Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe projekty Troels'a Gravesen'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie no panowie...przeciez to popularny na swiecie, i uznany peerlessik hds ;p ...

akustyk robi na nim mase projektow
    mozna go kupic tu:
    http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1932.html

lub taniej tutaj:
    http://www.akustyk.com.pl/peerless.html
    (pierwsza pozycja od góry)

Skomentuj

bawolek, wolalem zpaytac bo zmylile mnie te różne numery

Skomentuj

Z ta super prezentacja srednicy Peerless'a Nomex to sie nie zgodze. Co prawda jeszcze nie slyszalem lepszych glosnikow ale porownujac brzmienie do moich sluchawek ( AKG k501 ) to troche im brakuje.
        Dziwi mnie tez, ze ten projekt powstal tak pozno. Oba glosniki sa juz znane grubo ponad dwa lata albo i wiecej. Tweeter HDS'a jest uznawany za jeden z najlepszych do 100$/sztuke . Az sie prosilo o takie polaczenie jednej marki.

Skomentuj

Jeżeli chodzi o niższą średnicę to mi się bardziej podoba HDS164+XT niż HDS180+XT. Ale to może być tylko kwestia aplikacji, zwrotnicy jakiej zastosował Akustyk. Bo oba zestawy się bardzo od siebie różnią. HDS180+XT to przede wszystkim dominacja XT i jego wysokich tonów. Taka zwrotnica, że jakby HDS180 jest tylko uzupełnieniem do XT25TG. W projekcie HDS164+XT dużo ma też do powiedzenia HDS164. Ja jednak wolę kiedy to wysokotonówka stanowi uzupełnienie i nie narzuca się zbytnio.

A ty pharoh pewnie mówisz o HDS134 i odpowiednio jeszcze innej aplikacji,zwrotnicy?

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
            Jeżeli chodzi o niższą średnicę to mi się bardziej podoba HDS164+XT niż HDS180+XT. Ale to może być tylko kwestia aplikacji, zwrotnicy jakiej zastosował Akustyk
            przeciez sa prawie takie same ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              Zamieszczone przez jamess8
              Jeżeli chodzi o niższą średnicę to mi się bardziej podoba HDS164+XT niż HDS180+XT. Ale to może być tylko kwestia aplikacji, zwrotnicy jakiej zastosował Akustyk
              przeciez sa prawie takie same ;]
              Ale gra to jednak inaczej. Różnica jest bardzo zauważalna między HDS164, a HDS180, ale tak jak pisałem może to być kwestia zwrotnicy i tłumienia wysokotonówki.

Skomentuj

ja mialem jakis czas HX18 ale nigdy nie mialem doczynienia z hds164 jak sie ma sytuacja na basiku ? miedzy nimi dwoma ?

Skomentuj

W projekcie H16/HX16 jest bardziej wyeksponowany bas. W HDS180 może trochę jakby niżej schodzi, ale bardziej oszczędnie jest na basie i zdecydowanie potrzebuje silnego wzmacniacza.
                  Jest to moje subiektywna opinia, bo mają trochę inne obudowy, wytłumienie.
                  Ja myślę że to jest kwestia zwrotnicy i zawsze można nią korygować czy ma go być więcej czy mniej na przykład silniej tłumiąc wysokotonowy itd. - oczywiście jak ktoś zna się na projektowaniu zwrotnic to sobie poradzi.

I co najbardziej mnie zaskoczyło, parametry:
                  HDS164 producenta 48Hz, zmierzone przeze mnie 44Hz
                  HDS180 producenta 41,9Hz, zmierzone przeze mnie 48Hz
                  Oba głośniki już raczej wygrzane.

Skomentuj

Czaruję...
                  X