Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gałka do potencjometru

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gałka do potencjometru

Mam pytanie czy byłby ktoś w stanie wytoczyć aluminiową gałkę do potencjometru.Jeżeli tak to za ile?

witam o ile wiem to mozna kupic kawalek walka aluminiowego zalezy od dlugosci galki to kosztuje grosze ale gorzej z obrobka bys musial sie zglosic do jakiegos tokarza

Skomentuj

Poszukaj na alledrogo teraz patrzyłem nie ma nic ciekawego ale może się coś pojawić. No chyba ze chcesz gałkę na wymiar.

Skomentuj

No potrzebowałbym gałki o średnicy gdzieś 4cm.Ktoś by się tego podjął?

Skomentuj

ja bede toczyl sobie czesci do wzmacniacza ale w blizej nie okreslonej przyszlosci (brak kasy i czasu) wiec jak sie nie spieszy to moglbym i tobie cos wytoczyc...

Skomentuj

W bliżej nieokreślonej czyli za pół roku , rok?

Skomentuj

no raczej mialem zamiar po sesji jak sprzedam monitory... :roll:
              tylko ze moje alu lezy juz ponad 2 lata :mrgreen:

Skomentuj

siwy90, wysłałem Ci info na pw :wink:

Skomentuj

a nawet nie zauwazylem ze w zlym dziale.... przenosze

Skomentuj

jakby ktoś znał koszty to z chęcią wysłucham :)

Skomentuj

takero, siwy90, mam możliwość wykonania takiej gałki, ale może być problem ze średnicą. Po prostu ciężko mi będzie znaleźć wałek o średnicy większej niż 30mm.
                      A jeśli chodzi o koszty to czekam na propozycje:)

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                        takero, siwy90, mam możliwość wykonania takiej gałki, ale może być problem ze średnicą. Po prostu ciężko mi będzie znaleźć wałek o średnicy większej niż 30mm.
                        A jeśli chodzi o koszty to czekam na propozycje:)
                        pisze sie na 2 takie głeczki mogą byc nawet 20-30 mm

Skomentuj

Ostatnio dla jednego z forumowiczów był robiony panel i gałka:

Z boku gałki jest mocowanie do potencjometru w postaci śrubki imbusowej 2mm.
                          Nie ukrywam, że najwygodniej jakby gałka miała średnicę 30mm.
                          Jeszcze jutro się dowiem, czy jest jeszcze materiał (alu).
                          Koszt materiał + robocizna hmmm..... 10zł/szt. Wydaje mi się, że to nie jest drogo szczególnie, że w np. TME mniejsze gałeczki tyle kosztują no i jeszcze trzeba płacić za przesyłkę 16zł. Ode mnie oczywiście wysyłka byłaby w postaci listu poleconego.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                            Ostatnio dla jednego z forumowiczów był robiony panel i gałka:

Z boku gałki jest mocowanie do potencjometru w postaci śrubki imbusowej 2mm.
                            Nie ukrywam, że najwygodniej jakby gałka miała średnicę 30mm.
                            Jeszcze jutro się dowiem, czy jest jeszcze materiał (alu).
                            Koszt materiał + robocizna hmmm..... 10zł/szt. Wydaje mi się, że to nie jest drogo szczególnie, że w np. TME mniejsze gałeczki tyle kosztują no i jeszcze trzeba płacić za przesyłkę 16zł. Ode mnie oczywiście wysyłka byłaby w postaci listu poleconego.
                            to ja sie pisze na 2 szt

Skomentuj

nowy1, jutro dam znać jak z materiałem.
                              Najlepiej jakbyś zrobił jakiś rysunek. Może być nawet w paincie byleby było wiadomo jakie mają być pozostałe wymiary.

Skomentuj

Dobra, to ja mogę załatwić materiał + cięcie dość tanio ... co do kosztów to albo bym musiał do sklepu napisać maila, albo się tam przejechać ...

Sklep to hart-metale .. znajduje się w Krakowie, mają tanioszke :) za gałkę o średnicy 7cm ( klok alu ) zapłaciłem coś koło 7zł :) Tylko wtedy materiał kupował znajomy, który toczył ją .. Teraz znajomy nie ma czasu na zabawe niestety :/ a tokarkę ma i nawet umiejętności też :)

Skomentuj

co Wy na coś w stylu grupowego zamówienia ?

Skomentuj

co Wy na coś w stylu grupowego zamówienia ?
                                    A no w sumie można by, sam potrzebuję gałe ale z miedzi :)

Pytanie tylko do barta, czy jest możliwość toczenia wewnątrz .. do tego potrzebne są jakieś specjalne noże wewnętrzne, czy coś nie znam się dokładnie :P

Skomentuj

Hehe, nie ma tak lekko. Może być problem z materiałem.
                                      Zresztą jak napisałem wyżej jutro się dowiem ile takich gałek wyjdzie.

Skomentuj

bart210, robimy zbiorowe zamówienie, ja załatwiam materiał za cenę wysyłki do Ciebie ( podzielonej na wszystkich chętnych ), czyli wyjdą grosze i już

już piszę maila do hart-metali i spytam czy są jakieś zniżki itd.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X