Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mp3 na audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

slavOK, piraty czesto sa tloczone z mp3 :) aroznica miedzy nawet ta sama plyta dedykowana na polske a tym samym albumem kupionym np w angli bywa znaczna zmutne ale prawdziwe przetestowane na linkin park wydanie polsie i usa oraz na dufy wydanie polskie i angielskie

Skomentuj

Linkina akurat mam dużo orginalnych płyt kupionych oczywiście w polsce, jest znaczna różnica między polskim wydaniem a angielskim ? Bo przyznam że mnie troche tym zaskoczyłeś... Płyta orginalna, tłoczona, to dla mnie jednak płyta tłoczna, nie żaden pirat, nie ważne gdzie została nagrana... przynajmniej tak myślałem

Skomentuj

Może to tak samo jak z butami? Takie same, lecz jedne wyprodukowane w stanach rozwalą się po 4 latach, a te wyprodukowane w chinach rozpadną się po roku :P

Chociaż słyszałem, że nike, puma itd. produkowane są na taśmie obok tych z targu :P

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
          Linkina akurat mam dużo orginalnych płyt kupionych oczywiście w polsce, jest znaczna różnica między polskim wydaniem a angielskim ? Bo przyznam że mnie troche tym zaskoczyłeś... Płyta orginalna, tłoczona, to dla mnie jednak płyta tłoczna, nie żaden pirat, nie ważne gdzie została nagrana... przynajmniej tak myślałem
          A nie wiedziałeś, że na Polskę idzie gorszy towar niż na zachód :razz:

Skomentuj

Ja byłem piratem, dorabiałem bo giełda w Krakowie niedaleko, i My nagrywaliśmy z mp3 na Audio CD. Jakość przeważnie 192kb, więc kaszana. Lepiej daleko od piratów :razz:

Skomentuj

Piractwo jest jak narkomania, z tego sie do końca nie wyleczysz :twisted:
              (P.S. fajny spam sie zrobił :razz: )

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                Zamieszczone przez Chilihead
                Które mp3 są lepsze 112, 128, 192 kbps ..... / 44Hz?
                320 kbps

I ja mam pytanie, jak nagrać FLAC na CDA :P
                No nie do konca... Jakosc mp3 zalezy tez w duzym stopniu od enkodera. I tu stosuje sie zarowno LAME jak i Fgh, ktore brzmia nieco inaczej. Zreszta kiedys pliki byly enkodowane np blade'em czy innym syfem i takie mp3 nawet przy bitrate 320kbps sa gorsze od np takiej zenkodowanej presetem extreme (V 0) LAME'em 3.97.
                Co do samego wypalania to mozna to bez problemu zrobic Nerem - wprost z FLACa tez sie da i wlasciwie nie widze zadnych przeciwwskazan. Ja spokojnie wypalam w locie APE'y, a te sie dekompresuja 4x wolniej od FLACa... Wszystko na leciwym Athlonie 2400+. Do Nera trzeba tylko dograc pluginy do obslugi ape, flac, mpc, itd...
                co do samego wypalania to znaczenie ma zastosowana nagrywarka jak i nosniki - ale tyczy sie to ilosci bledow C1 i C2. Roznica taka ze piosenki moga przeskakiwac lub obcinac gore czy "klikac" - jesli nosnik jest spartolony. Jesli jest prawidlowo nagrany to ok. Roznice brzmieniowe miedzy roznymi programami traktowalbym raczej jako zart - w koncu nie od dawna wiadomo jakie bzdury ludzie wypisuja na bardzo "szanowanym" forum na a... :lol: Sprawa jest smieszna, tym bardziej ze EAC do niedawna korzystal tylko i wylacznie z bibliotek Nero...

Skomentuj

Przerobiłem flac na WAVE nagrałem w nero i utwory nie są podpisane po odpaleniu piosenek z płyty w wmp11 utwory są podpisane jako track1 track2 itd. co robię nie tak ??

Skomentuj

wav nie ma zapisanych nazw utworów jak mp3 i tutaj tracisz ID
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

a zobacz czy w foobarze da sie potagowac przez freedb poprzez odpalenie przez cue. jesli nie to po prostu plyty nie ma w bibliotece

Skomentuj

nie rozumie za bardzo :roll:|
                        mam sporo utworów w formacie flac z tytułami poszczególnych utworów chciałbym żeby po nagraniu na płytę cd i odtwarzaniu na moim odtwarzaczu CD wyświetlały się nazwy tych utworów juz 3 płyty "zepsułem " :grin:

Skomentuj

aha, to nagrywaj z CD-Tekst, jesli w ogole Twoja nagrywarka to obsluguje. nagrywasz przez cue czy sam robisz kompilacje? jesli to pierwsze to spojrz czy tytuly sa w cue, jesli to drugie to sam musisz ponazywac utwory - klikasz na kazdy prawym i daj zmien nazwe czy wlasciwosci czy cos w ten desen

Skomentuj

Witam.
                            Chciałem nagrać FLAC przez nero (bez żadnego dekompresowania) ale Nero nie "widzi" utworów. Zaznaczyłem Audio cd w nero. Jak można je nagrać przez Nero?

Skomentuj

dograj pluginy audio (flac) - szukaj

Skomentuj

Dzięki za pomoc.
                                Pozdrawiam

Skomentuj

mp3 mają straszną jakość ;/ u mnie na dvd skacze bitrate ( wyświetla mi ) ,nie wiem czy tak powinno byc czy nie . właśnie ściągam 4 albumy we FLAC . Czy na dvd pójdzie mi FLAC ?

Skomentuj

Jak bitrate skacze to znaczy że jest zmienne (various) VBR a nie CBR, DVD chyba nie czytają Flaca, lepiej nagrać na CD-A.

Skomentuj

więc skaczący bitrate jest poprostu cechą niektórych MP3 tak ? właśnie czytałem instrukcje gdzie jest napisane " odtwarzacz nie odtwarza formatów bezstratnych " więc bezpośrednio z pendriva pewnie odpada , zobacze jeszcze za 10 min jak się ściągnie . Więc nagrać na cd mówicie ? ok przetestuje :wink:

Skomentuj

Jeśli chodzi o dvd to w nero (i innych programach) jest opcja audio dvd. Jeśli nagrasz płytę taką opcją powinno ja odczytać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
                                          więc skaczący bitrate jest poprostu cechą niektórych MP3 tak ?
                                          tak. to jest dalszy rodzaj kompresji. bo np po co ma byc wysoki bitrate skoro w kawalku chwilowo jest cisza? lub nagle pojawia sie wiecej szczegolow to bitrate skacze w gore...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X