Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

filmy do testowania kina domowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja od wielu już lat żeby się przekonać o "właściwym działaniu" nowego amplitunera wyciągam z szafki Master & Commander: The Far Side of the World czyli Pan i władca: Na krańcu świata
    Dźwięk z tego co pamiętam w DTS
    W pierwszych 10minutach filmu jest scena ataku na statek - wrażenie piorunujące ma się odczucie że ktoś nad tobą na pokładzie biega, strzały dosłownie z każdego głośnika osobno, scena przy troszkę większej mocy na kolumnach wbija dosłownie w fotel.
    Także polecam :]

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
      Mam pierwszą pozycje :)

Creative DVD-Audio Sampler Disc: płyta DVD Audio dołączana do kart muzycznych Sound Blaster Audigy 2. Zawiera 16 utworów z sześciokanałowym dźwiękiem (5.1) w formacie Advanced Resolution 24/96 (24 bity/96 kHz). Utwory podzielone są na cztery kategorie: Pop/Synth, Vocal/Acustic, Jazz i Classical.

Skomentuj

Ja polecam jak już ktoś prędzej Władca Pierścieni - lepszego filmu nie widziałem. Bardoz dobrze by się sprawdzało dźwięk w Matrix'ie oraz w Gladiatorze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          kolega sam stwierdzil ze malo co oglada z DVD i wygodniej z kompa puszczac wiec niedlugo dokupi kabelki... a z kompa to juz latwiej z takimi testami
          Osobiscie niewyobrazam sobie ogladania filmow na komputerze mimo posiadania 22calowego minitora. To poprostu mija sie sie z celem. Jedyen co uznaje to podpiecie lapka po hdmi do ampli.

A co to filmow/testow to polecam DTS DEMONSTRATION DVD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 itp.

A w szczegolnosci oczywiscie wspomany przeze mnie wczesniej krażek nr 4.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
            Osobiscie niewyobrazam sobie ogladania filmow na komputerze mimo posiadania 22calowego minitora
            ale przeciez nikt nie bedzie ogladal filmu na 15" lapku skoro na scianie wisza 42" :lol:

Skomentuj

Gladiator ma dla mnie najlepsze efekty dźwiękowe z filmow ktore lubie, dodatkowo Troja rowniez ma fajne efekty przestrzenne. W kinie pamietam jak ogladalem Lord Of The ring, chyba czesc 2ga tam były świetne przestrzenne efekty podczas bitew szczegolnie łuczników 9 efekt zblizajacej sie strzaly byl naprawde bliski rzeczywistosci ;-).

Skomentuj

A widział ktoś może "Dzień w którym zatrzymała się ziemia"?

Skomentuj

Mam ten film ale nie ogladam bo sciagnalem go w takiej jakosci ze idz pan w holere. Nie rozumiem komu sie chce przegrywac w tej jakosci filmy,przeciesz tego sie nie da ogladac.

Skomentuj

Fakt, niektorzy to naprawde ślepi i głusi a zajmują się ripowaniem filmów...

Ciekawe są filmy HD, polecam bo jakosc naprawde powala wszelkie dostępne formaty.

Skomentuj

Ja teraz tylko sciagam zgrywane z blueraya, coprawda 20-30GB na film ale jakosc jest.

Skomentuj

POLECAM film Deja vu - dobra realizacja dźwiękowa,i np. Zejście ,Oszukać przeznaczenie
                        Oczywiście wybieramy wersje oryginalną ,napisy polskie,z lektorem to szkoda oglądać nawet jeśli chodzi o dolby digital nie wspominając już o DTS

Skomentuj

Zamieszczone przez gzesejkb
                          POLECAM film Deja vu
                          Ten ze Szturem?

Skomentuj

również tak jak demolkaa helikopter w ogniu. Podoba mi się scena gdy helikopter spada mam wrażenie jakbym w nim siedział i się kręcił w koło....

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                              Zamieszczone przez gzesejkb
                              POLECAM film Deja vu
                              Ten ze Szturem?
                              Nie --tutaj masz trailer Deja vu

Skomentuj

Czaruję...
                              X