Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil podniosl ceny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

chyba sami nie wiedza co sprzedaja :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
      W odpowiedzi na mojego maila o cenę 15/40/5 uzyskałem odpowiedź- 80zł Czyżby potaniało o te 5 zł?
      Coś czuję, że go chyba jednak wezmę. Szkoda nie wykorzystać takiej okazji. Tylko mam nadzieję, że nie sprzedają odrzutów :???:

[ Dodano: 2008-10-07, 19:41 ]
      Co ciekawe, zamawiając dowolny głośnik (1 sztuka) na ich stronie wyskakuje okienko "Zmieniono ceny na niższe ze względu na wysokość zamówienia". Cena zostaje obniżona o ok. 3-4zł. Kompletnie ich nie rozumiem :???:

[ Dodano: 2008-10-08, 11:29 ]
      BTW. w górnym banerze na głównej stronie Protonsila głosniki niskotonowe pracują w odwróconej fazie :mrgreen: Ciekawe czy to tak specjalnie czy małe niedopatrzenie.

Skomentuj

Tak jak myślałem, 20/80/2 staniał(sporo) do 100zł, mają nowy cennik (piszą "cennik produkcji seryjnej od stycznia 2009) ale widzę że coś szczupłą mają ofertę w tym cenniku.

Skomentuj

Hmmm, ciekawe dlaczego wycofali GDN 30/120 ??

Skomentuj

Wogóle albo coś z ich stroną tymczasowo nie tak, albo w kategorii niskośredniotonowe zostały tylko dwa głośniki, z których w cenniku jest tylko jeden.

Skomentuj

Na dole w cenniku pisze: "Wyroby, które były produkowane do grudnia 2008 roku, a których nie wymieniono powyżej, będą dostępne na indywidualne zamówienie złożone na wynegocjowaną ilość i cenę"

Skomentuj

moze niedlugo wystawia na sprzedaz gdn15/40/5 :razz: bo w tym momecie cos skromnie wyglada ich oferta albo szykuja cos nowego :wink:

Skomentuj

albo kompletnie im odbije i przestana sprzedawac glosniki ktore montuja w kolumnach zeby ich nie kopiowac ;]

Skomentuj

tylko ze handel kolumnami DIY (jeszcze) nie osiagnal takiego stopnia, zeby zagrazalo to sprzedazy firmowych kolumn. poki co sprzedaz samych glosnikow tonsila daje im chyba tylko zyski - jak nie bedzie sie dalo przykladowo kupic gdn 15/40/5 to ludzie sie specjalnie na siesty nie rzuca - po prostu wybiora kevlarowego stxa, "SeDeSa" czy inny glosnik w podobnej cenie do swoich kolumn i tyle.

Skomentuj

Caleb, no widzisz - ale debile z tonsila tego nie wiedza i zakazali sprzedazy tych glosnikow wyjasniajac to wlasnie tym ze ludzie buduja sami kolumny zamiast kupowac gotowce ;]

kompletnie chory przyklad zlego zarzadzania :???:

Skomentuj

Hmm...a jakby mi sie w sieście głośnik niskotonowy spalił a niechciałbym oddawać do serwisu to co by zrobili? To może być sposób na "wyżydzenie" głośników od nich :P

Skomentuj

Parę ładnych lat temu Dynaudio zaprzestało sprzedawać głośniki na zewnątrz. Powodem tego było to, że firmy zewnętrzne mogły budować i sprzedawać kolumny na bazie przetworników Dynaudio sporo taniej niż firma macierzysta. Hobbyści zostali pokrzywdzeni, choć nie byli przyczyną zmiany. Firma trzyma się dzielnie do dzisiaj. A Tonsil??? Mają patent na membrany z biocelulozy. Czy ktoś to widział w praktyce, a może słyszał? Mieli w planach super kolumnę opartą o głośniki z membranami z biocelulozy, na papierze prezentowała się świetnie. Szkoda że nie ujrzała światła dziennego. Tej firmie potrzebna jest porządna modernizacja i reorganizacja. Zobaczymy za jakiś czas co najlepszego narobili.
                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                          Grado SR125i

Skomentuj

Ja tam chyba ubolewał nie będę, miałem niedługo kupić 13/50/9/1, ale skoro nie ma to w podobnej cenie mam daytona z serii RS, który jest nieporywnywalnie bardziej zaawansowany.

Skomentuj

ale 13/50/9/1 z tego co widze jest dostepny... imho naprawde niezly glosnik - sporo basu i calkiem przyzwoita srednica. czy dayton jest aby na pewno lepszy? no coz, trzebaby odsluchac - z gory nie ma co oceniac.
                              A bioceluloze stosuje Fostex w swoich sluchawkach. Wyzsze Denony sa z takimi membranami, jak i kosztujace do niedawna psie grosze (w stosunku do oferowanego dzwieku) Creative Aurvana Live! - blizniaczy model Denonow AH-D1001.

Skomentuj

Caleb ano jest tyle, że 12R, który mi za bardzo nie pasuje, musiałbym kupować 2 a to już się średnio opłaca, bo cena będzie porównywalna z AL130 no i tego GDN-a nie ma w cenniku. A co do daytona to podoba mi się, bo są ogólnie dostępne pomiary zniekształceń, przynajmniej nie biorę w ciemno jak tego tonsila.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz
                                  Mieli w planach super kolumnę opartą o głośniki z membranami z biocelulozy, na papierze prezentowała się świetnie. Szkoda że nie ujrzała światła dziennego.
                                  Był wystawiony prototyp, gotowa jedna para, kiedyś jakieś zdjęcia tego widziałem. przejżyj poprzednią stronę tematu, grzieś to tam jest :) Więc jedyne czego zabrakło to promocji i produkcji seryjnej...

Ta firma jest coraz bardziej chora... Zobaczcie ile jest dostępnych estradówek. Kurdę, to się robi trochę groteskowe już. Musisz prosić, żeby ci sprzedali swoje wyroby...

Skomentuj

Problem z estradówkami był taki że po prostu tego już nikt nie kupował, bo w tej cenie można było mieć sprzęt "markowy" typu Peavey który nie zawsze musiałbyć lepszy...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                      Problem z estradówkami był taki że po prostu tego już nikt nie kupował, bo w tej cenie można było mieć sprzęt "markowy" typu Peavey który nie zawsze musiałbyć lepszy...
                                      Wydaję mi się że te wszystkie problemy Tonsila można streścić w jednym stwierdzeniu: Brak promocji... Niestety to dziś podstawa. Przecież dla ludzi złotem nie jest złoto tylko to co się świeci...

Skomentuj

Pomijając oczywiście wygląd tych kolumn który był co najmniej beznadziejny...

Skomentuj

Widzę że nie ma co liczyć na kupno gdn 15/40/5 ??...

Tonsil mi odpisał że ich nie sprzedają :mad:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X