Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wytrzymałość amplitunerów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przy 20hz to jeszcze ostro subsonici działają zapewne ;]
    Pawel S., fuj, ampli z wentylem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      u mnie nie ma takowych

Skomentuj

onkyo nie tnie pasma, 2Hz też gra, sprawdzane
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Pawel S., fuj, ampli z wentylem
          niestety musial brac cos na szybkiego zeby VAT odliczyc. tak wiec padlo na jakiegos pionka :???:

zalezy jak jest ustawione. fronty pelnym pasmem. reszta ma nawet w sobie wbudowane filtry

Skomentuj

Hej ,a po co Ci był potrzebny amplituner jak miałeś Combo ( to pod ampli), to chyba ma wbudowany wzmacniacz nie ??

Skomentuj

[wygasnie]
              Jakbyś przeczytał wątek, to byś wiedział...

Skomentuj

A ja sie zapytam inaczej:

Co miales podlaczone pod ten power mikser?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                  Co miales podlaczone pod ten power mikser?
                  Mikrofon na wejsciu canon i laptopa na wejsciu RCA. Wyjście do ampli i na kolumny. Chodziło bardzo przyzwoicie:)

Skomentuj

Ponawiam pytanie:
                    A czemu nie podłaczyłes kolumn pod power mikser??
                    Jakos nie widzę odpowiedzi w tym wątku.

Skomentuj

devolt, nie podłączyłem z kilku powodów. Pierwszy jest taki, że to był sprzęt niesprawdzony, więc mimo wszystko musiałem wziąć ampli przynajmniej do samej muzyki. Drugi powód był taki, że to jest sprzęt estradowy 2x250W przy 4 ohm. Kolumny miałem 8 ohm 2x80W więc szczerze mówiąc trochę się o nie obawiałem. Trzecim powodem była chęć przetestowania sprzętu póki jeszcze jest na gwarancji i radość z barwy jaką z siebie wydaje :)

Skomentuj

No chyba że tak, nie myślałem że ten model ma aż tyle mocy:)
                        Trzeba by być baaardzo ostrożnym przy regulacji wzmocnienia :)a na imprezie znieczulony alkoholem ciężko kontrolować takie sprawy :)
                        Zasugerowałem się Combo z mojej dawnej szkoły, był to malutki power-mikser Ever green'a. Nie uwierzysz co siedziało w środku :) 2 x tda7294 zasilane z 80VA trafka.
                        Ale i tak nieźle dawało, pewnie dzięki wysokiej efektywności kolumn... gdybym tego nie rozebrał z czystej ciekawości, to dalej bym ślepo wierzył w to co na nim napisali: OUTPUT: 2 x 100W.

Co do brzemienia to zaryzykowałbym stwierdzenie, że chyba ten Power mikser lepiej brzmi, analogowe regulatory to jest to co lubie.
                        Sam mam ampli yamahy i powoli dojrzewam do stwierdzenia iż nie ma to jak wzmacniacz stereo, bez żadnych cyfrowych bajerów i wyjść na 20 głośników i każdy po 100W ....
                        Pzdr Devolt

Skomentuj

No właśnie tego się obawiałem. Kupiłem nawet w przestrodze końcówki (wtyki) do tego power mixera, bo ma duże Jacki mono na głośniki, ale pomyślałem, że jak peknie jedna, drugha, czecioa, szwarklnoa, pidalfkha flaszka to może być nieciekawie jak komuś zachce się pobawić w DJa :P

Co do Ever greena - Tadek rulez

Brzmienie. Hmm właśnie chyba pod tym kątem się różnimy, bo mi np. bardziej odpowiadała barwa dźwięku jak podłączyłem mojego Prodigy 7.1 HiFi kablem optycznym niż jak leciał po analogu. Wzmacniacz stereo najlepiej z samym pokrętłem głośności to jest można powiedzieć coś audiofilskiego i chciałbym taki lampowy, niestety to drogi interes, ale na pewno warty zachodu.

Skomentuj

To ma dużego Jacka jako wyjście na głośniki?? I to ma 250W?? To chyba cos nie do konca ta moc prawdziwa.
                            Owszem widziałem Jacki w małych power mikserach, jak choćby ten Ever green ale tam było z 50W :) a nie 250...:)

Skomentuj

Może ma, może nie - ryzykować mimo wszystko nie chciałem :)

http://img357.imageshack.us/img357/7...udzie2oh4.jpeg

Skomentuj

moim zdaniem sprzęt powinien być przystosowany do grania nawet na max przesterze w nieskończoność bez wyłączania się :mrgreen: na sylwka unitra grała na max przesterze przez 6 godzin bo wszyscy dje zawsze kręcili na max i nic się eni stało nawet się mocno nie zgrzała :P

Skomentuj

Zamieszczone przez nosmaster
                                  na sylwka unitra grała na max przesterze przez 6 godzin bo wszyscy dje zawsze kręcili na max i nic się eni stało nawet się mocno nie zgrzała :P
                                  nosmaster, sory,ale wiesz co to przester?

Skomentuj

moim zdaniem sprzęt powinien być przystosowany do grania nawet na max przesterze w nieskończoność bez wyłączania się
                                    Takie rzeczy to tyko teoria... Nikt nie projektuje tak sprzetu..

na sylwka unitra grała na max przesterze przez 6 godzin bo wszyscy dje zawsze kręcili na max i nic się eni stało nawet się mocno nie zgrzała
                                    Bo kiedys robiono z duzym zapasem mocy, tranzystor 2N3055 siedzial we wzmaku 15W, a teraz w takim 120W UNiampie siedzi tez 1 tranzystor...Nie mowie o radiatorach i transformatorach...

Skomentuj

dlaczego mam niby nie wiedzieć co to przesterowanie? z czego to wywnioskowałeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                        nosmaster napisał/a
                                        na sylwka unitra grała na max przesterze przez 6 godzin bo wszyscy dje zawsze kręcili na max i nic się eni stało nawet się mocno nie zgrzała

Bo kiedys robiono z duzym zapasem mocy, tranzystor 2N3055 siedzial we wzmaku 15W, a teraz w takim 120W UNiampie siedzi tez 1 tranzystor...Nie mowie o radiatorach i transformatorach...
                                        akurat uniampem to ponoc można rypac na maxa :razz:

Skomentuj

nawet trzeba :P
                                          bo inaczej zabawy niema

Zamieszczone przez pegelmesser
                                          teraz w takim 120W UNiampie siedzi tez 1 tranzystor...
                                          tak, ale 150W ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X