Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gałka do potencjometru

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowy1.....................2 szt. 20 mm poprawiany rysunek
    cudny90..................1 szt.
    takero.....................2 szt

Skomentuj

nowy1, nie lepiej zrobić otwór fi 5 i nagwintować M6, później pręt który tak wchodzi też nagwintować i skręcić? Wtedy obejdzie się bez tej bocznej śrubki blokującej. A jak już chcesz blokować to nie śrubka tylko "robakiem" ;p

Skomentuj

nowy1.....................2 szt. 20 mm poprawiany rysunek
        takero.....................2 szt

Ja się wypisuje ... jak dla mnie 35mm to za mało

Skomentuj

Zamieszczone przez vicher
          nowy1, nie lepiej zrobić otwór fi 5 i nagwintować M6, później pręt który tak wchodzi też nagwintować i skręcić? Wtedy obejdzie się bez tej bocznej śrubki blokującej. A jak już chcesz blokować to nie śrubka tylko "robakiem" ;p
          mi to nie przeszkadza nie beda widoczne z tyłu obudowy to regulacji Biasu w wzmacniaczu lampowym

Skomentuj

nowy1 i takero poczekamy do niedzieli. Jeśli nikt się więcej nie dopisze to skontaktuje się z wami na kiedy gałki byłyby zrobione.
            Prosiłbym również o cierpliwość, jeśli nie umielibyście się ze mną skontaktować. Niestety pracuje 6-7 dni w tygodniu od 7-8 do 16-18 także w razie jakichkolwiek pytań piszcie na pw lub najlepiej na gg :wink:

Skomentuj

znacie może jakiś inny sposób zamocowania takiej gałki do potencjometru? też chce sobie wytoczyć taką a nie mam pomysłu jak to zamocować, nie widzi mi się rozwiązanie z małym imbusem

Skomentuj

ja galeczki wezme tez, na dniu rozrysuje co mnie interesuje

Skomentuj

damiani, to zalezy jak i gdzie bedziesz mocowal potencjometr. jezeli to jest klasyczny potencjometr na wielowypuscie to mozesz zrobic wiekszy otwor w galce i wkleic tam jakas mniejsza plastikowa - ja tak robie z wlacznikiem.
                  jak dasz potencjometr z tylu, jak np irek montuje do uniampa, to mozesz montaz przedluzki zrobic w srodku obudowy wiec juz tego nei bedzie widac

Skomentuj

A może taki montaż? Można dać krótszą "przedłużkę" i do tego zastosować łożysko nawet :)

http://cudny.ovh.org/include/fotki/uni5.jpg

Przedłużka jest wklejona w gałkę ( w gałce dziura ) dwuskładnikowym klejem DISTAL.

Skomentuj

Panel i pokretlo od barta. Troche widac palce itd :P.. ale to fotka robiona na szybko :)..

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                        nie widzi mi się rozwiązanie z małym imbusem
                        użyj tzw "robaka" wkręt dociskowy

pod gwint M3 starczy, schowa się cały jak na obrazku w poście @up

Skomentuj

ale dziurka zostanie :roll:

Skomentuj

W ogole to polecam potki Pihera :P.. kupilem log 25k stereo do mojego lma.. i zrzucilem wzmacniacz z biurka po montazu :P... patrze .. galka uwalona.. wyrwana. Po dokladnych ogledzinach okazalo sie ze galke mozna spokojnie demontowac.. wyciagamy i wkladamy z powrotem lekko zaskakuje :).. nic sie nie zniszczylo

Skomentuj

panowie, moze takie rozwiązanie:

Gała zdobyczna z jakiejś unitry, grube aluminium, w srodek wklejona plastikowa wkladka z otworkiem na potencjometr.
                              Można by wykorzystać srodki z najtańszych plastikowych nakładek na potencjometry ze sklepu elektronicznego.
                              Szybki montaż i nie ma otworu na imbus.

Skomentuj

Niezłe to rozwiązanie tam są wypustki ale jak użyło by się jakiegoś dobrego kleju to mogło by wytrzymać.

Skomentuj

żywica zwykła starczy

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
                                    Gała zdobyczna z jakiejś unitry, grube aluminium, w srodek wklejona plastikowa wkladka z otworkiem na potencjometr.
                                    Można by wykorzystać srodki z najtańszych plastikowych nakładek na potencjometry ze sklepu elektronicznego.
                                    Szybki montaż i nie ma otworu na imbus.
                                    bardo dobre rozwiazanie... odizolowanie potka fajna sprawa czasem:P

Skomentuj

a jak wspomnialem o tym wyzej to jakos nikt tego nie doczytal... :P

Skomentuj

bo to Ty pisales :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          a jak wspomnialem o tym wyzej to jakos nikt tego nie doczytal... :P
                                          Zdjęć nie dałeś :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X