No wiesz zamiast frezu zamontowac koncowke i z predkoscia 20 tysiecy obrotow jechac po wkrętach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio to takie porownanie ze zamiast przeznaczac 100 zl na wkretarke ( majac wiertatkę) lepiej korzystac w wiertarki do wkrecania a stowke przeznaczyc na frezarkę ;-)
Ale co ma napięcie akumulatora do siły wkręcania? Te wszystkie marketowe wkrętarki z 18 V aku mają po 10 Nm. W pracy mamy wkretarke AEG 14,4V która ma ponad 60 Nm.
Z tanich szlifierek oscylacyjnych polecam MacAllistera z castoramy. Dużo lepsza niż zielony Bosch którego miałem wcześniej i który padł zaraz po upływie gwarancji.
Święty, ale ja niemam nawet dobrych srubokretow co i tak sa koszta wiec wkretarka to minimum ktore kupie, wiertarki tez niemam,no,reczna mam ale juz wyroslem z tego :P
wyzynarki uzywalbym tylko do otworow pod glosniki bo prosto to tym sie pociac chyba nieda plyt,a nawet jesli to skads je trzeba miec wiec pociete plyty i tak z castoramy...
nie lepeij kupic frezarke taka do 250zl ktora bede mogl wycinac lepiej nawet dziury i frezy robic?
[ Dodano: 2009-01-31, 11:16 ] dj_zibi, niestety ale dewalt jest poza moim zasiegiem...
Tasior pomysl o wyrzynarce z Selgorsu Renner, taka blado zielona jak Bosh. Sprzet naprawdę bardzo fajny mam model mocniejszy 550-600W i do tej pory wycinałem nia wszystkie otwory naprawdę fajnie sie tym pracuje i kosztuje 50-60zł.
Wydaje mi sie ze sprzet marketowy równiez dzieli sie na gorszy i lepszy, akurat mam i szlifierkę kątowa i wyrzynarkę Renner i do jednych kolumn na poł roku wystarcza. trzeba pamiętać by nie brac najsłabszych a modele "mocniejsze".
bardziej jestem chetny jednak na ta frezarke zamiast wyzynarke bo i tak tylko otwory i frezy mi sa potrzebne a ewentualny otwor pod kwadratowy terminal zrobie tym padlem co mam...
czy warto w ogole zastanawiac sie nad tymi frezarkami?
Tasior, tym BOSCHem POF frezowałem otwory pod głośniki w moich kolumnach ... Po prostu cudo :) jak dla mnie Pracowałem w życiu dwoma frezarkami .. właśnie tą i einhellem - oczywiście BOSCH o niebo lepszy :) wart tych 280zł :)
Tasior szlifierka kosztuje coś koło 150 zł. Można założyć zwykły papier jak i taki na rzepy. Ludzie polecają też wkrętarkę tej firmy, ale osobiście nią nie pracowałem.
pegelmesser, skiLLa czy skiLa ? czy ktoras z firm jest podrobka drugiej czy ludzie sie poprostu myla? w podobnej cenie widze wkretarke skiLa zcala masa akcesoriów i walizka,co mi bardzo sie podoba lecz 1 aku i 9,6V.
a może zamiast kupowac wkrętarkę to użyć zwyklej wiertarki?? sam swego czasu stosowałem wiertarka + końcówki od śrubokręta.
no litości :P
zaraz się okażę że wkręty to się najlepiej młodkiem wbija :P
bez przesady:) zresztą pomysł sprawdzony przeze mnie także ...
poza tym rozmawiamy o sprzęcie rzadko używanym a nie "wole roboczym" tasior jak chce to może wydac i 1000 zł na wkrętarkę, żeby sobie raz na ruski rok coś wkręcić. osobiśącie wolałbym użyć wiertarki niż wydawać kupę kasy nie wiadomo po co i na co
poza tym rozmawiamy o sprzęcie rzadko używanym a nie "wole roboczym" tasior jak chce to może wydac i 1000 zł na wkrętarkę, żeby sobie raz na ruski rok coś wkręcić. osobiśącie wolałbym użyć wiertarki niż wydawać kupę kasy nie wiadomo po co i na co
wkrętarki używa się niemal codziennie, a dajmy na to frezarki parę razy do roku , więc nie wiem co tu jest rzadko używanym sprzętem
sorki kurde nie przeczytalem calego tametu do końca myślałem, ze tasior ma wiertarkę., ale skoro nie ma to pewnei, ze wkrętarka lepsza. a tak na marginesie co Ty takiero robisz wketarką codzienie?
Skomentuj