Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budzet podam dzis wieczorkiem.
    Co do frezarki . Nie posiadam ale otwory na kolki mozna zrobic przecierz normalna wiertarka i grubym wiertlem . Poprawcie mnie jezeli nie mam racji.

[ Dodano: 2008-09-30, 14:45 ]
    Co to znaczy maly budzet odpowiedni ( napewno nie dowolny :P ) ~100zl na 2 zwrotki starczy ?

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Pawel S.
      jak bys nie widzial to tam sa 4Ω ;]
      Głośnik TVM-TESLA ARN 150-05/8 8 ohm (numer 448952903)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
        Nie na temat...
        jak bys nie widzial to tam sa 4Ω ;]
        Głośnik TVM-TESLA ARN 150-05/8 8 ohm (numer 448952903)
        http://allegro.pl/item448952102_glosnik_tvm_tesla_arn_150_05_4_4_ohm .html

chyba 4 ohm

Skomentuj

Tak to te, kupuj 4 sztuki :)

Ze zwrotnicami wyrobisz się w 70zł z terminalami i B-R

Skomentuj

No to zajebiaszczo :) .
            Plan zajec:
            Piatek : wizyta w casto trzeba zakupic drewniane kolki.duuzo wikolu, papier scierny tylko jaki ? , sruby imbusowe M4 albo M5 . Czy forniry pozniej kleic na butapren czy pattex? Prawdopodobnie zamowie takze plyty MDF w FORPLYT
            Sobota : Wolumen zakupie arny od astronika + wloknine do wygluszania + przewody + bass reflexy + konektory + terminale+ ewentualnie elementy do zwrotnic o ile powiecie mi dokladnie jakie jakich wartosci i ile O to bardzo bym prosil Pawla

Skomentuj

Jeśli Paweł zgodzi się na zrobienie dla Ciebie zwrotnic, poproś go, aby kupił Ci od razu w polinku B-R i terminale - są po prostu wspaniałe :) ( nie dawno sam kupiłem )

Klej - pattex, jeśli masz kase Jeśli nie - na butapren też spokojnie przykleisz :)

Arny przykrecaj do kolumn M5, co to kopułki to nie wiem, ale pewnie M4 ...

Co do kołków .. Weź się chłopie nie katuj, tylko kup wkręty do płyt kartonowo-gipsowych + wikol. Wcale dużo wkrętów nie potrzeba. Sam wikol trzyma już bardzo mocno.

papier ścierny do forniru to napoczątek 120, 150, 200, 220, 300 do lakieru, możesz kupić dużo i próbować A jeśli chodzi o szlifowanie forniru - ja to sobie papierem 50... No chyba, że masz cienki fornir, lub bardzo słaby .. Ostatnio kumpel fornirował monitorki orzechem amerykańskim ... szlifować musiał papierem coś 130 ... Takie to miękkie było :P

Pozdrawiam

PS: Sam mam kolumny na wykończeniu: 2x arn150 + sc10n

Skomentuj

To bedzie chyba najlepsze wyjscie w takim razie zglosze sie do pawla gdy bede mial juz gotowke w dłoni. :) (pewnie okolo piatku)

[ Dodano: 2008-09-30, 19:08 ]
                A co do wkretow to czy nie beda ona zbyt widoczne ?? nie beda odksztalcaly forniru ??

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                  Sam wikol trzyma już bardzo mocno.
                  Nawet tak mocno ze rzadnego kolka ani wkreta nie potrzeba :)..

A co do wkretow to czy nie beda ona zbyt widoczne ?? nie beda odksztalcaly forniru ??
                  Jesli ich nie zastosujesz to na pewno nie :)... jesli jednak dasz wkrety to zrob pod nie male dziury tak zeby schowaly sie pod plyta.

Skomentuj

Zamieszczone przez lodowa
                    Co to znaczy maly budzet odpowiedni ( napewno nie dowolny ) ~100zl na 2 zwrotki starczy ?
                    jak masz tyle to sie zlozy za tyle :P
                    Ze zwrotnicami wyrobisz się w 70zł z terminalami i B-R
                    mozna nawet i taniej - tylko trzeba wiedziec na czym mozna oszczedzic a na czym lepiej nie
                    papier scierny tylko jaki ?
                    60-80 na szlifowanie skrzynek oraz na szlifowanie forniru podczas klejenia. 120-240 do szlifowania forniru. 240-360 do szlifowania lakieru
                    sruby imbusowe M4 albo M5
                    M5 w ARNie raczej nie wykozystasz. do ARN150 wole dac wkrety gips-karton ktore po pomalowaniu zlewaja sie z ramka. jak nie to raczej M4. do wysokotonowki rowniez M4
                    Czy forniry pozniej kleic na butapren czy pattex?
                    dowolnie - moment szybciej schnie
                    ewentualnie elementy do zwrotnic o ile powiecie mi dokladnie jakie jakich wartosci i ile O to bardzo bym prosil Pawla
                    a masz na miejscu gdzie kupic czesci do zwrotnic? czy zamawiasz z polinka? jak z polinka to tunel bedziesz mial. terminale tez no chyba ze chcesz inne
                    dlatego ich nie uzywam :P sam klej wystarcza

Skomentuj

Zamowienie do polinka juz poszlo ,
                      w niedziele odbieram arny,
                      jutro robie nalot na castorame :P,
                      zamowienie na vifki do ac oczekuje na forum :P

I mam takie maly pytanie ile mniej wiecej kosztuje ofornirowanie calej obudowy powiedzmy takiej o wym 120cm X 20cm X25 , 1 puszka 800ml pattexa moment starczy?

Skomentuj

1 puszka 800ml pattexa moment starczy?
                        wydaje mi sie, że odrobinke Ci zabraknie...

120cm X 20cm X25
                        po cholere Ci taki wielki klocek?? Ja bym zrobił i niższe i węższe... brzydko to będzie wyglądać tak duże

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                          lodowa napisał/a
                          1 puszka 800ml pattexa moment starczy?

wydaje mi sie, że odrobinke Ci zabraknie...
                          potwierdzam - przy takich duzych moze zabraknac
                          Zamieszczone przez Michał K.
                          lodowa napisał/a
                          120cm X 20cm X25

po cholere Ci taki wielki klocek?? Ja bym zrobił i niższe i węższe... brzydko to będzie wyglądać tak duże
                          rowniez sie zgodze - zle proporcje wybrales.

to sa moje drugie kolumny. wymiary 20x24x80cm
                          jak widac nie najlepiej to wyglada. wtedy o tym sie nie myslalo :P
                          zobacz teraz to

wyglada juz duzo zgrabniej (i niekoniecznie chodzi tutaj o zaokraglenia)
                          skozystaj z tych wymiarow. mozesz zrobic wyzsze jak bardzo chcesz

na te kolumny juz jedna puszka kleju wystarczy

Skomentuj

Moze i racja ale nad wysokoscia musze jeszcze pomyslec troche :) co myslicie o 100cm wys ?

Skomentuj

co myslicie o 100cm wys ?
                              wg mnie optymalna wysokosc. wyzej niema sensu sie pchac :P

Skomentuj

Ostatnie pytanko brac mdf 18 ?? czy grubszy ? cala buda ma byc z mdfu czy lepiej z wiorowki ??

Skomentuj

zrobilem sobie eksperyment i zrobilem kolumne z 28mm plyty. ciezkie strasznie ale scianki wibruja niewiele mniej niz przy plycie 18mm.
                                  duzo lepszy efekt dadza cienkie plyty + wzmocnienia lub maty bitumiczne.
                                  mialem zrobionego przez kogos suba na XXLSie z plyt 18mm wyklejonych matami bitumicznymi. mimo ze scianki mialy duza powierzchnie i ZERO wzmocnien to obudowa bardoz malo wibrowala - tak wiec maty dzialaja :P

jak masz pieniadze i masz zamiar frezowac to kupuj MDF. znakomicie sie go obrabia. jedynie przy skrecaniu potrafi sie rozwarstwic :/
                                  jak niemasz kasy a chcesz frezowac to kup tylko front z MDFu a reszte z wiorowki
                                  roznicy w brzmieniu niema

Skomentuj

kupuj MDF. znakomicie sie go obrabia. jedynie przy skrecaniu potrafi sie rozwarstwic :/
                                    hehe to ciapa jestes albo za duzo platkow jesz na sniadanie :razz: jak sobie podfrezujesz na srube to gitarka nie ma mowy o rozwarstwienu sie

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                      jak sobie podfrezujesz na srube to gitarka nie ma mowy o rozwarstwienu sie
                                      MDF rozwarstwia sie na grubosci. czyli jakbys chcial skercic 2 plyty lub np nawiercic plyte na kancie zbyt duzym wiertlem naraz to sie albo rozwarstwi delikatnie albo kompletnie sie rozejdzie.
                                      jak skrecam wiorowke gips-kartonem to wierce wiertlem np 2mm lub moge wogole nie wiercic. a zeby nic sie nie stalo z MDFem to musze juz wiercic 3mm a to troche slabiej juz trzyma :P

Skomentuj

Ja nawiercam wiertłem o średnicy rdzenia wkręta - tak jak wyżej, 3mm starcza, nie wiem czy trzyma znacząco słabiej, daje np 3 wkrety na krawędź i trzyma wystarczająco żeby klej dobrze związał. Ostatnio jak miałem mało wkrętów to potem je wykręcałem i dziurę zalewałem klejem, też było ok

Skomentuj

Arny juz odebrane , zwrotnice gotowe.

W poniedzialek jade do forplytu zamowic "dechy" i zabieram sie za trumny.
                                          Jeszcze tylko troche poczekac na vifki d27tg z AC i odpalamy :)
                                          Istnieje cien szans ze bede mial amplituner kenwooda taki jak ten http://allegro.pl/item448997886_nowo...z_rds_kup.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X