Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czego ostatnio słuchacie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Young Ax - Higher Ground - najlepsze co słyszałem ostatnio - (2008)
    Logistics - Reality Checkpoint

http://junglescience.freehostia.com/

Skomentuj

Zamieszczone przez XYS
      adambb, tylko niestey nightiwisch zmienil woklalistke ale i tak pozycja obowiazkowa nie tylko dla fanow rocka bo to raczej gotik tylko dla kazdego kto lubi damskie wokale i ciekawe brzmienia np rowniez pod tym katem warto posluchac clostercelera czy delight albo niektorych kawalkow guano apes chocby ane clair
      Ubolewam nad tym już od jakiegoś czasu. Ja mam wszystkie albumy Nightwisha w formatach bezstratnych. Słyszałem stwierdzenie, że jakikolwiek metal "powinien mieć włochate jaja a nie operowe cycki", ale ten zespół do momentu zmiany wokalistki to pozycja która nigdy nie schodziła z mojej playlisty.
      Ja polecam zespół Muse bo SOAD i Rammstein już się pojawiły - dla mnie to podstawa słuchania muzyki. Aha i wszystko autorstwa Angelo Badalamentiego. Kolo robi muzykę do filmów Lyncha - jak ktoś oglądał "Twin Peaks" to wie o co chodzi. A "Straight story" to już mistrzostwo.

Skomentuj

No niestety ale po zmianie wokalistki nightwisch stracil troche tego czegos co miala w glosie Tarja, stal sie taki bardziej masowy jakby, closterkeller hm jak dla mnie bardzo przytlaczajaca muzyka, nie podoba mi sie wokal ale juz delight jak najbardziej, poszukuje ich albomu w bezstratnym ale niestety nici :sad:
        Poza wyzej wymienionymi to rowniez jakies polskie popularne nawet disco polo ktore jest muzyka taka do sluchania jak czsami ma okezje powrocic w myslach do jakichs imprez welesnych itd. tak po prostu jednym uchem wpuszczam a drugim wylatuje.
        Za metalem z meskim wokalem nie przepadam, a nawet bym powiedzial nie lubie.
        Pozdrawiam!!

Skomentuj

Chevelle :) nie ma nic lepszego z hard rock/nu-metal
          poza tym D&B czyli Ben Sage, Logistics i ostatnio DJ Aron Simpson(do ściągnięcia w sieci, jest to taka jakby składanka DNB różnych wykonawców naprawdę spoko)
          czasem poleci też System of a Down, Adema i jakaś komercja 50Cent ale to już rzadziej hehe, zalezy od humoru :)

Skomentuj

Ale nie jest tak bardzo źle jeśli chodzi o Nightwisha, a raczej o jego wokalistkę... Ponieważ Tarja Turunen wydała solową płytę :twisted: O nazwie "My Winter Storm" Polecam szczególnie utwór "The Reign" po prostu cudo :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
              No niestety ale po zmianie wokalistki nightwisch stracil troche tego czegos co miala w glosie Tarja, stal sie taki bardziej masowy jakby, closterkeller hm jak dla mnie bardzo przytlaczajaca muzyka, nie podoba mi sie wokal ale juz delight jak najbardziej, poszukuje ich albomu w bezstratnym ale niestety nici :sad:
              Poza wyzej wymienionymi to rowniez jakies polskie popularne nawet disco polo ktore jest muzyka taka do sluchania jak czsami ma okezje powrocic w myslach do jakichs imprez welesnych itd. tak po prostu jednym uchem wpuszczam a drugim wylatuje.
              Za metalem z meskim wokalem nie przepadam, a nawet bym powiedzial nie lubie.
              Pozdrawiam!!
              Tak jak już pisałem mam WSZYSTKIE albumy Nightwisha a bezstratnych. Muzyka na najnowszym jeszcze ujdzie, choć nie ma już tego pazura. Wokalu nawet nie będę komantował. A odnośnie Tarji i jej albumu to polecam również każdemu - trochę inna muzyka, ale w tym samym klimacie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
                A odnośnie Tarji i jej albumu to polecam również każdemu - trochę inna muzyka, ale w tym samym klimacie.
                A rowniez mam w bezstratnym MWS jednak z jakiegos dziwnego powodu czesciej siegam po np wishmastera :wink: nie mowie ze album jest zly ale brakuje mi czegos, tego co bylo gdy Tarja byla w NW
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Ostanio katowałem sobie uszy utworami Running Wild. Ci kolesie to mają pałera :-)
                  A w tej chwili słucham Sigur Ros :-) Nie wiem skąd to i co to ale braciszek mi zarzucił całą płytkę i spodobał mi się taki alternatif :-) Portishead czasami też no i house/electro ale tu każdy utwór innego wykonawcy więc sie rozpisywał nie będę.

Skomentuj

no i tego wlasnie nieznosze...
                    polecam zapoznanie sie z Opethem, mozna zaczac od "Blackwater park" - tlyko nalezy nie zrazac sie po pierwszych minutach, a najlepiej przesluchac cala plyte - konkluzja jest taka, ze i z "rykow" da sie cos naprawde konkretnego splodzic... Dla lubiacych Riverside "Damnation" z tworczosci Opetha jest pozycja obowiazkowa :)

Co do numetalu i pochodnych popmetali to czasem lubie puscic sobie "niezobowiazujaco" Lostprophets, ostatni album - Liberation Transmission ma imo najwiecej strawialnych kawalkow - w szczegolnosci Everyday combat; A town called hipocrisy; Rooftops czy Can't catch tomorrow

Skomentuj

Caleb, jakos niezmusze sie do takiej muzyki. kolega cos takiego wykonuje i to mi wystarczy...
                      akurat dla mnie wazny jest dobry wokal lub dobra muzyka. a w tamtej tworczosci niema ani dobrego glosu ani dzwiekow ktore spokojnie da sie sluchac...

Skomentuj

Z Twojej wypowiedz wynika ze nie przesluchales nawet jednej, calej piosenki... Posluchaj jakiegos, byle CALEGO utworu to mysle ze opinie o glosie wokalisty sie zmieni . Moze byc na poczatek "Bleak", albo cokolwiek z "Damnation" - bo ten album jest zasadniczo spokojny (wstawek deathmetalowych ze swieca tam szukac) - cos wlasnie w desen polskiego Riverside'a

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                          Z Twojej wypowiedz wynika ze nie przesluchales nawet jednej, calej piosenki...
                          nawet nie probowalem
                          jak bede mial wiecej wolnego czasu to moze poszukam.

Skomentuj

Sabaton - 40-1 (słuchać tekstu) :twisted:

Skomentuj

ostatnio zafascynowal mnie w/w infected mushroom
                              obecnie w ucho wpadlo mi to http://pl.youtube.com/watch?v=gqZC-06AJKU

Skomentuj

The Raconteurs - Consolers Of The Lonely
                                Jack White i spółka :wink:
                                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                Grado SR125i

Skomentuj

post humus pierwszy album zlaszcza kawalek nara

Skomentuj

Amsterdam Dance Mission na Logach X230 zaraz mnie krew zaleje:) Normalnie ARTka gra lepiej:] A o moim super hiper zestawie GDS 22+GDWK nie wspomne:]

Skomentuj

Duzo by wymieniac, w sumie gram i slucham praktycznie wszystkiego co nie jest skomercjalizowane poczawszy od metalu, rocka, depeszy, poprzez czarna muze, polski hip-hop, polski rock, funk, disco, oldschool, po drumy, jungle, konczac na hausie:P

jest tego w sumie duzo, jednak staram sie na imprezach nie grac muzyki komercyjnej(co nie do konca jest mozliwe) jednak w domu 0 komercji:)

ostatnio wpadla mi w rece pierwsza plytka vavamuffin i jest calkiem pozytywna:)

Skomentuj

Animals - House of the Rising Sun

normalnie zakochalem sie w tej piosence :mrgreen:

Skomentuj

pewnie nikt nie zna Bez Jacka i slodki calus od buby album studyjny :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X