Ja kleiłem momentem i nie było żadnych problemów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gdzie kupię szeroki fornir
Collapse
X
-
Jeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
Fizelina to raczej cienka błona niż papier, więc kleje powinny reagować na to normalnie.
Koledzy wspominają o łączeniu na zakładkę - dobrze to wychodzi ale wzdłuż słojów, w poprzek może :!: pojawić się charakterystyczny uskok.
Możesz zobaczyć tutaj:
http://www.zagloba.com.pl/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez 20Hzdobrze to wychodzi ale wzdłuż słojów, w poprzek może pojawić się charakterystyczny uskok.
Zamieszczone przez 20HzJeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
ja na 24cm mialem juz spora szpare a co dopiero na modyfikowanym ktory to jest tak naprawde posklejanymi paskami forniru...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez 20Hzdobrze to wychodzi ale wzdłuż słojów, w poprzek może pojawić się charakterystyczny uskok.
Zamieszczone przez 20HzJeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
ja na 24cm mialem juz spora szpare a co dopiero na modyfikowanym ktory to jest tak naprawde posklejanymi paskami forniru...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez 20HzJeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez 20HzJeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez 20HzJeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
:arrow: Nowy1
Jeśli pytasz o to czy fornir może być większy niż żelazko - tak.
Ja tak oklejałem i nie było problemu. Inna sprawo to gładka powierzchnia, pod fornirem musi być bardzo równo.
Ja największe trudności napotkałem na łuku kolumn, chociaż ten okleiłem najpierw sklejką. Na wierzchu i spodzie samo żelazkowanie nie sprawiało problemu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez 20HzZamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez 20HzJeśli chcesz położyć fornir 40cm i szerszy na żelazko to możesz mieć problemy z jego odpowiednim nagrzaniem.
ja akurarat nie bede łaczył bo mam forni 600 mm tzn taki kupie tylko wacham sie co jaki dekor :)
Skomentuj
Skomentuj