Mam pytanie czy byłby ktoś w stanie wytoczyć aluminiową gałkę do potencjometru.Jeżeli tak to za ile?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gałka do potencjometru
Collapse
X
-
Ostatnio dla jednego z forumowiczów był robiony panel i gałka:
Z boku gałki jest mocowanie do potencjometru w postaci śrubki imbusowej 2mm.
Nie ukrywam, że najwygodniej jakby gałka miała średnicę 30mm.
Jeszcze jutro się dowiem, czy jest jeszcze materiał (alu).
Koszt materiał + robocizna hmmm..... 10zł/szt. Wydaje mi się, że to nie jest drogo szczególnie, że w np. TME mniejsze gałeczki tyle kosztują no i jeszcze trzeba płacić za przesyłkę 16zł. Ode mnie oczywiście wysyłka byłaby w postaci listu poleconego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210Ostatnio dla jednego z forumowiczów był robiony panel i gałka:
Z boku gałki jest mocowanie do potencjometru w postaci śrubki imbusowej 2mm.
Nie ukrywam, że najwygodniej jakby gałka miała średnicę 30mm.
Jeszcze jutro się dowiem, czy jest jeszcze materiał (alu).
Koszt materiał + robocizna hmmm..... 10zł/szt. Wydaje mi się, że to nie jest drogo szczególnie, że w np. TME mniejsze gałeczki tyle kosztują no i jeszcze trzeba płacić za przesyłkę 16zł. Ode mnie oczywiście wysyłka byłaby w postaci listu poleconego.
Skomentuj
-
Dobra, to ja mogę załatwić materiał + cięcie dość tanio ... co do kosztów to albo bym musiał do sklepu napisać maila, albo się tam przejechać ...
Sklep to hart-metale .. znajduje się w Krakowie, mają tanioszke :) za gałkę o średnicy 7cm ( klok alu ) zapłaciłem coś koło 7zł :) Tylko wtedy materiał kupował znajomy, który toczył ją .. Teraz znajomy nie ma czasu na zabawe niestety :/ a tokarkę ma i nawet umiejętności też :)
Skomentuj
Skomentuj