie generowały się zmiany.
Niestety nie wiem jak długo poleci.
Godzina wczesna gdyż nie chce siedzieć po nocach, a niestety jest to proces 'przeglądarkowy'.
SERWIS - 18.09.2016
Mozemy na chwile poleciec. ISP przeprowadza rozne prace: [...]We are taking steps to minimize any service interruption you may experience, but please note that you may notice intermittent issues accessing your services (website, e-mail, databases, vpses, etc.) on September 16, 2016 between 8:00 PM and 2:00 AM -0600 (CST). Equipment maintenance will be staggered to minimize downtime; however, we anticipate some services will be down for 60 to 90 minutes during our maintenance window. If you are unable to access your e-mail, rest assured that no e-mail will be lost or returned to the sender. They will simply queue up and be delivered shortly after e-mail service is restored.[...]
SERWIS - 04.06.2017 - ~22:00 - do skutku
Wyszedł nowy patch o vB, niestety jestem w stanie go wgrać gdyż system, który hostuje forum nie jest już na odpowiednim poziomie binarnym.
Tak więc, muszę zrobić upgrade systemu do nowej wersji.
Jest z tym sporo pracy, jest dużo zmian - na pewno od tak nie zadziała.
Nie wiem ile mi to zajmie, planuje zacząć od 22, będę robić aż do sktutku.
W międzyczasie, w trakcie prac mogą się pojawiać dziwne komunikaty, błędy itd. - samo forum będzie wtedy zablokowane.
Skomentuj