Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil podniosl ceny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ceny głosników to jedno...jak wczoraj zobaczyłem ceny kolumn estradowych to padłem na ziemie...za kolumne która wcześniej kosztowała nieco ponad tysiąc złotych (co i tak było sporo za nią) trzeba teraz zapłacić uwaga...2500 złotych Żeby to jeszcze nie wyglądało jak żywcem z Prl-u wyciągnięte to może ktoś by kupił, a tak to...

Skomentuj

A jakiej kolumnie dokładnie mówisz? :razz:

Skomentuj

Pewnie o tej z dołu (ZE500) http://www.protonsil.pl/?s=1&page=1&k=4&cid=22

Skomentuj

No tak o niej, podobnie było z ZE300 która kosztowała mniej jak tysiaka a teraz chyba ze dwa Panom chyba co nieco sie pomyliło bo już nawet szkoły zaprzestały kupowania zestawów tonsila jako nagłośnienie a coraz częściej skłaniają sie ku zachodnim marką...teraz już nikt tego nie kupi bo detaliczny odbiorca wejdzie na jakieś forum i tam dowie sie co za tą kase idzie kupić bo to co tonsil prezentuje to jakiś śmiech na sali.

Skomentuj

Ktoś pytał się może już o cenę 15/40/5 po podwyżkach? Ale są tego plusy... Może podrożeją też znacząco altusy i dresy będą musieli szukać sobie czegoś innego

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
              Zamieszczone przez Shiver
              A potem sie dziwią że muszą ogłaszać upadłość...
              Nie wydaje mi się żeby oni tak po prostu sobie podnosili ceny bo im się tak podoba, myślę że mają swoją jakąś politykę cenową. W każdym razie sądzę, że po jakimś czasie znowu zrobią jakąś promocje, lub zejdą trochę z ceny. W każdym razie na Allegro widzę że mimo wszystko ludzie kupują ten głośnik.
              weźcie pod uwage wzrost płac, wzrost cen paliwa (przecież części do produkcji głosnikow trzeba przywieźć do fabryki, wzrost podatków itp. tylko z drugiej strony ta podwyżka nie ma dużego sensu zwłaszcza, że jest spora konkurencja

Skomentuj

No dobra, wszystko rozumiem, tylko czemu inne firmy tak drastycznie nie podnoszą cen?

Skomentuj

bo tonsil jest irracjonalnie działającym przedsiębiorstwem...
                  nie od wczoraj zresztą.

Skomentuj

a dlaczego inne firmy nie bankrutują po 10 razy <lol> tonsil to baaardzo specyficzna firma

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      Cała nasza polska kochana... :mrgreen:

Trzeba by z nimi poważnie porozmawiać...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        No niestety...polityke maja dziwaczną straszliwie. Pewnego czasu gdy szukałem info o siestowych midwóferach (bo u nas żadnego info nawet o symbolu niebyło) na zachodnich stronach (między innymi "firmowych" tonsila) okazało się że mają w ofercie mase głośników, nieporównywalnie więcej jak u nas w kraju, ba nawet w czeskich, bułgarskich, rumuńskich itp sklepach internetowych mieli więcej modeli tonsila niż nasz protonsil...Gdyby sprzedawali u nas dobre produkty zamiast mieć "gdzieś" polske to może byłoby inaczej i nikt nietraktowałby ich produktów jako low-endu ale co się dziwić jak powtarzalność produktów i jakość tych głośniczków w naszej ofercie niewypada najlepiej, np różne faktury i odcienie membram i zawieszeń tłumaczyli zużywaniem się elementów maszyn i zmieniającymi się pracownikami obsługującymi maszyny...ale w jedej serii...chyba nawet u chinoli jednakowo wygląda...

Tu foto z targów chyba hi-endu w niemcowni...części tego u nas nawet nikt niewidział...

A tu conieco o biocelulozie...
                        http://www.tonsil.com.au/events/cellulose.htm
                        jak zwykle nie w "polsce"...gdyby niep....się z tym po krzakach tyle czasu (bo lat już sporo mineło) to byli by pierwsi z innowacyjną technologią...a tak już fostex chyba w słuchawkach to wprowadził i tonsil nic już nieznaczy...choć jak zwykle były tłumaczenia że patent miał ten a tamten wiedział jak robić a ich już niema...tylko czemu nieweszli z tym jak mogli? był gotowy prototyp hi-endowych kolumn Omega na biocelulozie w paczce 'ala łezka...ale oczywiście znów problemy bo trudno takie paczki składać... :lol:

Foto omeg tonslila, były też monitorki...

Skomentuj

Ciekawe czy pokażą coś nowego a AS 2008...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                            Ciekawe czy pokażą coś nowego a AS 2008...
                            Pewnie to samo tylko 3x drozej juz jako hiend

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                              a nawet w czeskich, bułgarskich, rumuńskich itp
                              a możesz podac linka, chciałem sobie luknąć

Skomentuj

ciekawe czy w ogóle będą, zresztą czego by nie pokazali i tak tego poza AS się nie zobaczy, tak było , tak jest i najprawdopodobniej tak będzie :P

Skomentuj

Żeby nie było, że konkurencję promuję, ale warto poczytać:

http://audiohobby.pl/topic/4/1409#koniec

Ci ciekawe 2 wątki założone niezależnie w 2 różnych wątpliwych sprawach, dotyczących jednego przedsiębiorstwa. Pomyślcie sobie co się dzieje z resztą post-państwowej sieci zakładów...

Skomentuj

Na as także są przynajmniej dwa wątki w sprawie tonsilu i wydarzeń sprzed lat, przekekształceń itd...dużo tam ciekawych kwesti poruszono ale z wątku na ah przynajmniej wiadomo czemu już są problemy przy zakupie siestowego midwoofera, wcześniej ponoć było miło i bezproblemowo...

Skomentuj

nie wiem jak w protonsilu sa ceny gdn 15 40 5 ale na allegro sa po 88zl
                                      http://allegro.pl/item448106629_tons..._vat_gwar.html

Skomentuj

w protonsilu byly po 85zl wiec wg mnie warto

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          w protonsilu byly po 85zl wiec wg mnie warto
                                          Tonsil jest dziwny... W odpowiedzi na mojego maila o cenę 15/40/5 uzyskałem odpowiedź- 80zł Czyżby potaniało o te 5 zł?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X