Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rok 2012, nauka a s-f, kosmos, paranormal itp itd

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mor den siur
    Żeby uzmysłowić wam o co chodzi, powiem, że za kilka lat w Polsce zagrożony wyginięciem może być... WRÓBEL
    to wcale nie jest takie fikcyjne - ja naprawde ich widuje coraz mniej a wcale nie mieszkam w wielkim miescie (podobno jest to najbardziej zielone miasto w polsce )

Skomentuj

podobno jest to najbardziej zielone miasto w polsce
      A ja myślałem, że Wrocław jest najbardziej zielonym miastem w Polsce :P

Sam mieszkam na wsi i codziennie obserwuję sobie przez okno Sikorki, jak sobie jedzą słoninkę Tzn teraz już zjadły wszystko :P

Przeglądam sobie właśnie ten serwis www.sm.fki.pl i nawet niektóre rzeczy ciekawe, ale niektóre to po prostu śmiać mi się chce :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
        hmmm co do 2012 to jeszcze słyszałem teorie o zamianie biegunów magnetycznych kuli ziemskiej, a to już kilka razy się zdarzało , reszte tej tej teorii można sobie odpowiedzieć co mogło by się wtedy stać :/
        jedna z wersji jest właśnie taka że Nibiru przelatując koło ziemi zmieni jej bieguny... Nibiru składa się głównie z lodu i różnych metali...
        Zamieszczone przez cudny90
        Jeśli chodzi o koniec świata, to osobiście nie wierzę w żadne bajki na temat jakiś planet, czy coś :P
        wierzyć nie musisz tylko że warto poszukać i poczytać bo Nibiru jest co raz bardziej widoczna :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
          A jeśli chodzi o te kolory, których człowiek nie widział itd., to raz sobie myślałem, jakoś tak z głupa - ciekawe, czy są jeszcze jakieś nieodkryte kolory xD Ale włączyłem photoshopa, następnie palete barw i stwierdziłem, że nie ma możliwości, żeby zmieścić tam więcej kolorów xD
          Jesli cos jest teraz to nie znaczy, ze moze tego nie byc (ludzki umysl jest czasami za "glupi" zeby cos pojac) - tyczy sie to nie tylko kolorow ;]

Z gatunkami zwierzat i roslin jest tak samo, dajmy na to ze przez przypadek na jednej z kamer gdzie wydobywaja rope zauwazono "dziwna" kalamarnice - czy jak to sie tam zwie:P ... link:
          http://www.youtube.com/watch?v=aJV5mH3YY70

Moim zdaniem nie znamy nawet czesci naszej planety... kto wie co kryje sie na dnie oceanow itp...

Sprawa duchow, ja wierze ze sa... musi cos byc... a przekonal mnie do tego jeden fakt ktory zdarzyl sie w moim miescie...
          Mianowicie jakos 2 lata temu jeden z mieszkancow kupil sobie dom do wykonczenia - od paru lat staly tylko sciany. Zatrudnil ekipe, w pierwsza noc mieli postawic jedna sciane zeby zrobic 2 pokoje... ekipa sciane postawila i wieczorem udala sie do domu... gdy przyszli z rana co sie okazalo? Sciana byla cala rozebrana, nie bylo wogole widac ze bylo cokolwiek w tym pomieszczeniu robione! Ekipa z rana przyszla, zobaczyla co i jak i juz tam nie wrocila. Od tamtej pory dom stoi jak stal i jest caly czas na sprzedaz... - chetnych brak ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
            http://www.youtube.com/watch?v=aJV5mH3YY70
            tego zwierzaczka już kiedyś widziałem - milusi :twisted:

Skomentuj

Maxi, co do różnych organizmów, żyjących na dnie oceanów itd. to masz rację - zgadzam się, że człowiek nie był w każdym miejscu na ziemi, tym bardziej na dnie oceanu

Jeśli chodzi o koniec ludzkości to ostatnio też słyszałem o pszczołach ... coraz więcej ginie, a bez pszczół człowiek "pociągnie" tylko parę lat.

Co do duchów, to moja własna matka opowiadała mi, gdy dawno ( za młodości ) w szpitalu poznała jakiegoś gościa, który umiał wywoływać duchy ... Polegało to na tym, że moja mama pomyślała o jakiejś osobie, o której tylko ona wiedziała i ją znała, a talerz po stole jeżdżąc wypisywał jakby imię tej osoby, literując, tzn litery były na obkoło stołu i talerz zbliżał się do kolejnych liter imienia :] Już nawet nie chodzi o sam fakt, że talerz się sam poruszał, bo to mogło być oszukane, ale talerz znał imię osoby, którą znała tylko moja mama :] to jest prawda. Oczywiście całe wywoływanie to był cały szereg jakiś działań :P

Skomentuj

A dla mnie rzeczą najbardziej s-f w 2012r bedzie EURO.
                Jakoś tego nie widzę i chyba nie muszę mówić dlaczego. :razz:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

hmmm ... może dodam coś ciekawego ... sporo duuuuużych inwestycji na świecie ma termin ukończenia właśnie w 2012 :p

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    A dla mnie rzeczą najbardziej s-f w 2012r bedzie EURO.
                    Jakoś tego nie widzę i chyba nie muszę mówić dlaczego.
                    Heh, rowniez nie widze "u nas" tego euro...

CO do duchow mam jeszcze jedna historie;d dotyczacą mnie
                    Podobno jak bylem maly - mialem chyba niecaly roczek... to zmarl moj dziadek... gdy to sie stalo zaczelem plakac itp... - akurat wtedy bylem sam w pokoju, mam a do mnei przyszla i nie mogla mnie uspokoic, podobno "darlem" sie niemilosiernie
                    trwalo to dosyc dlugo, gdy nagle wszedl moj tata i powiedzial ze dziadek wlasnie zmarl... w tym momecie bylo jak reka odjol.. przestalem plakac...
                    Wszyscy mowia ze dziadek przyszedl sie ze mna pozegnac...

O 2012 napisze jutro (zaraz do roboty ide:/ ) ;d bo tez mam pare wlasnych teori itp ;d

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                      Zamieszczone przez marian
                      my mężczyźni rozróżniamy tylko kolory tęczy
                      to drukarze płci męskiej są obcymi ? :razz:
                      Drukarze rozpoznają kolory w CMYK :P

Skomentuj

Ej,nie powtarzajcie bledu,to nie ja napisalem "my mężczyźni rozróżniamy tylko kolory tęczy".

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                          Czy zdazylo ci sie tak ze o kims myslisz i zaraz dostajesz od niego sms-a lub wiadomosc na gg? wiesz co to telepatia i zdolnosci ukryte? widziales co potrafia mnisi za posrednictwem swojego umyslu?

Mam to na codzien po kilka razy,dziwna i schizujaca sprawa... czasem mnie to denerwuje. Mam tez tak ze ogladam tv,mysle a ide na kompa, i pisal ktos na gg kilka sekund przed tym jak podszedlem i odczytalem wiadomosc...a niemam wiele osob na gg zeby to byly ot czeste przypadki.

Skomentuj

A mnie wkurza to ze jacys panowie wycinaja mi wszedze drzewa. Drzewa to same zalety.. ladne, zdrowe, produkuja tlen pochalniaja zanieczyszczenia super.. ale komus to przeszkadza i mieszkam w ZIELONYM miescie gdzie ciegle cos wycinaja.. katowice to samo.. nawet w Parku Chorzowskim.. qwa wszedzie. Rozumeim jak jest zagrozenie ale nie bo kurna wycinaja drzewa nawet takie ktore nie szkodza i w ogole nie widze sadzenia nowych. Coraz wiecej widac blokow tam gdzie wczesniej bylo fajnie zielono i w ogole.. normalnie mam ochote pojsc do jakiegos pana prezydenta miasta i mu strzelic w pysk na opamietanie. Pare lat i zostana same budynki szare i samochody na dupnych parkingach (problemem nie jest tez miejsce bo przeciez wycinaja gnoje tez na miejscach gdzie potem nic nie powstaje tylko trawnik zostaje)...

Jakby to ujol k.Bomba ; ))) tęp.. h..je
                            koniec swiata... przyjemnego i ladnego

Skomentuj

n_omyzs, no racja, u mnie kolo domu bylo pare dosc wysokich strzelistych drzew, ale scieli je w cholere i mam piekny widok na budynki, i glosniej slysze wentylacje basenu :/ mieszkam tu kilkanalscie lat a sie nie przyzwyczailem jeszcze i nie przyzwyczaje...

Skomentuj

To teraz sluchajcie tego:

Wczoraj byl koncert zespolu None w bydgoskim klubie "Mózg",byl to koncert poswiecony św. p. Olassa z zespolu Acid drinkers zmarlego 3 miesiace temu.

None to zespol w ktorym Olass zaczynal gre na powaznie,pozniej trafil do Acid Drinkers,gral nimi 4 lata,ostatni koncert dal we wroclawiu kilka godzin przed smiercia,byl to koncert konczacy trase promujaca nowa plyte w wiekszosci stworzona wlasnie przez Olassa.

Ale do rzeczy: W trakcie tego koncertu zdazylo sie cos dziwnego,na scenie stala postac Olassa (wielki plakat z jego zdjeciem 1:1... identyczne zamiescilem powyzej) obok niego palily sie swieczki. W pewnym momencie jedna ze swieczek wybuchla...nie wiadomo w jaki sposob,wybuchla i poprzewracala reszte swieczek rozchlapywujac wosk po scenie.

Na forum ludzie pisza i chca sie teraz dowiedziec czy to bylo zamierzone czy... no wiecie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur

mała ankieta:
                                  kto wiedział, że rury do budowy rurociagu Jamalskiego robią 2 huty na swiecie a obie należą do jednego Hindusa?
                                  http://bi.gazeta.pl/im/8/5160/z5160798M.jpg

Wiemy wiemy.

Skomentuj

http://www.eioba.pl/a95808/prawda_o_roku_2012 polecam przeczytać:)

Skomentuj

A wiecie że dzień przed tegorocznym AudioShow będzie data 11.11.11? :)

Skomentuj

Sugerujesz coś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          A wiecie że dzień przed tegorocznym AudioShow będzie data 11.11.11?
                                          w moje urodziny

Skomentuj

Czaruję...
                                          X