Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] nowa puszka do 1000zl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja tez bym wzial GF 8600GT zamiast tej karty ATI. Nie jestem fanem zadnej z tych firm, i nie warto na to zwracac uwagi, ale w tym zakresie akurat GF sa wedlug mnie lepsze. Inne elementy w tym zestawie troche slabe, ale lepszych sie nie da jezeli sie chce kupic karte graficzna, a zintegrowana do gier sie zupelnie nie nadaje. Troche mi sie nie podoba zasilacz w tej obudowie, zamienilbym przynajmniej na jakiegos feela. Nie wiem czy jest sens kupowac dysk 160GB w tej cenie, kiedy na allegro (w dobrych sklepach tez bardzo podobnie) za 190-215zl mozna kupic 500GB Seagate z 5 letnia gwarancja.

Edit: Co to sklepu to ostatnio skladalem znajomemu komputer, a wczesniej tez rozne rzeczy kupowalem i bardzo polecam proline.pl. Szybka wysylka, profesjonalna obsluga, dobre ceny.

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
      ceny w tym sklepie co podałeś w pierwszym linku są chore, ale sam zdecydowałeś
      chce kupic na miejscu w sprawdzonym sklepie i nie miec w przyszlosci problemow z ewentualna gwarancja niz sie bawic... no chyba ze uda sie trafic wszystkie czesci w gwarancji door-to-door

Skomentuj

Pawel S., Ale czy warto dopłacać tyle kasy? Bo ceny są naprawdę nieciekawe. Zasilacz to w dzisiejszych czasach podstawa nienawidzę FEEL'a, ale niestety ciężko dostać coś lepszego w tej cenie (Fortona pewnie nie ma).

Skomentuj

wejdź na tą stronę jest wszystko czytelnie opisane http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=66120

a tani sklep internetowy i ,,pewny'' to http://www.agito.pl/komputery/podzespoly-pc.66.M.html

Skomentuj

Oczywiście lepiej zakupić dwie kości bo niby ma się tego duala,
            chwyt marketingowy, nic pozatym, tyle że taniej 2x1 kupić.
            Co do dysku to polecam Barracuda 250 GB 7200 SATA2 16MB
            w tych czasach zupełnie nieopłacalny zakup , bo 500 niewiele droższe,a 2 x większe.
            Zamieszczone przez dj_zibi
            No i takero wyjasnił. Tylko karta takero nie ta cena, chyba ultra tanio bedzie 8600GT.
            8600gt niedawno za 100zł kupiłem
            Wiesz, jak dobrze kupisz resztę to i na grafę dobrą starczy.
            dj_zibi, Jeżeli porównamy C2D np. z Athlonem 6000+ to wiadomo co wygra (miałem więc wiem).
            co miałeś ?
            Zamieszczone przez Pawel S.
            chce kupic na miejscu w sprawdzonym sklepie i nie miec w przyszlosci problemow z ewentualna gwarancja niz sie bawic... no chyba ze uda sie trafic wszystkie czesci w gwarancji door-to-door
            tyle że z gwarą to i tak do sklepu nie idziesz... ;]
            czyli nowe athlony to nic ciekawego?
            zupełnie.

[ Dodano: 2009-01-31, 22:05 ]
            dj_zibi, Jeżeli porównamy C2D np. z Athlonem 6000+ to wiadomo co wygra (miałem więc wiem).
            ehe...
            http://hwbot.org/hardware.compare.do...571_1&id=978_1

Skomentuj

osobiście pracowałem na AMD 5600/6000+ w domu miałem e2160@3333MHz, wczoraj dostałem E5200 działa nominalnie na 3,3GHz(max 4,1) i oba sa lepsze niestety a sa to zwykłe Dual Core, pracuje tez na E8400 i ten juz zamiata dość poważnie. Proszę nie mów ze AMD w tym segmencie jest lepsze bo wychodzi ze jesteś fanatykiem.

Skomentuj

takero, Chwyt marketingowy - zgodze się, ale jeżeli ktoś kocha benchmarki to już "dużo" daje. - Prosiłbym, abyś nie cytował moich wypowiedzi do przecinka, ponieważ jak zauważyłeś napisałem o tym, że dużo to nie daje więc...
                Jeżeli już mówimy o dyskach ponad 500GB to chciałbym zauważyć, że w tym roku wyszła nowa Barracuda 12 warto o niej przeczytać. takero, C2D to nie jest celeron. Porównywałem A6000+@ 3800MHz do E7300@xxxx (na razie doszedłem do 4500MHz ponieważ płyta mnie ogranicza... ale nie o tym temat).
                Z gwarancją możesz iść do sklepu (jest to wygodne, gdyż spisujesz protokół i nie martwisz się przez określony czas i masz sprzęt). Możesz również otrzymać sprzęt zastępczy jeżeli ładnie porozmawiasz.

Skomentuj

kurcze, najtańsze z oferty E1200, które nie jest nawet C2D rozwala tego 6600, a w najgorszym przypadku jest porównywalne :P

[ Dodano: 2009-01-31, 22:25 ]
                  ale jeżeli ktoś kocha benchmarki to już "dużo" daje
                  masz coś na obronę tego argumentu czy mam sobie kości poprzekładać i udowodnić jak jak bardzo jest to chwytem ? ;]
                  Z gwarancją możesz iść do sklepu (jest to wygodne, gdyż spisujesz protokół i nie martwisz się przez określony czas i masz sprzęt). Możesz również otrzymać sprzęt zastępczy jeżeli ładnie porozmawiasz.
                  mhm, i wtedy czekasz 28 dni roboczych czy nawet tak jak ja ostatnio 31 i to od czasu w którym oni to wyślą do serwisu, a nie kiedy Ty oddasz do sklepu ;]
                  C2D to nie jest celeron. Porównywałem A6000+@ 3800MHz do E7300@xxxx (na razie doszedłem do 4500MHz ponieważ płyta mnie ogranicza... ale nie o tym temat).
                  celeron ? jaki znów celeron ?
                  BTW :

GRATULACJE !!
                  Właśnie pobiłeś rekord świata na tym procu !
                  Do tej chwili wynosił on
                  1. CPU-Z - 4144.57 mhz

Skomentuj

takero, yyy w grach lepiej wypada A6000+od E1200, który jest głównie konkurencją dla Semprona czyli dla słabszego brata Athlona, a o 6600 nie słyszałem (może jestem do tyłu).

Skomentuj

mowa była oczywiście o 6000.

Skomentuj

Jeżeli nie rozmawiałeś z rzecznikiem praw konsumenta to możesz sobie dać czekać tak długo na sprzęt.
                        A co do rekordów to chyba nie wiesz co to jest E7300, i nie wiesz, że E1200 to jest celeron, a dokładnie Intel CELERON DUAL CORE E1200.
                        Myślałem, że moderator wykaże się większą wiedzą na temat komputerów niż się naśmiewać z czegoś co nie wie co pisze, albo ja jestem zmęczony 12 godzinnymi wykładami na uczelni.
                        Proszę przeanalizować ostatnie posty. Ja idę zaraz spać, ponieważ jutro dalej rzeźnia na uczelni.

Skomentuj

KIVLOV, sam przeanalizuj swoje posty i moje odpowiedzi bo widzę żę do moich gratulacji nijak sie nie odniosłeś :)

E1200 to jest celeron, a dokładnie Intel CELERON DUAL CORE E1200.
                          szczerze mówiąc nawet nie pamiętał czy to celek czy nie, dual core po prostu, no ale to jeszcze lepiej skoro Twojego flagowego 6000 zwykły celek rozwala ;]

A co do rekordów to chyba nie wiesz co to jest E7300
                          Myślałem, że moderator wykaże się większą wiedzą na temat komputerów niż się naśmiewać z czegoś co nie wie co pisze,
                          Wybacz, ale ja tu nikogo nie ośmieszam ani nic z tych rzeczy, napisałeś że robisz 4,5 ghz (pewnie jeszcze na powietrzu?), a ja Ci pokazuje żę rekord świata to z grubsza 4,1 ghz niby też nie na czymś specjalnym bo na suchym lodzie ... Bez obrazy, ale tutaj nikomu niczego wypominać akurat Ty nie powinieneś, a jeśli się mylę to pokaż gdzie są braki w mojej wiedzy, poza tym że nie nazwałem e1200 celeronem, tak jakby to miało znaczenie...

Skomentuj

Karta graficzna: http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=18092&idk=-1 z czystym sumieniem, dobry wybór cena/wydajność, są recenzje tej karty.
                            pamięci: http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=13057&idk=37 sam mam i wiem, że dobre.
                            szukaj procka z jednym rdzeniem, według mnie bardziej się opłaca przy niższym budżecie. I wybrałbym Athlona jakiegoś tutaj. Ale mały wybór...lipa.

dyski twarde oczywiście tylko na SATA II i znalazłem dwa warte uwagi: http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=15277&idk=3
                            http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=18622&idk=3
                            z tym, że barracuda jest o znacznie szybszy od Samsunga, ale pojemnością też się różnią sporo, wybór dla ciebie.

Wszystkie podzepoły były wybierałem na podstawie testów jakie oglądałem w necie kiedy kupywałem swojego nowego kopma i są dobre. Ale cenowo jak tak patrzę to moze wyjsc ponad 1000zł, no cóż poniżej tej półki nie znam się już na sprzęcie :)

[ Dodano: 2009-01-31, 23:50 ]
                            zasilacz Modecom starczy jakiś 400W max, może nawet 350W

Skomentuj

Zamieszczone przez Łyszka
                              Hmm, myślisz czy zgadujesz?
                              Wiem :cool: ze 2 m-c temu za to dałbym jakieś 20% mniej :lol:

W dobie kryzyzu nie wiem czy taki zakup jest opłacalny :neutral:

Zamieszczone przez El_liero
                              ej no bez przesady to najgorsze gówno jakie moze istniec. Od zasilacza wiele zależy, stabilność np. Nie wiele osób o tym wie. A potem się dziwią ze są jakieś problemy.

Skomentuj

Panowie troche spokoju :) Pawel polecam stronke www.benchmark.pl jest tam kupa testow czesto podzielonych na przedzialy cenowe. Ja powiem ze jak komp ma byc do grania/mp3/ internet to nie ma co sie "spuszczac".

Kiedys mialem kompy po 5-6k zl a teraz pracuje na lapku z celeronem m420 i 1,5gb pamieci.

Ostatnio zlożylem budżetowego kompa zza grosze. Athlon 64 +3000/ 2GB ddr/ radeon 3650 agp dysk na IDE 200 GB i chlopaczek z powodzeniem gra w gta4, nfs:ug czy cod:wow ale ty nie mozesz sobie pozwolic na uzywki z allegro :P

Faktem jest ze nie w najwyzszych rozdzilczosciach ale 1024/768 mozna grac przy sredio wyzszych detalach.

Skomentuj

Zamieszczone przez vicher
                                  ej no bez przesady to najgorsze gówno jakie moze istniec. Od zasilacza wiele zależy, stabilność np. Nie wiele osób o tym wie. A potem się dziwią ze są jakieś problemy.
                                  niewiem dlaczego ciagle na nie narzekacie skoro on mi trzyma najdluzej z tych co mialem...

nie koniecznie chodzi mi o super sprzet bo brat i tak obecnie grywa w starsze gry bo takie mu sie podobaja... moze z nowszych to GTA4 wlaczy (nawet tego na oczy nie widzialem :lol:)

a co do gwarancji - to niby gdzie mam czesci oddawac ja nie do sklepu lub przesylka do dystrybutora?
                                  w koszalinie jest ogolnopolski serwis plyt glownych ASUS. no i co z tego skoro nie moge im od tak zaniesc plyty tylko musze wyslac kurierem do warszawy a z warszawy przysla to spowrotem do koszalina :P

jak znajdziecie mi takie czesci zeby byla gwarancja w systemie door-to-door na wszystko to biore. oczywiscie pomijam drobiazgi ktore raczej sie nie sypia typu ram

Skomentuj

pamięci: http://www.shift.sklep.pl...id=13057&idk=37 sam mam i wiem, że dobre.
                                    litości...
                                    szukaj procka z jednym rdzeniem, według mnie bardziej się opłaca przy niższym budżecie. I wybrałbym Athlona jakiegoś tutaj. Ale mały wybór...lipa.
                                    j.w.
                                    o zasilaczu już pisałem...

niewiem dlaczego ciagle na nie narzekacie skoro on mi trzyma najdluzej z tych co mialem...
                                    Paweł, ale nie zapominaj o tym że piszesz o modelu sprzed paru lat !
                                    Mi ostatnio padł jeden, 2 tygodnie po skończeniu gwary - pewnego dnia po prostu chciałem włączyć kompa i nic , zero reakcji , wyjąłem zasilacz, włączyłem i zmierzyłem napięcia - zero , więc otworzyłem , okazało się żę bezpiecznik spalony, wlutowany był na stałe więc dolutowałem równolegle drugi taki sam i to co zobaczyłem warte było każdej kasy - wszytko zaczęło iskrzyć niczym zimne ognie w święta :)
                                    Na szczęście reszta kompa przetrwała...

www.ceneo.pl :P

Skomentuj

takero, powiedz mi gdzie Celeron E1200 bije w grach A6000+? A co do moich 4500Mhz to robię na WC, a i nadal chyba nie wiesz co to jest E7300 :) A Rekord świata 4,1Ghz to nie wiem dlaczego porównujesz do E7300? Ogólnie rekord świata to coś koło 8Ghz.
                                      Zamieszczone przez takero
                                      celeron ? jaki znów celeron ?
                                      To teraz już wiesz, że E1200 to jest Celeron.
                                      Mam nadzieję
                                      Wybacz, ale ja tu nikogo nie ośmieszam ani nic z tych rzeczy,
                                      Jako moderator czujesz się pewnie co? Twoja wiedza nie jest aktualna z zakresu PC więc wybacz, że nie zgadzam się z Twoimi wypowiedziami.

Zamieszczone przez SIWY MAREK
                                      wejdź na tą stronę jest wszystko czytelnie opisane http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=66120
                                      Naprawdę warto przeczytać - trudno coś naskrobać za mniej więcej 1000zł coś lepszego (nowego).

Skomentuj

powiedz mi gdzie Celeron E1200 bije w grach A6000+?
                                        tu ?
                                        http://hwbot.org/hardware.compare.do...571_1&id=978_1

A co do moich 4500Mhz to robię na WC, a i nadal chyba nie wiesz co to jest E7300 :) A Rekord świata 4,1Ghz to nie wiem dlaczego porównujesz do E7300? Ogólnie rekord świata to coś koło 8Ghz.
                                        więc tak:
                                        -mam p5k pro, p5k, p5ld2 se i commando(tą ostatnią z dziesiątkami vmodów i innych tweaków) , z proców e1200, e2180, e6400, e8400 i celka conroe L 420 , ale masz rację - nie , nie wiem co to jest e7300 ROTFL
                                        -na 6000+ WR to 4g5, na 7300 5g5, już sam nie wiem o którym procku teraz piszesz, bo wpierw jarzysz się 6000+ który jest kiepski, potem piszesz żę masz e7300 na WC.

Zasadniczo to jesteś krok od obrażania mnie, a na to nie pozwolę więc lepiej się zastanów co robisz.

Skomentuj

KIVLOV napisał/a
                                          powiedz mi gdzie Celeron E1200 bije w grach A6000+?
                                          tu ?
                                          http://hwbot.org/hardware...1571_1&id=978_1
                                          No rzeczywiście dużo tutaj testów gier hahaha

Co do rekordów to dlaczego się śmiejesz z moich 4,5Ghz na E7300 i ciągle krzyczysz, że rekord to 4,1Ghz? Każdy mój procesor był chłodzony woda A600+ również. Porównywałem E7300 i AMD i stwierdziłem, że Intel jest szybszy, ale porównywanie E1200 z A6000+ do gier to chyba nieporozumienie.
                                          Jeżeli to co piszę Cię obraża to czy ja również nie powinienem się obrazić, że ciągle piszę prawdę, a Ty od paru godzin wiesz jak się nazywa procesor, który ciągle promujesz i śmiejesz się z moich wyników...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X