Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaka wkretarka do max 150zl nowa? allegro.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skil to nie podroba Boscha. Bosch to OEM skila poprostu.
    http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0

Co do Boschy to kiedys sie naczytalem sporo i wyszlo na to ze np. modele zielone i niebieskie roznia sie tlyko .. kolorem obudowy i cena bo w srodku identyko, te same numery ID częsci itp...

Skomentuj

pegelmesser co to znaczy OEM Skila?

Skomentuj

http://pl.wikipedia.org/wiki/OEM

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          zaraz się okażę że wkręty to się najlepiej młodkiem wbija :P
          no przecież wiadomo, że wbity wkręt trzyma lepiej od najlepiej wkręconego gwoździa :wink:

co do boscha i skila to wystarczy isc do marketu i złapać za jedno i drugie urządzenie by stwierdzić co jest lepsze. nie trzeba do tego żadnej filozofii dorabiać.

zielone i niebieskie bosche maja duzo różnić. niebieskie są wyraźnie przystosowane do pracy natomiast zielone do majsterkowania. mają inaczej rozwązane chlodzenie silnika, ochrone przed pyłem, zabezpieczenia termiczne itp. osobiscie mam juz troche sprzetu boscha wlasnie zielonego (wyzynarka, frezarka, mala szlifierka katowa, szlifierka tasmowa, strug elektryczny, szlifierka oscylacyjna) pracuje sie nimi bardzo przyjemnie i na domowe majserkowania jest ok. ostatnio kupilem na allego w dobrej cenie niebiskiego boscha duża szlifierkę i roznica w technologii jest.

akurat wkrętarka jest narzędziem które używa się bardzo czesto. na początku nie widziałem dla niego zastosowania ale jak juz sie pojawilo w domu to używa się go do wszystkiego i nie wyobrażam sobie majsterkowania bez dobrej wkretarki. tu warto zainwestowac w lepszy sprzet.

reszta parku maszynowego to już kwestia tego jak często dane urządzenie będzie używane. nie ma sensu ładowac się w wydatki jeżeli po jednym użyciu ma wylądować w szafie. dobrze jest zakupy rozłożyć w czasie, wtedy tak nie bolą :smile:

Zamieszczone przez Święty
          a może zamiast kupowac wkrętarkę to użyć zwyklej wiertarki?? sam swego czasu stosowałem wiertarka + końcówki od śrubokręta.
          wiertarka nie ma regulowanego sprzęgła w związku z czym ciężko jest dokręcać dokladnie wkręty i łatwo zerwać gwint w materiale lub ukręcić wkręt.

Skomentuj

Czyli jak OEM to nie warto przepłacać:)

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
              zielone i niebieskie bosche maja duzo różnić.
              Ale sa tez takie ze sa identyczne.Niestety.

Skomentuj

sorki kurde nie przeczytalem calego tametu do końca myślałem, ze tasior ma wiertarkę., ale skoro nie ma to pewnei, ze wkrętarka lepsza. a tak na marginesie co Ty takiero robisz wketarką codzienie?
                primo - nick
                secundo - zwykle wkrętarka służy do wkręcania i wykręcania , rzadziej do wiercenia w drewnie ewentualnie.

Skomentuj

zwykle wkrętarka służy do wkręcania i wykręcania , rzadziej do wiercenia w drewnie ewentualnie.

To po co produkuja wkretarki z udarem i dwubiegowe?

Skomentuj

a może zamiast kupowac wkrętarkę to użyć zwyklej wiertarki?? sam swego czasu stosowałem wiertarka + końcówki od śrubokręta.
                    no litości :P
                    zaraz się okażę że wkręty to się najlepiej młodkiem wbija :P
                    Lepiej wkręta wbić niż gwożdzia wkręcić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                      zwykle wkrętarka służy do wkręcania i wykręcania , rzadziej do wiercenia w drewnie ewentualnie.

To po co produkuja wkretarki z udarem i dwubiegowe?
                      tutaj kluczowe było słowo "zwykle" ;]

Produkować mogą, ale taniej i lepiej jest kupić wiertarkę zwykłą sieciową i długi przedłużacz, ew przetwornicę do aku niż taką dobrą wkrętarkę.

Skomentuj

http://allegro.pl/item537161356_blac...regulacja.html
                        http://allegro.pl/item537136409_blac...wyprzedaz.html

juz kupione,moze jeszcze skusze sie na frezarke tez z BD podobna do tego boscha,od osoby od ktorej kupilem wkretarke i szlifierke liczac na rabat/zestaw akcesoriow czy cos gratis.

Skomentuj

Produkować mogą, ale taniej i lepiej jest kupić wiertarkę zwykłą sieciową i długi przedłużacz, ew przetwornicę do aku niż taką dobrą wkrętarkę.
                          Racja ale czasem potrzeba w betonie cos powiercic gdzie nie ma sztrumu.. Sam mam ponad 10lat taką http://allegro.pl/item538676989_wkre..._2_okazja.html i nie narzekam - poza akumulatorem - nowy ponad 200zl. Co ona juz przeszła...

Skomentuj

pegelmesser, a ogniw samych wymienić nie da rady ?

Skomentuj

Mozna, rownie nieoplacalne. No i upierdliwe bo tzreba by zgzrewac blaszki łaczace je.

Skomentuj

pegelmesser, a ogniw samych wymienić nie da rady ?
                                Mógłbyś coś wiecej na ten temat???
                                Mam 2 wkretarki: metabo i niebieskiego boscha z padnietymi aku /po 2 na wkr./
                                Aku do boscha ok 200pln x2 wiec nieopłacalne a do metabo niedostepny.
                                Z tego co sie orientowałem to ogniwa sa po ok 10 pln. Czy nie można by było kupić w markecie aku za 40pln/jakieś marketowe topexy/ i przełożyć ogniwa???

Skomentuj

Jeśli einhell to tylko nie z żółtej serii,bodaj bavaria,godna zainteresowania jest seria ciemno zielona,prawie szara,mam 2 szlifierki kątowe i nie narzekam.Choć urządzenia akumulatorowe to zupełnie inna bajka,nie liczył bym na rewelacje w jakości baterii w urzadzeniu za 100-150 zł i jeszcze w sytuacji gdy te baterie są dwie...
                                  B&D jakością baterii zabije einhlla i inne marki marketowe,mam 5 letnią taką wkretarkę i wiem co mówię,ponadto B&D to nic innego jak DeWalt w wersji dla amatorów,w tej chwili,od kilku lat,lider w dziedzinie elektronarzędzi a szczególnie tych akumulatorowych,nawet Hilti "wysiadło" o nędznym chińskim Boschu nie wspominając.
                                  Obecnie mam na stanie zajebistą wkrętare DeWalta,3 biegi,udar,i biada ludkom ze słabą ręką,ta maszynka to nie zabawka,trzeba dobrze w łapie trzymać bo może kuku zrobić,jak mnie dziś zresztą Co prawda cena odstrasza-1500 netto ale AEG czy Metabo na przykład już totalnie przegina z cenami oferując podobny poziom.
                                  Hitachi,kiedyś chciałem tym handlować,szybko przestałem,produkty z Irlandii w miarę ok (szlifierki kątowe 230mm),reszta to szit z chinolandii.Wykonanie efektowne ale nie efektywne.
                                  Moim zdaniem każdemu rozsądnemu amatorowi pozostaje B&D,solidnie wykonany i w miarę niezawodny.A że bateria 12V kosztuje 160 zł,sorki ale to nie "paluszki" w kiosku.Coś za coś.
                                  A jak to mało pozostaje Feestool,maszynki nie do zajechania,i to pod kątem stolarki.Tylko te ceny,he,he :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                    Metabo na przykład już totalnie przegina z cenami oferując podobny poziom.
                                    Co do tego się nie zgodzę bo nawet Makita wysiada przy metabo wiem bo jestem dekarzem i na co dzień używam wiertarek wkrętarek i szlifierek kątowych tych firm co do boscha czy B&D to są dobre ale pomajsterkować w domciu.

Skomentuj

kupilem ta BD z drugim aku i walizka za cos ok 185zl i szlifierke tez bd ale odebralem w sklepie model nizszy bez regulacji oscylacji/predkosci za 105,mam sie tam zglosic i pomyslimy co zrobic z tym choc pewnie zwrot czesci kasy bo juz uzywalem jej.

pracuje mi sie calkiem dobrze,szybko, choc przy dluzszym wiertle widac jak bije nieco,i nie jest zadobrze wywazona-jak postawie ja na aku bardzo latwo sprawic nawet przypadkiem ze sie przewroci do przodu.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                                        nawet Makita wysiada przy metabo
                                        Makita była dobra w okresie kiedy i Bosch szczycił się jakością.
                                        Zeszły rok,Interchemall,wiertło choinkowe od 4 do 20mm,profil metalowy o ściance 3mm.Łepek z makitą nie nadążył baterii wymieniać i tak się nie przewiercił do wymiaru 16mm co ja sobie spokojnie starym DeWaltem 12V zrobiłem kilkakrotnie.Potwierdza się to zresztą niemal seryjnie na innych inwestycjach,średni młotek udarowy Makity różni się tylko kolorem i napisem od starej i leciwej konstrukcji Boscha,Makita to jedna z marek uderzających w cięcie kosztów,sorki ale na tych gratach zęby zjadłem.I nie będę tu opowiadał jak to sie Bosch z Hilti podzielił linią produkcyjną w chinach,miesiąc czerwone,miesiąc niebieskie...Z europejskich marek na szczycie jakości pozostaje AEG i Metabo i z deka goni ich Milwakie czy jak tam sie pisze,ale ceny dla szaraka są przerażające.
                                        Tasior, myślę że dokonałeś najrozsądniejszego wyboru i będziesz długo zadowolony,przewracankami się nie stresuj,to norma,aku to nie stand dla wkrętary :wink:

Skomentuj

Nie będę zakładał nowego tematu tylko tu zapytam :razz: Też chcę zakupić wkrętarkę z tym że mam na ten szczytny cel ok 250zł... Możecie podać kilka propozycji? :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X