Dell i koniec kropka. Acer szajs na potege, reszta troche lepsza ale tez gowniana, no moze Toshiba i Asus jakos jeszcze trzymaja jakosc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Używany laptop - warto kupić?
Collapse
X
-
Przedewszystkim jakosc obrazu wyswietlanego(!). Kat widzenia, kolory itp. Wystarczy odpalic film w HD i Acer mieknie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez chicoPrzedewszystkim jakosc obrazu wyswietlanego(!). Kat widzenia, kolory itp. Wystarczy odpalic film w HD i Acer mieknie.
fakt, kąty ma kiepskie.
Zamieszczone przez chicoZastanawia mnie tez ile wytrzymaja zaczepy do trzymania matrycy.
Zamieszczone przez chicoDo tego mocno sie grzeje nawet podczas ogladania stron www.
Zamieszczone przez chicoPlastik z ktorego zrobiona jest cala obudowa wydaje mi sie, ze jest jednak gorszego gatunku.
Zamieszczone przez chicoSam bylem sceptykiem Visty ale wystarczylo poczytac troche literatury fachowej i miec sprzet dla niej odpowiedni i naprawde mozna wszystko ladnie poustawiac. Jedyne co mnie drazni to dosyc dlugi start w porownaniu do XP ale jest to do przezycia.
Zamieszczone przez Camel-* Acer - dwaj bracia kumpla kupili sobie po nówce sztuce, a trzeci lapek jest od kumpla. Wszystkie trzy na Turionie X2. W jednym padła tasiemka podswietlenia matrycy (po gwarancji), w drugim sieciówka aż w końcu cały lap (najpierw naprawa potem wymiana na nowy), w następnym znowu siecówka pada czy coś, trzeci jako tako się trzyma.
Zamieszczone przez Camel-Więcej doświadczenia z lapkami nie mam. Ale wiem na pewno, że będą kupował używane Delle. PS. Mój Dell rok temu kosztował tyle co matki nowy.
Zamieszczone przez pegelmesserDell i koniec kropka. Acer szajs na potege, reszta troche lepsza ale tez gowniana, no moze Toshiba i Asus jakos jeszcze trzymaja jakosc.
Może przejdźmy do konkretów ?
Zamieszczone przez Calebjak sie zajmujesz grafika,
Ale litości, tani lap = tanie komponenty, pozatym jak dla mnie lap jest z definicji przenośnym kompem i podłączanie go pod zewnętrzy monitor, oddzielną klawe i mychę robi z niego drogiego w stosunku do możliwości peceta z upsem...
Skomentuj
-
Acer sie znaczaco poprawil. To juz nie jest to co kiedys. Dlatego wlasnie wszystko sie okaze po jakims czasie uzytkowania. Poki co do prac, ze tak powiem domowych jest w zupelnosci wystarczajacy. Jesli mam byc szczery to kilka msc temu zalozylem podobny watek i rowniez polecono mi Dell'a. Poczytalem nieco roznych opinii na necie w tej kasie(tj. okolo 1k PLN) byl do wyboru uzywany Dell badz tez Acer 5220. Zaryzykowalismy i kupilismy Acera, poki co nie zawodzi. Bez zadnych pierdol tylko NOD32, przegladarka, pakiet Office i muzyka sprawdza sie wysmienicie. Ktos nawiazal do TouchPada, zgodze sie jest naprawde bardzo dobry, jesli nie najlepszy z jakim sie spotkalem. Lepszy od mojego w HP(u mnie zupelnie gladki, 'zintegrowany' wrecz z obudowa). Ogolnie jestem zdania, ze to byl jeden z lepszych zainwestowanych przeze mnie tysiacow zlotych. No moze wyprzedzaja go teraz m18wh+mdt29 ;- ))))
Skomentuj
-
Można to zrobić bez śladu kupując oryginalny kabelek do modułu bluetooth (około 10zł na allegro). Z jednej strony wpinasz do złącza (znajduje się mniej więcej pod touchpadem), a druga strona do modułu bluetooth. Jest nawet oryginalnie przeznaczone miejsce z taśmą dwustronną. Na elektrodzie jest o tym temat i ktoś nawet znaalazł oryginalne moduły też w śmiesznej cenie, gdzie wystraczy połączyć wspomnianym kabelkeim i gotowe.
Skomentuj
-
Siadłby mi ten 5220. Na allegro wypatrzyłem nowy, tylko że bez karty gwarancyjnej. Za to gwarancja rozruchowa jest na 30 dni. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=521422847
Skomentuj
-
2gb w lapie w tych czasach to raczej minimum, 1gb to już malutko niestety, nawet bawiac sie tylko w neta.
To nie wina grafy, która ma nawet spore możliwości, tylko niestety beznadziejnych sterów... Szlag człowieka trafia bo intel nie może wypuścić czegoś sensownego od 2 lat...
Shiver, jakich używasz ?
Skomentuj
-
znalazłem coś ciekawego :)
normalnie moduł bluetooth do acerka 5220 kosztuje tyle: http://acershop.pl/Wewnetrzny_Blueto..._5630-146.html
ale można też kupić takie coś: http://www.allegro.pl/item521195601_..._nowy_f_v.html
i do tego ten kabelek: http://www.allegro.pl/item514235546_...r_extensa.html
no i za 33zł mamy cały komplecik, chyba się skusze
Skomentuj
Skomentuj