Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie od takero

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamówienie od takero

Pytanie do kieruje do tych którzy od niego kupowali
    Ponieważ kupiłem subwoofer za 300zł właśnie od takero 26.06.2008

Napisał mi że wysłał już właśnie 26.06.2008 priorytetem, a paczki nadal u mnie nie ma :(
    Chce żeby mi wysłał dowód nadania, mówił że wyśle na dniach...

I teraz nie wiem czy zostałem oszukany czy co...
    Ani paczki nie ma, awizo też nie, ani dowodu nadania nie ma, z takero zero kontaktu

Wypowiedzcie się na ten temat...

Nawet jakby wysłał tego 26.06 to przy problemach z pocztą, można było się spodziewać, że szybko nie dojdzie, trzeba było dopłacić do kuriera, przy masie suba wyszłoby pewnie o parę zł drożej...

Oszukany na pewno nie zostałeś :wink:

btw Takero, przyjmując, że przy np 1% transakcji są zgrzyty, ładnie dużo musisz sprzedawać ;D

Skomentuj

Następnym razem, jak będę zamawiał coś ważnego, to zamówię to przez kuriera...

Proszę o więcej wypowiedzi, najlepiej jakby takero się do mnie odezwał

Skomentuj

A na jakie wypowiedzi liczysz? :)

Skomentuj

jeszcze trochę poczekam, ale dowód nadania mógł wysłać, tym bardziej że przebywa na forum

Skomentuj

zamówiłeś u takero czy u jakiegoś podmiotu gospodarczego/firma/??

Skomentuj

u takero...
              Wszystko zmówione na gg

Nawet mi napisał że kasa doszła i sub wysłany

Skomentuj

Szymek_1992 to Ty jeszcze mało wiesz jak funkcjonuje nasza kochana poczta polska!!!! jej minusy:
                - Gubi paczki
                - Listonosze nie zostawiają awiz, paczka czeka 2 tygodnie na poczcie i wraca do adresata a Ty o niczym nie wiesz
                - Totalny bajzel, moja paczka miała tyle stempli z różnych miast czekałem na nią miesiąc!!! krążyła po Polsce i dojść nie mogła
                - Jak nie ubezpieczysz a się zgubi masz pecha, np w takim DHLu za 2zł masz ubezpieczenie do 20 000 na poczcie zapłaciłbyś za każde 50zł ubezpieczenia - 2zł
                - Musisz dotargać paczkę na pocztę, kurier sam przyjedzie
                - Czekasz w kolejce bo Pani Jadzia z okienka właśnie wpieprza 7 śniadanie
                - i wiele wiele wiele innych................

Dalej masz wątpliwości czy to wina "takreo" czy poczty polskiej ???

Skomentuj

mam nadzieje ze to wina poczty

Ale i tak potrzebuje dowodu nadania, chocby zeby wydrukowac i isc z tym na poczte

Skomentuj

Spoko takero raczej cie w jajko nie zrobil :P.. wiele osob mysle u niego zamawialo lacznie ze mna tak ze nie ma sie o co martwic.. poczta polska hehe

Skomentuj

Szymek_1992, z poczta ponizej 30 dni nie panikoj to nic dziwnego :)

Skomentuj

niby tak... tylko pytanie czemu takero sie nie odzywa i nie przeslal kwitka potwierdzajacego ? hy ? ja nic nie sugeruje ale mozna sie na najpewniejszych ludziach naciac..

Skomentuj

dolphin123 a moze dlatego sie nie odzywa bo Szymek_1992 sowjego posta napisał o 18:27 dzisiaj ........wybaczie ale chyba nie ma nikt obowiazku siedziec non stop na forum i sledzic kazdy watek ........
                          spokojnie panowie..... wyluzujcie

szymek paczka nadana 26go dzisiaj jest 6ty ........po ostatnich niespodziankach na poczcie nie ma sie co dziwic ze sie opoznia.....

PS dopiero po 14 dniach mozesz skladac reklamacje na priorytet

Skomentuj

Re: Zamówienie od takero

Zamieszczone przez Szymek_1992
                            z takero zero kontaktu
                            ze zrozumieniem prosze czytac... nie chodzilo tu raczej o to czy siedzi na forum.. i czy to czyta..

Skomentuj

jak takero obejrzy ten temat to pewnie sie posmieje, gdybacie i gdybacie jest weekend każdy ma prawo do odpoczynku i relaxu nawet moder :razz: tak jak wspomniał XYS nie panikuj, problem się zacznie jak po miesiącu nie dojdzie

Skomentuj

panowie, spokojnie. ostatnio poczta ma naprawde opoznienia - zobaczcie temat o zamowieniach z AC
                                a co do samego takero to ostatnio czesto go w domu niema - wiec pewnie pracuje czy cos podobnego
                                poczekajmy na jego wyjasnienia

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                                  każdy ma prawo do odpoczynku i relaxu nawet moder
                                  No ba ! Nawet admin czasem odpoczywa - np. w ten weekend :lol:

Co do Takero - umówmy się, że nie jest to User, który zarejestrował się tydzień temu, napisał 3 posty i czekał na okazję, żeby naciąć jakiegoś frajera na 300 zł, a potem zniknąć.
                                  Naprawdę szczerze wątpię w to, by po latach czynnego udziału w życiu forum w ten sposób chciał zszargać sobie opinię...
                                  Nawiasem mówiąc potępiam zakładanie takich wątków, bo jeszcze nic nie wiadomo, a już między wierszami pojawia się insynuacja pod adresem szanowanego Usera (kompletnie pomijam fakt, że jest on Moderatorem bo wielkiego znaczenia to nie ma). Uważam, że takie sprawy należy załatwiać w inny sposób, a reagować dopiero w przypadku faktycznego nadużycia (ostrzegając tym samym innych).

Skomentuj

Quester ale sam widzisz co się dzieje

Widzę w profilu takero ze przebywa na forum, a wysłanie tego dowodu nadania to chwila, więc nawet jak mnie nie było na gg to mógł wysłać :( :sad: :sad:

Skomentuj

A jesteś pewny, że to on zagląda na forum, a nie np. jego rodzeństwo (o ile ma) ? :)
                                      Moja Małżonka niejednokrotnie korzysta z mojego kompa i zagląda na diyaudio i audiomanię gdzie mam ustawione autologowanie. Zgadza się: z punktu widzenia innej osoby ja przebywam na forum, a faktycznie jestem np. 30km od najbliższego kompa. Proponuję nadal próbować nawiązać z Takero kontakt (weekendy raczej nie sprzyjają kontaktom via net - poczekaj spokojnie do jutra) i nie kontynuować póki co tego wątku. Czas pokaże czy jesteś poszkodowany czy nie (o tym także nie chcę przesądzać mimo, że szczerze wątpię). Rozumiem, że sytuacja Cię martwi ale w życiu bardzo różnie bywa więc zdobądź się jeszcze na odrobinę cierpliwości
                                      Zgodnie z regulaminem poczty polskiej (o czym ktoś już tu wspomniał) przesyłkę można reklamować (może to uczynić tylko nadawca na podstawie dowodu nadania) po upływie 2 tygodni od dnia nadania. Jeśli w tym czasie do Ciebie nie dotrze prześlij prośbę do Takero o złożenie reklamacji i przesłanie skanu potwierdzenia reklamacji (wyślij taką prośbę na @ i na PW). Jeśli wówczas nie odpowie to już wtedy Twoje rozterki będą w 100% uzasadnione i wtedy Cię poprę.
                                      Faktem jest, że potępiam brak reakcji ze strony Takero, nie powinno się zostawiać Kontrahenta w niewiedzy (tym bardziej, że taka transakcja to raczej dżentelmeński układ niż regularna sprzedaż) - żeby była jasność sytuacji.

P.S. Naprawdę życzyłbym sobie, żebym miał rację w przedmiotowej sprawie :)

Skomentuj

I wiecie co jest najdziwniejsze... ??
                                        To że w pierwszą niedziele po czwartku kiedy był ''wysłany'' subwoofer
                                        Zamówiłem na allegro dvd
                                        W poniedziałek kasę wysłałem do gościa
                                        We wtorek dostałem meila że paczka wysłana
                                        I w środę już dvd było u mnie

:neutral: :neutral: :?: :?:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X