Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

laserówka do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

caly czas mnie kusi zeby kupic cos lepszego... i moze nowego, 99 to nie 200zl :) moze za ta kase da sie kupic cos znacznie leszego? Pawel jak ci sie sprawuje ta drukarka? normalnie pobiera papier? blokuje sie w srodku? mialem takie problemy z wczesniejsza drukarka, niewytrzymalem i siepnelem ja na smietnik (hp 6p, przebieg 200000, kupiona za 60zl z rok temu :) )

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
      Pawel jak ci sie sprawuje ta drukarka? normalnie pobiera papier? blokuje sie w srodku?
      teraz pojawily sie 2 linie gdzie nie drukuje (bardzo cienkie - chyba przeczyszczenie to zalatwi). papier z podajnika nr1 (ten rozkladany z przodu) czasami wciaga po kilka arkuszy naraz. tak wiec trzeba kontrolowac zeby po kazdym pobraniu arkusza nie przesuwala sie reszta w glad uzadzenia.
      a tak to zacina sie czasami ten papier ktory juz raz przejechal przez drukarke (jak drukuje po obu stronach) tylko dlatego ze czasami zawinietej krawedzi dobrze nie zlapie.
      tak to jestem z niej bardzo zadowolony
      z podajnika nr 2 (ten na dole na 250str) pobiera papier wzorowo.
      jedyne co mi sie nie podoba to dlugi czas "namyslalnia" przy drukowaniu duzych plikow graficznych. jest to czasami nawet pol minuty :???:

[ Dodano: 2008-11-18, 13:26 ]
      poprawka - blokuje sie ten co 2razy przelecial przez drukarke :!:
      czasami jak wciagnelo 2 naraz to chcialem jeszcze raz ja zadrukowac i zacinaly sie lub gniotly

Skomentuj

wszystko super, tylko wciąga źle papier, robi przerwy, zacina się, długo drukuje, ale jest super ;p to staroć na LTP chyba, co się dziwić.

równie dobrze można wziąć na alledrogo hp 6L za 54zł, w tym pełny toner, tygodniowa gwarancja z pokryciem przez sprzedawcę wszystkich kosztów wysyłek i napraw, 3 miesiące gwarki normalnej. 54 złote, śmiech na sali po prostu. technicznie bardzo zbliżona do 1100 i 1200.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

ja tam mam samsunga clp-300 i na domowe potrzeby uwazam ze jest super...

co jak co ale drukarki to samsungowi narazie wychodza wzorowo ...a jak porównasz cena/mozliwosci to modele od konkurencyjnych firm o tych samych mozliwosciach sa jednak sporo drozsze ...

Skomentuj

zdecydowalem sie jednak na SAMSUNGa ML1640, jak ktos chce kupic ta drukarke to polecam poczytac http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1081370.html :)

Skomentuj

Chce kupić samsunga ML1640 zależy mi na dobrej jakości będę wykorzystywał do termo transferu czy będzie to dobry wybór czy szukać czegoś innego myślałem jeszcze nad Brother HL-2030 która wybrać ???

Skomentuj

nawet na starym tonerze gdzie dosypywalem proszek wydruki sa wystarczajaco dobre do termotransferu. na nowym tonerze wydruki sa wyrazniejsze i jeszcze lepsze wiec kupuj co chcesz :P

Skomentuj

Dzięki wezmą lm-1640

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    posty na temat HP DJ 3820 zostaly przeniesione do nowego tematu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=168193#168193

Skomentuj

no i pierwsze dni z ta drukarką za mną, niestety nie wciąga cienkich kartek, blokują się w tonerze a po za tym super, tylko szkoda, że niedawno kupiłem całą ryzę cieniutkiego papieru kredowego... :(

Skomentuj

jak cienkiego? standardowe 80gr czy jeszcze cienszy?
                        u mnie z cienszym tez ma problemy. z dolnego podajnika jeszcze wezmie ale z gornego niema szans :P

Skomentuj

Pawel S., To jak drukujesz wsadzasz ręcznie ??

Skomentuj

nie - uzywam standardowych grubosci papieru ;]
                            ten cienki papier o ktorym mowa wyzej to taki arkusz przez ktory widac nadruk na drugiej stronie, wygina sie jak material a nie jak papier - czyli bardzo cienkie arkusze ;]

uzywajac standardowego papieru 80gr wsadzam 250 arkuszy naraz w podajnik raz na 2-3 tygodnie i drukuje :P

idac w druga strone czyli w grubszy papier mam 2 granice. 1 elastycznosc papieru - poprostu nie wyjedzie mi na gorze tylko musze otworzyc podajnik z tylu. 2 gestowsc ktora nie pozwala na utrwalenie tonera lampa wbudowana w drukarke. zdazylo sie to tylko koledze jak chcial drukowac wizytowki na grubym kartonie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              jak cienkiego? standardowe 80gr czy jeszcze cienszy?
                              ma coś koło 60-70gr, służył mi tylko do robienia płytek drukowanych

Skomentuj

a to dziwne - az takiej wielkiej roznicy niema wiec powinno jeszcze brac...

Skomentuj

Nie na temat...
                                  a to dziwne - az takiej wielkiej roznicy niema wiec powinno jeszcze brac...
                                  spacja nie działa? :wink:

kartki 60-70g/m2 powinny śmigać bez problemu, problem może być kiedy są bardziej śliskie.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez amdr
                                    spacja nie działa?
                                    akurat to jest poprawnie :P
                                    niema a nie mam to co innego :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                      akurat to jest poprawnie :P
                                      niema a nie mam to co innego :P
                                      no i tu się mylisz i już wyjaśniam:
                                      "nie ma różnicy" = brak różnicy, pisownia rozłączna
                                      "nie mam głośnika" = nie posiadam, pisownia rozłączna
                                      "niema" = bez głosu, np. telewizja niema (jak filmy a charlie chapplinem).

koniec lekcji :wink:

Skomentuj

Nie na temat...
                                        amdr, za cholere nie rozumiem co do mnie piszesz :???:
                                        ten twoj przyklad jest bez sensu bo nic nie odmieniam i pisze jak pisze. sprawdzilem pisownie i bylo niby OK wiec jest OK :P
                                        koniec tego offtopa bo zaraz zrobi sie tutaj druga elektroda...

[ Dodano: 2008-12-18, 15:19 ]
                                        wracajac do tematu wciagania/nie wciagania kartek z podajnka przedniego w LJ2100...
                                        zauwazylem ze to duzo zalezy od rodzaju papieru
                                        wczesniej dostalem jakis papier i jak drukowalem z obu stron to mi czasami po 2 kartki potrafilo wciagac. teraz mam swiezo kupiony polspeed 80 i ladnie wciaga pojedynczo - nawet nie trzeba pilnowac tak jak wczesniej

Skomentuj

Witam sorka ze odświeżam,ale nie był zamknięty
                                          i tak się nie dowiedziałem co i jak czytają posty a wiec jaka drukarkę polecacie do PCB czy do dokumentów do domu ??dodam ze nie mam LPT tylko USB (nowa płyta główna:)
                                          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X