Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Planowane prace techniczne, serwisowe oraz informacje o awariach.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SERWIS - 15.11.2015 - ~00:01
    Łatki systemowe + reboot.
    Patch na vB.

Skomentuj

SERWIS - 29.11.2015 - ~21:00
      Mamy pewien problem ze strukturą danych. Otóż po latach migracji, dziwnych wtyczek, upgradów coś się podziało w tabelkach i obecnie da się wpisać odpowiednią frazę w szukajce, która generuje vB DB error. Nie powoduje to wycieku danych czy innych security fleków, lecz jest to uciążliwe dla użytkownika gdyż 'wykrzacza' się strona i nie może on korzystać z serwisu.

Żeby to odbudować - cache postów, tematów, szukajki - musze wyłączyć forum żeby w trakcie tego procesu nie generowały się zmiany.

Niestety nie wiem jak długo poleci.
      Godzina wczesna gdyż nie chce siedzieć po nocach, a niestety jest to proces 'przeglądarkowy'.

Skomentuj

SERWIS - 03.07.2016 - ~21:00
        Dawno sie nic nie dzialo, wiecj - reboot serwera.
        Dlugo chodzi, musze nowy kernel zaciagnac.

Skomentuj

SERWIS - 18.09.2016
          Mozemy na chwile poleciec. ISP przeprowadza rozne prace:
          [...]We are taking steps to minimize any service interruption you may experience, but please note that you may notice intermittent issues accessing your services (website, e-mail, databases, vpses, etc.) on September 16, 2016 between 8:00 PM and 2:00 AM -0600 (CST). Equipment maintenance will be staggered to minimize downtime; however, we anticipate some services will be down for 60 to 90 minutes during our maintenance window. If you are unable to access your e-mail, rest assured that no e-mail will be lost or returned to the sender. They will simply queue up and be delivered shortly after e-mail service is restored.[...]

Skomentuj

SERWIS - 04.06.2017 - ~22:00 - do skutku
            Wyszedł nowy patch o vB, niestety jestem w stanie go wgrać gdyż system, który hostuje forum nie jest już na odpowiednim poziomie binarnym.
            Tak więc, muszę zrobić upgrade systemu do nowej wersji.
            Jest z tym sporo pracy, jest dużo zmian - na pewno od tak nie zadziała.
            Nie wiem ile mi to zajmie, planuje zacząć od 22, będę robić aż do sktutku.

W międzyczasie, w trakcie prac mogą się pojawiać dziwne komunikaty, błędy itd. - samo forum będzie wtedy zablokowane.

Dzięki

Skomentuj

SERWIS - 11.06.2017 - ~22:00 - do skutku
              Podnosimy wersje skryptu forum do 4.2.5.
              Jest trochę zmian, będzie zabawa.

Skomentuj

Powyższe prace przekładamy na 18.06, 22 - dziś niestety nie mogę.

Skomentuj

SERWIS - 07.03.2018 - ~22:00
                  Na chwile wyłącze serwis - aktualizacja systemu.

Skomentuj

SERWIS - 14.07.2019 - ~21:00
                    Aktualizacja systemu, troche roboty z tym bede mieć*- forum wróci jak skoncze ;-)

Skomentuj

zleciłem przeniesienie domeny z home.pl (ponad 200zl/rok) do OVH (59zl/rok)
                      wiec moga wystapic przejsciowe problemy

Skomentuj

Czaruję...
                      X